fbpx Ο ανορθόδοξος τρόπος για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές – Από την Ναϊτζέλα Λόουσον | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΑΝ ΤΗΣ

Ο ανορθόδοξος τρόπος για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές – Από την Ναϊτζέλα Λόουσον

Πατάτες τηγανιτές με σκόρδο
03|09|2020 | 13:48
Το κόλπο για τέλειες τηγανιτές πατάτες/Φωτογραφία: Instagram/Nigellalawson

Το ανορθόδοξο κόλπο που χρησιμοποιεί για να πετύχει τέλειες τηγανητές πατάτες χωρίς λάδι αποκάλυψε η διάσημη σεφ Ναϊτζέλα Λόουσον, με τους οπαδούς της να ισχυρίζονται πως είναι «θεϊκές».

Τα κόλπα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τις τέλειες τηγανιτές πατάτες είναι πολλά. Οι Βέλγοι τις τηγανίζουν δύο φορές, ενώ άλλοι τις φτιάχνουν στο φούρνο, με λίγο ελαιόλαδο για να είναι πιο υγιεινές. Όμως η Ναϊτζέλα Λόουσον αποκάλυψε μια διαφορετική τεχνική που χρησιμοποιεί.

Ο ανορθόδοξος τρόπος για τέλειες τηγανιτές πατάτες - Με κρύο λάδι

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Βρετανίδα τηλεοπτική σεφ μοιράστηκε μια φωτογραφία που δείχνει αφράτες και χρυσές τηγανιτές πατάτες, αποκαλύπτοντας την ανορθόδοξη μέθοδο μαγειρέματος που χρησιμοποιεί, η οποία περιλαμβάνει την χρήση κρύου λαδιού. Μάλιστα, εξήγησε πως το κόλπο αυτό είναι μια «μη αγχωτική» τεχνική έναντι των παραδοσιακών μεθόδων τηγανίσματος.

«Μπορεί να πιστεύατε ότι θα τις έκανα αφόρητα λιπαρές, αλλά στην πραγματικότητα καταλήγω με τραγανές, χωρίς λάδι πατάτες, οι οποίες είναι υπέροχες» έγραψε η Ναϊτζέλα, παραδεχόμενη ότι η τεχνική της ακούγεται «τρελή».

Βάζοντας τις πατάτες σε κρύο λάδι, τους επιτρέπει να μαγειρευτούν πιο αργά, πράγμα που σημαίνει ότι το εσωτερικό τους έχει την ευκαιρία να γίνει αφράτο και μαλακό, ενώ εξωτερικά τραγανές. Η Ναϊτζέλα εξήγησε πως η μέθοδος, την οποία παρουσίασε στο βιβλίο της Nigellissima το 2012, λειτουργεί τοποθετώντας τις ωμές πατάτες μέσα σε κρύο φυτικό έλαιο, παρακολουθώντας τες να βράζουν και μετά να παίρνουν ένα χρυσό χρώμα, έπειτα από 15 περίπου λεπτά.

Μάλιστα, η διάσημη σεφ ανέφερε και μια επιλογή από συστατικά για να νοστιμίσουν ακόμη περισσότερο οι τηγανιτές πατάτες, όπως μερικές σκελίδες σκόρδου τις οποίες δεν θα έχετε ξεφλουδίσει, προς το τέλος του μαγειρέματος για πρόσθετη γεύση.

Τρελάθηκαν οι θαυμαστές της- «Ήταν μια αποκάλυψη για μένα»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνταγή της Ναϊτζέλα Λόουσον για τηγανιτές πατάτες εντυπωσιάσει τους πάνω από 48.000 θαυμαστές της. Ένα άτομο έγραψε: «Φαίνονται καταπληκτικές! Θα το δοκιμάσω σίγουρα» με έναν άλλον να τονίζει: «Αυτή είναι καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες» ενώ ένας τρίτος πρόσθεσε: «Ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Από τότε που έμαθα το κόλπο, τις φτιάχνω συνεχώς έτσι».

ΣΧΟΛΙΑ