Το Taste Atlas αποθεώνει για ακόμη μία φορά την ελληνική κουζίνα και τα παραδοσιακά πιάτα της χώρας μας.
Ως η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο, ο γαστρονομικός οδηγός περιλαμβάνει συχνά διάφορα ελληνικά πιάτα στις λίστες της, που μάλιστα καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.
Αυτή τη φορά, το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα του με τα 10 καλύτερα πιάτα με γαρίδες στον κόσμο και στην πρώτη θέση φιγουράρει ένα ελληνικό.
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το συμιακό γαριδάκι, με βαθμολογία 4,6.
Μάλιστα, αυτή η ελληνική γαρίδα αφήνει πίσω της κλασσικά θαλασσινά πιάτα από την Ιταλία, την Ισπανία και το Μεξικό.
Πιο κάτω, στην 21η θέση βρίσκονται οι γαρίδες σαγανάκι.

Τα 10 καλύτερα πιάτα με γαρίδες:
- Συμιακό γαριδάκι
- Camarones enchipotlados
- Stir-fry shrimps (You bao xia)
- Tacos gobernador
- Chingri Malai curry
- Shrimps in Tamarind Sauce (Camarones en salsa de tamarindo)
- Ebi furai
- Gambas al ajillo
- Aguachile
- Bobó de camarão
Το συμιακό γαριδάκι που αποθεώνει το Taste Atlas
«Μια χαρακτηριστική θαλασσινή λιχουδιά του ελληνικού νησιού Σύμη, το συμιακό γαριδάκι είναι μια μοναδική ποικιλία μικροσκοπικών γαρίδων που ζουν στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί. Έντονα κόκκινες, ντελικάτες και γλυκές, αυτές οι μικρές γαρίδες είναι γεμάτες γεύση, κάτι που τις έχει κάνει γνωστές σε όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτήν.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να τις απολαύσει κανείς είναι τηγανητές μέχρι να γίνουν τραγανές σε ελαιόλαδο με σκόρδο, συνήθως αρωματισμένες μόνο με αλάτι και πιπέρι. Λόγω της λεπτεπίλεπτης υφής τους, οι τηγανητές γαρίδες τρώγονται συνήθως ολόκληρες, μαζί με τις ουρές, τα κελύφη και τα κεφάλια.
Μερικές φορές πασπαλίζονται με αλεύρι και κορν φλάουρ πριν το τηγάνισμα, και συνήθως δεν ενισχύονται με επιπλέον καρυκεύματα ή σάλτσες, εκτός από λίγο λεμόνι, αν το επιθυμεί κανείς. Οι τηγανητές συμιακές γαρίδες αποτελούν εξαιρετικό μεζέ, ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτήρι ελληνικό ούζο ή τοπική ρακή.
Στη Σύμη, έχει καθιερωθεί και μια γιορτή αφιερωμένη σε αυτές τις ιδιαίτερες γαρίδες, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Taste Atlas.