Μια απλή τεχνική μαγειρέματος για το τέλειο αυγό μάτι κάνει θραύση στα social media και υπόσχεται ότι θα είναι τραγανό και μαλακό ταυτόχρονα και χωρίς λιπαρά.
Η Kaitlin, δημιουργός του μπλογκ Modern Vintage Cooking, προτείνει να αντικαταστήσουμε το λάδι ή το βούτυρο με νερό!
Πώς να κάνετε αυγά μάτια χρησιμοποιώντας απλώς νερό
Η μέθοδος είναι πανεύκολη και τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αυγό και μία κουταλιά νερό. Σε 1-2 λεπτά ο ατμός θα μαγειρεύει το αυγό χωρίς να γίνει καφέ το ασπράδι ή να ψηθεί υπερβολικά ο κρόκος.
Σύμφωνα με το The Kitchn, αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για ένα καθαρό, αφράτο αποτέλεσμα, χωρίς λιπαρά και χωρίς να λερωθούν πολύ τα σκεύη. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος για τα ματάκια είναι ιδανικός για όσους προσέχουν τη διατροφή ή τη χοληστερίνη τους, θέλουν να διατηρήσουν τη διατροφική αξία του αυγού και προτιμούν φαγητά που είναι εύπεπτα.
Οδηγίες βήμα-βήμα: Πώς να φτιάξετε ένα επιτυχημένο αυγό στον ατμό
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σπάστε το αυγό όπως συνήθως.
- Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας νερό.
- Σκεπάζετε αμέσως με καπάκι.
- Περιμένετε 1-2 λεπτά χωρίς να το γυρίσετε.