Το τοστ είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εύκολα, γρήγορα και ευέλικτα πρωινά που μπορεί να φτιάξει κανείς.
Και το σημαντικότερο; Μπορεί να το συνδυάσει κανείς με διάφορα υλικά, πέρα από τα συνιθισμένα (τυρί, αυγό, αβοκάντο, αλλαντικά).
Ορισμένοι από τους πλέον δημιουργικούς σεφ προτείνουν ιδέες για το πρωινό μας τοστ.
Υψηλής ποιότητας βούτυρο
Από τους 12 σεφ που ζητήθηκε να πουν τη γνώμη τους, οι μισοί δήλωσαν ότι προτιμούν να αλείφουν το τοστ τους με υψηλής ποιότητας βούτυρο. Είναι ένας από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς, ωστόσο η διαφορά θα γίνει στην... ποιότητα του βουτύρου.
Ο Marc Orfaly (F&W Best New Chef 2004) προτιμά ένα ακριβό, αλατισμένο γαλλικό βούτυρο, ενώ ο Steve Corry ένα κρύο ιρλανδικό. «Όταν το ψωμί βγει από την τοστιέρα, το αφήνω να κρυώσει και μετά απλώνω το σκληρό, κρύο βούτυρο με πολύ αλάτι» προτείνει.
Άλλοι, όπως ο Justin Yu, προσθέτουν υλικά όπως ελαιόλαδο και αντζούγιες, ενώ η Julia Sullivan προτιμά γλυκιά εκδοχή με μαρμελάδα κεράσι Bonne Maman.
Μαλακό τυρί
Η Nina Compton προτιμά ένα μαλακό τυρί, αντί βουτύρου. Συγκεκριμένα, ένα κρεμώδες τυρί, το Époisses de Bourgogne, το οποίο συνοδεύει με κάτι αλμυρό και με τουρσί.
Αμυγδαλοβούτυρο, αβοκάντο και μύρτιλα
Θα μπορούσε να είναι συνδυασμός... smoothie, αλλά μπορεί να γίνει και σε τοστ, σύμφωνα με τον Jason Wilson. Όπως είπε, απλώνει το αμυγδαλοβούτυρο, προσθέτει φέτες αβοκάντο και μύρτιλα και τελειώνει με λίγο ελαιόλαδο.
Φυστικοβούτυρο και τουρσί λαχανικά
Ο Rob Rubba βάζει μια ασιατική εκδοχή. «Δεν μου αρέσουν τα γλυκά πρωινά. Αλλά είμαι μεγάλος φαν του τραγανού φυστικοβούτυρου με τουρσί αγγούρι, χαλαπένιος και κόλιαντρο», λέει. Τα συνδυάζει πάνω σε ψωμί από προζύμι με σάλτσα φυστικιού.
Φασόλια και αυγό
Στην Αγγλία τρώνε τα βρασμένα φασόλια και στο τοστ. Στο σπίτι του Noah Sandoval βάζουν ζυμωμένα φασόλια σόγιας (νάτο), τα οποία σερβίρει με βραστό αυγό.
Εντόσθια
Ο Kevin Willmann αξιοποιεί τα εντόσθια για ένα εξαιρετικά αλμυρό τοστ. Τσιγαρίζει συκώτι, καρδιά και νεφρά με ένα μείγμα μπαχαρικών, μετά τα σβήνει με κρασί και προσθέτει βούτυρο, σερβίροντάς τα πάνω σε σπιτικό, προζυμένιο ψωμί.
Φυστικοβούτυρο και Marshmallow Fluff
Μια πιο... παιδική έκδοση, με τη Misti Norris να προτιμά το λεγόμενο Fluffernutter, που έκανε θραύση τα παλιά χρόνια στη Βρετανία.