Θέρμη: Πατέρας-αρνητής πήγε στο σχολείο και απειλούσε με ανύπαρκτο, δήθεν «πρόστιμο» 2,7 εκατ. ευρώ τη διευθύντρια - iefimerida.gr

Θέρμη: Πατέρας-αρνητής πήγε στο σχολείο και απειλούσε με ανύπαρκτο, δήθεν «πρόστιμο» 2,7 εκατ. ευρώ τη διευθύντρια

Γονιός αρνητής απειλούσε με ανύπαρκτο, δήθεν πρόστιμο τη διευθύντρια του σχολείου
Γονιός αρνητής απειλούσε με ανύπαρκτο, δήθεν πρόστιμο τη διευθύντρια του σχολείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πεδία δράσης των αντιεμβολιαστών και αρνητών του ιού είναι τα σχολεία. Από τη στιγμή που επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σημειώθηκαν περιστατικά επιθέσεων από γονείς σε εκπαιδευτικούς, ενώ κάποιοι προχώρησαν και σε μηνύσεις.

Το περιεχόμενο του άρθρου έχει ανανεωθεί με βάση τους κανόνες του Facebook

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Χθες, πατέρας εισέβαλε σε σχολείο της Θέρμης απαιτώντας να γίνει δεκτό το παιδί του χωρίς να έχει προσκομίσει το αποτέλεσμα του self test.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας μπήκε μαινόμενος στο σχολείο, αρνούμενος να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του παιδιού του, που φοιτά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Θέρμης.

Ο συγκεκριμένος άνδρας προκάλεσε αναστάτωση και, σύμφωνα με το GrTimes, απείλησε εκπαιδευτικούς και έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου.

Για αρκετή ώρα αρνούνταν να φύγει από το σχολείο, μέχρι να γίνει δεκτό το παιδί του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία. Ο αρνητής πατέρας και η διευθύντρια του σχολείου οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήγε στο σχολείο και απειλούσε με ανύπαρκτο, δήθεν... πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ

Σήμερα, ο ίδιος επέστρεψε στο 2ο Δημοτικό χωρίς το παιδί του, καθώς, όπως τόνισε, «πρέπει να ξεκουραστεί, γιατί υπέστη σοκ και αυτός όπως και τα άλλα τα παιδιά. Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη… σημαία. Τη Δευτέρα θα επανέλθουμε. Περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή με το δικαστήριο. Εγώ ετοιμάζομαι, θα πάω χωρίς δικηγόρο, γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ», πρόσθεσε.

Και στη συνέχεια ξεκίνησε να μιλά διατυπώνοντας παράλογους ισχυρισμούς, επιδεικνύοντας τα προαναφερθέντα χαρτιά στα χέρια του, διατυπώνοντας παράλληλα τον τρελό και χωρίς καμία νομική βάση ισχυρισμό ότι θα.... επιβάλλει πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου. Πράξεις και λόγια χωρίς καμία νομική βάση και ισχύ που συχνά χρησιμοποιεί η ομάδα Αυτόχθονες Ελληνες Ιθαγενείς.

Το έγγραφο που επιδείκνυε ο γονέας, στην πραγματικότητα, είναι μια επινοημένη «πράξη προστίμου», ένα ιδιωτικό έγγραφο που είχε συντάξει ο ίδιος, χωρίς καμία νομική ισχύ, που βασίζεται στην παντελώς αβάσιμη θεωρία περί «ανάκλησης αντιπροσώπευσης».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, καθώς έχει υπογράψει και έχει αποδεχθεί τους όρους της σύμβασής μας. Την αποδέχθηκε σιωπηρά μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα μπω μέσα, θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο αρνητής γονιός συνεχίζοντας το κρεσέντο παραλλογισμού.

Τα περί σιωπηρής αποδοχής από την κυρία Κεραμέως κλπ επίσης δεν έχουν καμία βάση και ισχύ. Αίολοι ισχυρισμοί σε ένα κρεσέντο παραλογισμού από έναν ακόμη αρνητή.

Στα τέλη του 2020 κυκλοφόρησε στο Facebook ένας νομικοφανής ισχυρισμός, σύμφωνα με τον οποίο με μια απλή “ανάκληση πληρεξουσιότητας”, απευθυνόμενη προς βουλευτές και άλλα πολιτειακά ή διοικητικά όργανα, ο εκάστοτε πολίτης παύει να δεσμεύεται πλέον από τους νόμους του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, η εν λόγω επιχειρηματολογία δεν έχει πραγματική βάση. Μάλιστα, ο κ. Σαριανίδης ήταν αυτός που είχε αναρτήσει ένα βίντεο με μεγάλη απήχηση, όπου εξηγούσε τη διαδικασία “απαλλαγής” του κάθε πολίτη από τους “αντιπροσώπους” του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενα στην περίπτωση του εν λόγω αρνητή αλλά και άλλων που προφανώς παρασυρόμενοι υιοθετούν και προβάλλουν ισχυρισμούς που χρησιμοποιεί η ομάδα Αυτόχθονες Ελληνες Ιθαγενείς, ο εν λόγω ισχυρισμός περί «κατάρτησης σύμβασης» ως αυτόχθων ιθαγενής ότι «επέβαλε πρόστιμο» με αυτό το ποσό στη διευθύντρια του σχολείου, εξηγούν συμπερασματικά τα ellinikahoaxes.gr ότι αναφέρεται «στην νομικά αβάσιμη θέση ότι με την υποβολή κάποιας δήλωσης ''ανάκλησης της πληρεξουσιότητας'' ή της ''αντιπροσώπευσης'' προς κάποια δημόσια αρχή ή εξουσία, ο εκάστοτε πολίτης μπορεί να λειτουργεί ως νομοθετική, εκτελεστική ή δικαστική εξουσία. Οι συνταγματικοί θεσμοί, οι νόμοι και οι κανόνες δικαίου ισχύουν χωρίς να υπάρχει ανάγκη συμφωνίας του κάθε πολίτη με αυτούς που τους θεσπίζουν. Επομένως η σχετική δήλωση δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα που να μπορεί να επικαλεστεί κάποιος ενώπιον των αρχών ή έναντι άλλων προσώπων. Η αντιπροσώπευση είναι θεσμός του αστικού δικαίου, δηλαδή αφορά τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων) και δεν καταργεί τις σχέσεις δημοσίου δικαίου, που εξ ορισμού αφορούν τη σχέση πολιτών και κράτους. Οι βουλευτές, για παράδειγμα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν έχουν προσωπική σχέση αντιπροσώπου με κάθε πολίτη καθώς είναι εκπρόσωποι ολόκληρου του έθνους.

Η πρωτοκόλληση εγγράφων, η σιωπηρή στάση της διοίκησης απέναντι στα νομικώς παράλογα αιτήματα και η άρνηση απάντησης σε προτάσεις σύμβασης, δεν σημαίνουν ότι τα έγγραφα που υποβάλουν ομάδες όπως οι “αυτόχθονες ιθαγενείς” αποκτούν αυτόματα ισχύ και δημιουργούν δικαιώματα και υποχρεώσεις». Διαβάστε περισσότερα στα ellinikahoaxes.gr.

Φάμπρικα μηνύσεων

Πέραν των αρνητών γονιών που επικαλούνται τους πέρα από κάθε λογική ισχυρισμούς των Αυτοχθόνων Ελλήνων Ιθαγενών με ανυπόστατα και χωρίς καμία νομική βάση και ισχύ επιχειρήματα και ιδιωτικά έγγραφα, οι αρχές βλέπουν και μια φάμπρικα μηνύσεων από ύποπτους καθοδηγητές που στήνεται, με αρνητές γονείς να στρέφονται κατά εκπαιδευτικών, μηνύοντάς τους γιατί απλά εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας. Για αυτό άλλωστε και η πολιτεία λαμβάνει μια σειρά μέτρων οχύρωσης και προστασίας των γιατρών, των εκπαιδευτικών και κάθε άλλου που εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο σε παράλογους ισχυρισμούς και ακραίες συμπεριφορές γιατί απλά και μόνο εφάρμοσε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι αρνητές γονείς στην Κατερίνη

Ενα άλλο περιστατικό συνέβη με γονείς-αρνητές από την Κατερίνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο βίντεο προβαίνουν σε ένα παραλήρημα κατά του εμβολίου, της χρήσης μάσκας, αλλά και όσων τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, έκαναν φασαρία στο σχολείο της κόρης τους, γιατί απαιτούσαν να μπει στην τάξη για να κάνει μάθημα χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test και χωρίς να φοράει μάσκα.

Πατέρας μικρής μαθήτριας χαρακτήριζε τα μέτρα για τον κορωνοϊό φασιστικά, σατανικά και παράνομα. Μάλιστα, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος δεν άφησε την κόρη του να μπει στην τάξη, επικαλούμενος τον νόμο.

«Καμία ΚΥΑ, κανένας νόμος δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα της Ελλάδος» είπε, και χαρακτηρίζει εγκληματίες τους γονείς που φορούν μάσκες και εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήνυση κατά εκπαιδευτικού στον Πειραιά

Εντωμεταξύ, μια απίστευτη υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία υποστήριξε ότι γονέας-αρνητής από τα Καμίνια υπέβαλε μήνυση κατά εκπαιδευτικών, οι οποίοι εν τέλει προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα. Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τους οδηγήσει στο Τμήμα» εξηγούσε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Εισαγγελική παρέμβαση για αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Χθες, πάντως, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές-αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις, και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ