Θεσσαλονίκη: Εξω από τη ΔΕΘ με τα τρακτέρ τους οι αγρότες [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Εξω από τη ΔΕΘ με τα τρακτέρ τους οι αγρότες [εικόνες, βίντεο]

αγρότες
Εξω από την Agrotica οι αγρότες © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη νότια πύλη της ΔΕΘ παρατάχθηκαν οι αγρότες, εκεί όπου πραγματοποιείται η μεγάλη αγροτική έκθεση της Agrotica, και στη 13:00 αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, πάνω από 250 τρακτέρ αγροτών από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς και άλλες περιοχές, μπήκαν στο κέντρο της πόλης. Στόχος τους -όπως λένε- να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, αφού όπως τονίζουν το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής τους «γονατίζει» και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αγρότες
αγρότες

Αγρότες: «Βραχνάς» το κόστος παραγωγής

«Το κόστος παραγωγής και η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι τα δύο κύρια προβλήματα του αγροτικού κλάδου», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σερρών κ. Διαμαντής Διαμαντόπουλος. Όπως είπε, το κόστος παραγωγής περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα προβλημάτων με τα κυριότερα πλέον το πετρέλαιο και την ενέργεια, καθώς χωρίς αυτά δεν μπορούμε να κινηθούμε. «Η νέα ΚΑΠ επίσης έφερε μεγάλες ζημιώσεις των επιδοτήσεων και καλλιέργειες όπως τριφύλλι, βαμβάκι χρειάζονται άμεσα την επιδότηση», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το thestival, έκανε λόγο ακόμη και για τις συνέπειες του αγροτικού ζητήματος στην ελληνική οικονομία καθώς γίνονται ασύδωτες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες, χωρίς ελέγχους. Τo ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στις πρώτες ύλες των ζωοτροφών που μπαίνουν από το τελωνείο του Προμαχώνα, χωρίς αντίστοιχους ελέγχους, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλο.

αγρότες
αγρότες

«Με τη σημερινή κινητοποίηση κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και αναδεικνύουμε τα μέγιστα προβλήματα που έχει συνολικά ο πρωτογενής τομέας. Πρόκειται για μια συμβολική κατάληψη στην γιορτή της αγροτιάς που είναι η Agrotica . Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για αυτό βλέπετε διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη. Ζητάμε να συνεχίσει ο αγρότης να παράγει για να υπάρχει συνέχεια στην διατροφική αλυσίδα και την πρωτογενή παραγωγή. Είμαστε εδώ και στέλνουμε πολιτικό μήνυμα εκεί που πρέπει», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του αγροτικού Πανσερραϊκού συλλόγου, Γιάννης Παναγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μελισσοκόμοι: Νοθεύουν τα μέλια, πάνε στα δικαστήρια και αθωώνονται

«Το πρόβλημά μας είναι στη μελισσοκομία ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για μα εφαρμόσουν απλά νομοθετικά μέτρα. Θέλουμε ισοζύγιο μελιού μαζί με τη γυροσκοπική ανάλυση. Νοθεύουν τα μέλια, πάνε στα δικαστήρια και αθωώνονται. Δεν γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει νομοθεσία, δεν υπάρχει νομοθετημένη μέθοδος ελέγχου. Αυτό είναι το βασικό», ανέφερε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χίτογλου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε στα δάση. Μας αφήνουν μέχρι τις 10 το πρωί, μετά μας λένε ότι απαγορεύεται. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Όταν έχεις 200, 300, 500 μελίσσια δεν γίνεται να δουλέψεις μέχρι τις 10 το πρωί, είναι ανέφικτα αυτά που λέει η κυβέρνηση». Ο κ. Χίτογλου περιέγραψε το πώς νοθεύεται το μέλι και ζήτησε να νομοθετηθούν μέτρα προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο αυτό που τους γονατίζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης: Κοντά στον πρωτογενή τομέα η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξελλες σήμερα αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ. «Θέλω επίσης να σταθώ σύντομα στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων οι οποίες όπως έχετε αντιληφθεί δοκιμάζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Βρυξελλών. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μία παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα και από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Από κει και πέρα θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες, η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα. Όπως το έκανε εδώ και τεσσερισήμισι χρόνια έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα ώστε στο μέτρo του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες ΔΕΘ μέλι τρακτέρ Agrotica
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ