Η Ιθάκη είναι ένα επικό μέρος, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκτός από την εξαιρετική ομορφιά της όμως και τους μύθους που την ακολουθούν ξεχωρίζει και για τη νοστιμιά της.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ιθάκης είναι ότι διατηρείται ακόμα σχετικά ανέγγιχτη από την τουριστίλα, με τη μαζική έννοια του όρου. Μοιάζει σαν μια μικρή «μπουτίκ» των Επτανήσων που τα έχει όλα από λίγο και για λίγους. Κι αυτό δεν συμβαίνει επειδή το Θιακί, όπως τη λένε οι ντόπιοι, είναι σνομπ αλλά επειδή η έννοια του φυσικού χώρου και του φυσικού χρόνου το επιβάλλουν.
Γι αυτό και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ιστιοπλόων οι οποίοι γεμίζουν με τα σκάφη τους τους κόλπους και τα λιμανάκια της, απολαμβάνοντας τις παραλίες, τα αξιοθέατα και τις γεύσεις της. Έτσι τα καλοκαίρια στην Ιθάκη δημιουργείται το εξής παράδοξο: αυτοί που μένουν-κυκλοφορούν στη θάλασσα είναι πολλαπλάσιοι από όσους πατούν μόνιμα στεριά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι τους έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παραγωγές του νησιού (κρέας, ελαιόλαδο, μέλι, κρέατα, τυριά, βότανα κ.ά.) και φυσικά τα φρέσκα ψάρια που πρωταγωνιστούν στην τοπική μαγειρική και όχι μόνο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr.