«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Προφυλακίστηκαν τρεις για την αρπαγή του γυμνασιάρχη - iefimerida.gr

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Προφυλακίστηκαν τρεις για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Η στιγμή της «σύλληψης» του Γυμνασιάρχη Αιγινίου από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»
Η στιγμή της «σύλληψης» του γυμνασιάρχη Αιγινίου από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις από τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνελήφθησαν για την αρπαγή του διευθυντή στο 1ο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας, την προηγούμενη Παρασκευή (10/12).

Μετά την πολύωρη διαδικασία απολογίας τους, οι τρεις εξ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και -κατά περίπτωση- με χρηματική εγγυοδοσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας (13/12) και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το βράδυ της ίδιας ημέρας. Ακολούθησε πολύωρη διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων τους γνωστοποιήθηκε, γύρω στις 23:00, η ποινική τους μεταχείριση.

Η προφυλάκιση αφορά τους τρεις που κατηγορούνται πως πέρασαν τις χειροπέδες στον εκπαιδευτικό. Πρόκειται για άνδρες, έναν 66χρονο και δύο 41 ετών.

Σε όλους τους υπόλοιπους επιβλήθηκαν τα εξής περιοριστικά μετρά: Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Επιπλέον σε δύο κατηγορούμενους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, επιβλήθηκε χρηματική εγγυοδοσία ύψους 2.000 ευρώ.

Οι έντεκα κατηγορούμενοι, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», άρχισαν να μετάγονται από το πρωί τμηματικά και ανά ομάδες στον ανακριτή Κατερίνης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πρωτοφανές επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής, όταν πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή την ώρα που εκείνος προσερχόταν στο σχολείο και δια της βίας τον οδήγησαν στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου τελικώς συνελήφθησαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, το iefimerida.gr παρουσίασε αποκλειστικά ολόκληρη τη δικογραφία της υπόθεσης.

Από τη διενεργηθείσα αστυνομική προανακριτική έρευνα της Υπηρεσίας, «οι αναφερόμενοι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος, οι οποίοι διατείνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι δωσίλογη και ασκεί την εξουσία έναντι των συμφερόντων του λαού και κατά συνέπεια σύμφωνα με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν έχει καταλυθεί μέρος του συντάγματος και πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία», επισημαίνεται στα σχετικά αστυνομικά έγγραφα.

Τι ανέφεραν στη μαραθώνια απολογία τους

Στις απολογίες τους φαίνεται πως αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, τις οποίες χαρακτήρισαν «ψευδείς και κατασκευασμένες». Διαφώνησαν, δε, με την κακουργηματική δίωξη της αρπαγής από κοινού, με την οποία βαρύνονται όλοι, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε σχεδιασμός ούτε τέλεση της πράξης, από τη στιγμή που -όπως είπαν- οδήγησαν τον παθόντα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα εφαρμοζόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα και χαρακτηριστική ήταν η απολογία του κατηγορούμενου απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. (που τελικώς αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους), ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για «καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία», που όμως «είχε απροσδόκητη εξέλιξη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την «εξέλιξη» αυτή, κάποιοι από τη μία φαίνεται να εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, αλλά από την άλλη, επέρριψαν ευθύνες στο διευθυντή για την «αντίδρασή» του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Αναφορικά με τη σχέση τους με την αυτοαποκαλούμενοι ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι την αρνήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι και οι έντεκα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, εκτός από την αρπαγή από κοινού, διώκονται για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, διώκονται - επιπλέον - για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Οι φωτογραφίες που οδήγησαν σε έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Έρευνα για τη στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση μελών των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει ξεκινήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε μεγάλη έρευνα για τη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός της περιφέρειας Αττικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια μεγάλης προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί εάν τελούνται ποινικά αδικήματα από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, όπως διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την ομάδα του... παραλόγου, αναρτούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Το iefimerida.gr παρουσιάζει φωτογραφίες από τη... στρατιωτική εκπαίδευση της ομάδας των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι συνεκπαιδεύονται με έφεδρους στρατιωτικούς.

Να σημειωθεί ότι αυτή η ομάδα επικίνδυνων και παράλογων ανθρώπων, ή κάποια μέλη της, συμμετείχαν στην αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο, τον οποίο έδεσαν πισθάγκωνα και έσυραν στο τμήμα, όπου τελικά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες. Την ομάδα «θεματοφύλακες του Συντάγματος» είχαν καλέσει γονείς-αρνητές, που ήθελαν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι «Θεματοφύλακες» ήταν υποψήφιοι με την Ελληνική Αυγή του Κασιδιάρη

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ταυτότητα των 11 συλληφθέντων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που συμμετείχαν στην επιχείρηση αρπαγής του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας.

Ενας εξ αυτών, ο 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, σε προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή του Ηλία Κασιδιάρη και μέλος της Χρυσής Αυγής.

To iefimerida.gr παρουσίασε αποκλειστικά την πολιτική του κάρτα, αλλά και κάποιες από τις αναρτήσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από την επίθεση στο Γυμνάσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος απόστρατος αστυνομικός διεγράφη από το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο είχε στο μεταξύ μεταπηδήσει.

Φωτογραφίες: «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με όπλα στα χέρια

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στους κόλπους των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» υπάρχουν αρκετοί έφεδροι στρατιωτικοί, ενώ κάποιοι από τους εκπαιδευτές σχετίζονται και με την οργάνωση «Ιερός Λόχος» της Θεσσαλονίκης.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος με όπλο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αίσθηση από τη στρατιωτική εκπαίδευση των Θεματοφυλάκων του Συντάγματος
Στις φωτογραφίες κάποιοι από τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος απεικονίζονται με στρατιωτικά ρούχα
Θεματοφύλακες του Συντάγματος με όπλα
Θεματοφύλακες του Συντάγματος σε στρατιωτική εκπαίδευση.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θεματοφύλακες του Συντάγματος στρατιωτική εκπαίδευση με όπλα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ