Αποκλειστικό: Όλη η δικογραφία για τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - iefimerida.gr

Αποκλειστικό: Όλη η δικογραφία για τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Η στιγμή που οι θεματοφύλακες του Συντάγματος αρπάζουν τον γυμνασιάρχη
Η στιγμή που οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αρπάζουν τον γυμνασιάρχη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολόκληρη τη δικογραφία για τους 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» που κατηγορούνται πως άρπαξαν τον γυμνασιάρχη του Αιγινίου και τον μετέφεραν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής φέρνει αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr.

Στα έγγραφα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατέγραψαν καρέ καρέ τη δράση των 11 συλληφθέντων, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν αύριο το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική προανάκριση έρευνα της Υπηρεσίας μας οι αναφερόμενοι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος, οι οποίοι διατείνονται ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι  δωσίλογη  και ασκεί την εξουσία έναντι των συμφερόντων του λαού και κατά συνέπεια σύμφωνα με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν έχει καταλυθεί μέρος του συντάγματος και πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία», επισημαίνεται στα σχετικά αστυνομικά έγγραφα.

Πώς έγινε η επίθεση

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης έχουν καταγράψει λεπτομερώς και τη στιγμή της επίθεσης στον γυμνασιάρχη. «Οι αναφερόμενοι περί την 7:40 ώρα της 10/12/2021 μετέβησαν με το…. Αυτοκίνητο χρώματος μπλε και το αυτοκινητο ιδιοκτησίας… στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο Πιερίας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακροπόλεως- Αιγίνιο Πιερίας και από κοινού ακινητοποίησαν, απείλησαν και συκοφάντησαν ότι παραβιάζει το Σύνταγμα τον προσερχόμενο για ανάληψη υπηρεσίας εκτέλεσης του ωρολογίου προγράμματος διευθυντή γυμνασίου», τονίζεται στα σχετικά έγγραφα. «Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου οι… χειροπέδησαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς και περιάγοντάς τον σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας. Ο … παρέμενε έμπροσθεν της εισόδου- εξόδου του σχολικού συγκροτήματος μην επιτρέποντας την διέλευση μαθητών και καθηγητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή λειτουργώντας ως ομάδα, υποστηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλλει δήλωση αρνητικής κατάστασης για τον κορωνοϊό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στο διαβιβαστικό που συνέταξαν προς τον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Το ραντεβού πριν από την επίθεση

Στη δικογραφία επισημαίνεται ακόμη πως ένας από τους κατηγορούμενους κατά την απολογία του επισήμανε πως όλοι οι δράστες συναντήθηκαν πριν την επίθεση στην πιάτσα ταξί στο Αιγίνιο μετά από γραπτό μήνυμα που «έλαβαν από την… προ τριημέρου». «Σύμφωνα με τον εν λόγω κατηγορούμενο, ο σκοπός τους ήταν να μεταβούνε στο σχολείο του Αιγινίου και να αναφέρουν στον διευθυντή ότι εφόσον έγινε επίταξη του σχολείου βάσει αποφάσεων του ΣτΕ και με συγκεκριμένο χαρτί του Αστυνομικού τμήματος Πύδνας-Κολινδρού ότι είναι αναρμόδιο για την υπόθεση αυτή, με υπογραφή του διοικητή του, έπρεπε να αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι παράνομες και δεν στηρίζονται σε νόμους. Επίσης, ο κατηγορούμενος… εγχείρησε στην υπηρεσίας μας, έγκληση σε βάρος των προϊσταμένων αυτής, η οποία συνυποβάλλεται με την παρούσα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στα σχετικά έγγραφα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που, το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν διά της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος). Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και κατόπιν επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Έτσι δρούσαν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως εκτιμούν οι Αρχές, οργανώθηκε η επίθεση στο Γυμνάσιο Αιγινίου από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

To iefimerida.gr παρουσίασε νωρίτερα  χθες τις αναρτήσεις γυναίκας, η οποία συνελήφθη για την υπόθεση. Η ίδια ενημερώνει για τον τόπο και την ώρα της επιθέσεις τους υπόλοιπους «Θεματοφύλακες» και υποστήριζε ότι έχουν επιτάξει όλα τα σχολεία της Ελλάδος.

Ένα ετερόκλητο παζλ προσωπικοτήτων αποτέλεσε την ομάδα «εφόδου» των «Θεματοφυλάκων». Εννέα άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 40-75 ετών. Ανάμεσά τους ένας απόστρατος αξιωματικός, αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις εξ αυτών είχαν τα παιδιά στους στο συγκεκριμένο σχολείο στο Αιγίνιο. Επικεφαλής ένας ηλικιωμένος με μπουρνούζι ο οποίος, είναι ο άνθρωπος που φέρεται στις δημοσιεύσεις να έχει στείλει έγγραφα «επίταξης» σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η γυναίκα στην σελίδα της οποίας γινόταν η ενημέρωση των «Θεματοφυλάκων» είναι ηθοποιός και χορεύτρια της περιοχής της Πέλλας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας μαρμαροτεχνίτης, ο οποίος κατασκεύαζε μεταξύ άλλων και ταφικά μνημεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ