Καλώς τον επέπληξα, είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο οποίος έψεξε εκπαιδευτικό στην πανηγυρική δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στη Ζάκυνθο, για την εμφάνισή του.
Ο κ. Χρυσόστομος, υπεραμύνθηκε της απόφασής του για την επίπληξη που έκανε στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.
Ο εκπαιδευτικος Ηλίας Φλάμπουρας, ανέβηκε για να εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο στην Δοξολογία την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στη Ζάκυνθο, με τον Μητροπολίτη να του επιτίθεται λεκτικά και να του λέει χαρακτηριστικά: «Με τα πουκάμισα έξω ήρθες τέτοια μέρα στην Εκκλησία; Απαράδεκτος! Σταματήστε τον! Αίσχος!».
«Μπορεί ένας καθηγητής, στο κέντρο του ναού, στην Εθνική Επέτειο με Δοξολογία, να μιλάει με τα πουκάμισα απ' έξω; Το πώς είναι ντυμένος δεν έχει σημασία για το δρόμο, για το σπίτι του, για το καφενείο, για την εκκλησία έχει σημασία» είπε ο Δωδώνης για να αιτιολογήσει την επίθεσή του στον δάσκαλο.
«Δεν συμφώνησα με τον Χριστόδουλο για το "έλα όπως είσαι"»
Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι δεν συμφωνούσε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που έλεγε στους πιστούς «έλα όπως είσαι στην εκκλησία». «Η εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια κατάσταση. Στην εκκλησία, δυστυχώς, ανεχόμαστε μια κατάσταση τραγική, όσον αφορά το ντύσιμο. Στο Ναό μέσα είναι και άλλοι απρεπώς ενδεδυμένοι και γυναίκες και άντρες και κάνουμε υπομονή» είπε χαρακτηριστικά.
