Δοκιμάζουμε κρασιά από 60 οινοποιεία -Εκατοντάδες ετικέτες, διαφορετικές ποικιλίες, για μία μέρα στο Ζάππειο - iefimerida.gr

Δοκιμάζουμε κρασιά από 60 οινοποιεία -Εκατοντάδες ετικέτες, διαφορετικές ποικιλίες, για μία μέρα στο Ζάππειο

Wine Tasting
Wine Tasting / shutterstock

Αν δεν υπήρχε ο αμπελώνας της Αττικής, της Στερεάς και της Θεσσαλίας, το Σαββατιανό, η ρετσίνα, ο Ροδίτης και η Λημνιώνα, θα ήταν άλλα κρασιά.

Δοκιμάζουμε Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewurtztraminer, Μαλαγουζιές, κρασιά που καλλιεργούνται με επιτυχία σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Στα κρασιά της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβάνονται και αυτά της Ευβοιας, στη Θεσσαλία βρισκουμε ΠΟΠ Ραψάνη και επισκέψιμα οινοποιεία για γευσιγνωσίες κρασιών για κάθε γούστο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ημέρα, τρεις περιοχές, εκατοντάδες κρασιά

Τον πλούτο των οινοποιείων της κεντρικής Ελλάδας θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την ερχόμενη Δευτέρα στο Ζάππειο.

Tην Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 60 οινοποιεία από την Αττική, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα δίνουν ραντεβού με επαγγελματίες και οινόφιλους, στο Ζάππειο προσφέροντας μια ολοήμερη εμπειρία γεμάτη γεύσεις, γνωριμίες και ανακαλύψεις.

Προκειται για την διοργάνωση της Central Wine Fair, της πολυαναμενόμενης ετήσιας έκθεσης κρασιού που θα παρουσιάσει από εμβληματικές ετικέτες μέχρι νέες οινοποιητικές προτάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια οινική διαδρομή από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία

Η Central Wine Fair 2025 σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών, συγκεντρώνοντας 60 παραγωγούς και εκατοντάδες ετικέτες σε μια εκδήλωση που δίνει τον παλμό της οινικής σκηνής στην καρδιά της Αθήνας.

Η εκδήλωση δεν είναι απλώς μια γευσιγνωσία κρασιού, αλλά ένα ταξίδι στον πλούτο, την κληρονομιά και τους ανθρώπους των αμπελώνων της Κεντρικής Ελλάδας και αποτελεί μια εξαιρετική οινική εμπειρία τόσο για οινόφιλους όσο και για επαγγελματίες.

Γιατί να επισκεφτούμε την έκθεση, τι κρασιά θα δοκιμάσουμε

Μιλώντας οι διοργανωτές στο iefimerida.gr τονίζουν: «Η Central Wine Fair έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο ουσιαστικές οινικές διοργανώσεις της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αντίθεση με τις μεγάλες, οριζόντιες εκθέσεις, η Central Wine Fair ξεχωρίζει χάρη στη στοχευμένη ταυτότητά της καθώς αποτελεί τη μοναδική έκθεση που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι τρεις περιοχές με έντονη προσωπικότητα και διαφορετικό χαρακτήρα. Την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Με 60 παραγωγούς, θεματικά τραπέζια γευσιγνωσίας και επιμελημένη παρουσίαση των ποικιλιών η εκδήλωση προσφέρει μια συνεκτική εμπειρία».

Θεματικά Τραπέζια Γευσιγνωσίας

Μια οινική διαδρομή από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία ξεδιπλώνεται μέσα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, παραδοσιακά κρασιά και αποστάγματα, που αναδεικνύουν το terroir και τη σύγχρονη δημιουργικότητα των παραγωγών. Ένας ζωντανός χώρος γευσιγνωσίας για όσους αγαπούν να δοκιμάζουν, να μαθαίνουν και να εμπνέονται από τον κόσμο του κρασιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Central Wine Fair εμπλουτίζεται φέτος με μια σειρά θεματικών γευσιγνωσιών, αφιερωμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παλαιωμένα Σαββατιανά της Αττικής, να γνωρίσουν εκφραστικά Ασύρτικα από τη Στερεά Ελλάδα και να ανακαλύψουν τη δυναμική της Λημνιώνας και τα παλαιωμένα αποστάγματα της Θεσσαλίας. Μια θεματική δράση που αναδεικνύει την πολυμορφία, την ωριμότητα και τη δημιουργικότητα του αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας.

  • Λημνιώνα – Θεσσαλία / Μια ανερχόμενη ποικιλία που εκφράζει τη νέα εποχή του ελληνικού κρασιού
  • Παλαιωμένο Σαββατιανό – Αττική / Ο ιστορικός αμπελώνας μέσα από την ωριμότητα και τη φινέτσα του χρόνου
  • Ασύρτικο & Blends – Στερεά Ελλάδα / Δροσιά, ένταση και σύγχρονο ύφος

Αφιέρωμα στο Ασύρτικο

Η Στερεά Ελλάδα θα έχει δυναμική παρουσία στη Central Wine Fair 2025, με 27 παραγωγούς που εκπροσωπούν το πιο σύγχρονο και πολυδιάστατο πρόσωπο της περιοχής με ποικιλίες που συνδυάζουν παράδοση και εξερεύνηση, η Στερεά Ελλάδα φέρνει στη φετινή έκθεση κρασιά που εκφράζουν μια περιοχή σε διαρκή άνοδο.

Φέτος, η περιοχή συμμετέχει και με ένα ειδικό Θεματικό Τραπέζι Γευσιγνωσίας με θέμα το #Ασύρτικο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη δυναμική της ποικιλίας μέσα από διαφορετικές εκδοχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή Central Wine Fair αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση μέχρι σήμερα.

Εισιτήρια

  • Προπώληση: 9€ μέσω more.com / https://www.more.com/gr-el/happenings/festival/central-wine-fair-2025/
  • Τιμή εισόδου την ημέρα της εκδήλωσης: 12€ (φοιτητικό εισιτήριο 9€)
  • Στην τιμή περιλαμβάνεται το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες και οινόφιλους και η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ