«Τουρισμός για Όλους»: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers των 150 ευρώ -Ποια η διαδικασία [οδηγός] - iefimerida.gr

«Τουρισμός για Όλους»: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers των 150 ευρώ -Ποια η διαδικασία [οδηγός]

το λουτρό της κρήτης
Το όμορφο Λουτρό στα Σφακιά της Κρήτης / SHUTTERSTOCK
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΝΗΣ

Λίγες ημέρες απομένουν πλέον για την «πρεμιέρα» του φετινού προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», μέσω του οποίου θα δίνονται vouchers των 150 ευρώ για την επιδότηση διακοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα του «Τουρισμός για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, που σχεδίασε το υπ. Τουρισμού, βρίσκεται στην τελική φάση των τεχνικών δοκιμών (trial runs). Μέχρι αύριο, Τετάρτη, θα έχουν «πέσει» οι απαραίτητες υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται -εκτός απροόπτου- μέχρι την Παρασκευή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχει ήδη γράψει το iefimerida.gr, με το φετινό «Τουρισμός για Όλους» 200.000 δικαιούχοι, μέσα από μια απλή διαδικασία, θα μπορέσουν να εκδώσουν ένα voucher αξίας 150 ευρώ. Το κουπόνι, που θα έχει τη μορφή προπληρωμένης κάρτας, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμονή σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται και τα ακίνητα βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ενισχυμένο κατά 10 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το περυσινό. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα τα voucher να «τσιμπήσουν» έξτρα 30 ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 25%, και να ανέβουν από τα 120 στα 150 ευρώ. Το «Τουρισμός για Όλους» θα συνεχίσει να τρέχει κάθε χρόνο, μέχρι και το 2025.

Πώς θα γίνεται η αίτηση στο νέο «Τουρισμός για Όλους»

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους από τον Ιούλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω του vouchers.gov.gr. (όπως και για τα υπόλοιπα προγράμματα) και κάθε πολίτης θα χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet, την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το ατομικό εισόδημα ορίζεται από τις 16.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα από τις 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνει κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.

Τα τελευταία στοιχεία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα του iefimerida για ειδική αυξημένη, κατά 67%, επιδότηση για ΑμεΑ.

Όπως προκύπτει, ειδικά για ΑμεΑ η επιδότηση κλείδωσε στα 200 ευρώ -από τα 120 ευρώ που ήταν μέχρι πέρυσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εγγραφή γίνεται μέσω της πλατφόρμας «Τουρισμός για Όλους» και καθώς οι εν δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, η τελική επιλογή για τις 200.000 που πληρούν τα κριτήρια, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Πώς λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα του «Τουρισμός για Όλους»

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει την άυλη ψηφιακή κάρτα για ανέπαφες πληρωμές όποτε και σε όποιον πάροχο επιθυμεί. Δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα ο δικαιούχος να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 60 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και το υπόλοιπο ποσό να το χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα ή και την επόμενη άνοιξη. Έτσι, το πρόγραμμα συμβάλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των διανυκτερεύσεων -αρκεί το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ- ούτε υπάρχει περιορισμός στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει κάποιος να «σπάσει» το κουπόνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κικίλιας στο iefimerida: Voucher χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, όπου και όποτε το επιθυμούν

«Με τον πλέον απλό τρόπο -κάνοντας χρήση μόνο του κινητού τους- περισσότεροι από 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν κάνουν διακοπές στο συμβεβλημένο κατάλυμα που θα επιλέξουν, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, όποτε και όπου το επιθυμούν» λέει στο iefimerida ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως εξηγεί, «πρόκειται για ένα πλήρως αναμορφωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, το οποίο μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανασχεδιάσαμε ως προς τη δομή και τη μορφή του, επιλύοντας αρκετές στρεβλώσεις του παλαιότερου προγράμματος, προκειμένου να έχουμε μία διαδικασία πιο αποτελεσματική και πλήρως ψηφιακή, με την οποία επιτυγχάνουμε την ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας και ενισχύουμε στην πράξη το εισόδημα των πιο ευάλωτων».

Στο «τραπέζι» το θέμα των τουριστικών πρακτορείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουριστικά πρακτορεία σε αυτή την πρώτη φάση δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, λόγω των ζητημάτων των κρατικών ενισχύσεων που τέθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Μένει όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν σε επόμενη φάση.

Κατά τις ίδιες πηγές, την προσεχή Πέμπτη 14 Ιουλίου θα πιστωθούν στους παρόχους 2 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσαν από το παλαιό πρόγραμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το υπουργείο Τουρισμού, εκτιμάται ότι φέτος η απορροφητικότητα του προγράμματος στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα θα φτάσει στο 100%, όταν πέρυσι ήταν μόλις στο 25%. Σε αυτό, βασικό ρόλο αναμένεται να παίξει η ειδική μέριμνα που έχει ληφθεί, προκειμένου η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα, χωρίς οι ιδιοκτήτες να ταλαιπωρούνται με τη σχετική γραφειοκρατία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτό οδηγεί το γεγονός ότι η πληρωμή θα γίνεται επί τόπου στο κατάλυμα, μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας, σαν να πλήρωνε δηλαδή κάποιος με μετρητά ή τη δική του πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Έρχεται η δεύτερη φάση του North Evia - Samos Pass

Στο μεταξύ, στις 30 Ιουνίου έκανε «πρεμιέρα» και το νέο πρόγραμμα, με το οποίο δίνεται ψηφιακό εκπτωτικό πάσο για διακοπές στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο -δυο περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από ακραία φυσικά φαινόμενα.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ, αφορά όλους όσοι επιλέξουν ως τόπο των φετινών διακοπών τους, τους δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού στη βόρεια Εύβοια, καθώς και τους δήμους ανατολικής και δυτικής Σάμου, χωρίς πρόσθετα κριτήρια.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ειδικό ψηφιακό πάσο, έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο, το οποίο οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού και χωρίς περιορισμούς (διαμονή, εστίαση, τοπικές μεταφορές). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες. Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε και η δεύτερη Φάση, δηλαδή για τον Αύγουστο, θα ανοίξει στις 25 Ιουλίου. Οι αιτήσεις, για τη Β' Φάση, θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλατφόρμα για το North Evia - Samos Pass βρίσκεται, επίσης, στο vouchers.gov.gr.

Δείτε ακριβώς πώς «σπάνε» τα vouchers ανάλογα με την περίοδο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ