Boutari & Chefs’ Stories: η ελληνική γαστρονομία και τα κρασιά Μπουτάρη γράφουν τη δική τους ιστορία - iefimerida.gr

Boutari & Chefs’ Stories: η ελληνική γαστρονομία και τα κρασιά Μπουτάρη γράφουν τη δική τους ιστορία

Οι chefs που εμπνεύστηκαν από τα κρασιά Boutari και δημιούργησαν τις δικές τους γαστρονομικές προτάσεις με τη Διευθύντρια του Οινοποιείου Μπουτάρη κα. Καλλιόπη Πιπέρη και τον οινολόγο της Οινοποιίας Μπουτάρη κον. Γιάννη Βογιατζή
Οι chefs που εμπνεύστηκαν από τα κρασιά Boutari και δημιούργησαν τις δικές τους γαστρονομικές προτάσεις με τη Διευθύντρια του Οινοποιείου Μπουτάρη κα. Καλλιόπη Πιπέρη και τον οινολόγο της Οινοποιίας Μπουτάρη κον. Γιάννη Βογιατζή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Σαντορίνη διοργανώθηκε για 2η χρονιά η εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας «Boutari & Chefs’ Stories», με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή. Τα «Οινοποιεία Μπουτάρη» προσκαλέσανε διακεκριμένους chefs να εμπνευστούν από τα ομώνυμα κρασιά και να τα συνδυάσουν με δικά τους δημιουργικά πιάτα.

Το ψητό χαλούμι με μαριναρισμένο ταρτάρ αβοκάντο από τον Κώστα Δημόπουλο σε συνδυασμό με το Οροπέδιο Organic
Το ψητό χαλούμι με μαριναρισμένο ταρτάρ αβοκάντο από τον Κώστα Δημόπουλο σε συνδυασμό με το Οροπέδιο Organic
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής γαστρονομίας της ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας, τα κρασιά Μπουτάρη έχουν ήδη ξεκινήσει μια σειρά από… ιστορίες, γεμάτες γεύσεις και οινικά αρώματα. Ο λόγος για τις «Boutari & Chefs’ Stories» γαστρονομικές εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να προβάλλουν τις ελληνικές γεύσεις σπουδαίων Ελλήνων chefs, συνδυασμένες με την εγγύηση, την ποιότητα και την υπογραφή των κρασιών Μπουτάρη.

Ο Πάνος Ιωαννίδης με το Gnocco Fritto που δημιούργησε με έμπνευση από το Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 & 2013
Ο Πάνος Ιωαννίδης με το Gnocco Fritto που δημιούργησε με έμπνευση από το Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 & 2013

Στην εκδήλωση δημιούργησαν οι chefs Πάνος Ιωαννίδης, Chef Patron στο Ovio, ο Φάνης Μαϊκανής, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου PANIGYRI, ο Κώστας Αγγελόπουλος, Executive Chef του Caldera Collection Σαντορίνη, ο Γιώργος Δόσπρας, Chef στο Lauda Andrοnis Σαντορίνη, ο Κώστας Δημόπουλος, Chef στο Radisson Blue Zaffron Sant στη Σαντορίνη και ο Marco Zeffirino Belloni, ιδιοκτήτης στο Zeffirino Restaurant 1939 στη Γένοβα της Ιταλίας, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους σε συναρπαστικές διαδρομές γευστικής έντασης.

Το Λευκό Γράμμα σε συνδυασμό με το πιάτο ντολμά και θαλασσινά του Κώστα Αγγελόπουλου
Το Λευκό Γράμμα σε συνδυασμό με το πιάτο ντολμά και θαλασσινά του Κώστα Αγγελόπουλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ο Πάνος Ιωαννίδης συνδύασε αρμονικά το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 με ένα Gnocco Fritto με μοσχάρι ταρτάρ, κρέμα παρμεζάνας και τρούφα. Ο Φάνης Μαϊκανής, εμπνευσμένος από την Καλλίστη Reserve δημιούργησε μια εξαιρετική κροκέτα κόκκινης γαρίδας με κρέμα πράσινης ελιάς και τζελ αγουρίδας από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ποικιλία τσαμπιδολιά.Ο Κώστας Αγγελόπουλος εμπνεύστηκε από τα αρώματα του κρασιού Λευκό Γράμμα και εντυπωσίασε με το πιάτο ντολμά και θαλασσινά, πράσο με φρέσκα μυρωδικά και ταραμά και από τα αρώματα του κρασιού Scalarea Ερυθρό μία κροκέτα με λουκάνικο Σαντορίνης και πελτέ ντομάτας. Ο Γιώργος Δόσπρας, συνδύασε υπέροχα το κρασί Σαντορίνη με τάρτα, μαριναρισμένο μυλοκόπι, κάπαρη και αφρό αγγουριού. Ο Κώστας Δημόπουλος ταίριαξε το κρασί Οροπέδιο Organic με ψητό χαλούμι, μαριναρισμένο ταρτάρ αβοκάντο, αποξηραμένο σύκο με εσπεριδοειδή, γλυκό του κουταλιού σταφύλι και τραγανά φιστίκια Αιγίνης. Ο μοναδικός chef από τη γείτονα χώρα, Marco Zeffirino Belloni, την Ιταλία, συνδύασε το κρασί Dianthos με ταρτάρ μόσχου με κρυστάλλους αλατιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φιστίκι Αιγίνης, μουστάρδα, κρόκο αβγού και φύτρες με κρασί.

Οι Chefs Κώστας Αγγελόπουλος και Γιώργος Δόσπρας
Οι Chefs Κώστας Αγγελόπουλος και Γιώργος Δόσπρας

Κατά την διάρκεια την διάρκεια αυτού του γευστικού ταξιδιού, ο Marco Zeffirino Belloni μοιράστηκε τα μυστικά της δημιουργίας της διάσημης σε όλο τον κόσμο συνταγής της οικογένειας Zeffirino Belloni Pesto Genovese και ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσίασε το βιβλίο του Risottiαποκαλύπτοντας την ιστορία πίσω από την αγάπη του για το περίφημο αυτό ιταλικό πιάτο.

Risotti με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη
Risotti με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους παραπάνω συνδυασμούς αλλά και να δοκιμάσουν το συνολικό portfolio των κρασιών BOUTARI, που περιλάμβανε νέες σοδειές, νέες εμφανίσεις, αλλά και κλασσικές επιλογές. Μία μοναδική εμπειρία ανάδειξης της φιλοσοφίας, του οινικού πλούτου και της εξαιρετικής προοπτικής των κρασιών BOUTARI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ