Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω ζέστης και ισχυρών ανέμων.
Οι περιοχές που είναι με κίτρινο χρώμα στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας είναι η η Αττική, τα Κύθηρα, η Αργολίδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Λακωνία, οι Κυκλάδες, η Λέσβος, η Χίος και τα Ψαρά.
Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας

Ζέστη και άνεμοι σήμερα
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβλολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.