Θεσσαλονίκη: Απολογούνται τα μέλη της εγκληματικής ακροδεξιάς οργάνωσης - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται τα μέλη της εγκληματικής ακροδεξιάς οργάνωσης

Στα δικαστήρια τα φερόμενα ως μέλη της Εθνικιστική Νεολαίας Θεσσαλονίκης
Στα δικαστήρια τα φερόμενα ως μέλη της Εθνικιστική Νεολαίας Θεσσαλονίκης / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των 28 συλληφθέντων για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας, η οποία φέρεται να δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας, με την ονομασία «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης».

Ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης που χειρίζεται τη δικογραφία, θα βρεθούν σήμερα για να δώσουν εξηγήσεις οι 13 ανήλικοι συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι 15 (ενήλικοι) είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν αύριο, Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δίωξη που τους απήγγειλε η εισαγγελέας, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για συνολικά 13 πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής: εμπορία ανθρώπων με στρατολόγηση ανήλικων προς τέλεση εγκληματικών πράξεων, εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών με ρατσιστικά κίνητρα, προτροπή σε πράξεις βίας ή μίσους μέσω διαδικτύου, ληστεία κατά συρροή και ηθική αυτουργία στη συγκεκριμένη πράξη, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικής εκδηλώσεις, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία κατά συρροή, απάτη με υπολογιστή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση περί νόμων, φωτοβολίδων και ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ