Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζε -Μακαρόνια με κιμά, όπως πρέπει - iefimerida.gr

Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζε -Μακαρόνια με κιμά, όπως πρέπει

Η αυθεντική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζε
Η αυθεντική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζε / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και καταπραϋντικό φαγητό από ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά κι αυτή η συνταγή έχει ονομασία προέλευσης από την Μπολόνια της Ιταλίας.

Πολύ πρόσφατα μάθαμε πως η συνταγή σπαγγέτι α λα μπολονέζ δεν αποτελεί παρά ένα μαγειρικό hoax, το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι της Μπολόνια.

Αντ’ αυτού, προτείνουν σε όποιον θέλει να δοκιμάσει μια πραγματικά αυθεντική ιταλική συνταγή, να ετοιμάσει τις ταλιατέλες μπολονέζε. Μην σας παραξενέψει το γάλα στη σάλτσα, οι Ιταλοί ορκίζονται πως αυτό θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 170 γρ βοδινό κιμά
  • 170 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 90 γρ χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι ξηρός ερυθρός οίνος
  • 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 3 κουταλιές πελτέ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ½ κιλό ταλιατέλες
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα να μαραθούν για 10 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε με τον κιμά (βοδινό και μοσχαρίσιο) και την πανσέτα και πιέζουμε με την ξύλινη κουτάλα να σπάσει ο κιμάς σε μικρά, μικρά κομμάτια όσο παίρνει χρώμα. Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τέλος και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 1 με 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί το γάλα, για περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί.
  • Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα ραγού και τριμμένη παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ