Κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας οι αγρότες με τρακτέρ -Στις 18:30 το συλλαλητήριο, δείτε φωτό και βίντεο - iefimerida.gr

Κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας οι αγρότες με τρακτέρ -Στις 18:30 το συλλαλητήριο, δείτε φωτό και βίντεο

Αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα
Αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Πλατεία Συντάγματος βρίσκονται ήδη εδώ και αρκετή ώρα τα πρώτα τρακτέρ ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30.

Οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους προς την Αθήνα από χθες και, αφού διανυκτέρευσαν χθες στο Κάστρο Βοιωτίας, συνέχισαν το πρωί, συνοδεία περιπολικών, την κάθοδό τους στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος, μέσω της οδού Σταδίου και της Φιλελλήνων.

Στο Σύνταγμα έφθασαν με τα τρακτέρ τους και αγρότες από την Εύβοια, ενώ θα προστεθούν και άλλα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 130 με 150 τρακτέρ, ωστόσο τώρα εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 200.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα φθάνουν χιλιάδες αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, είτε με λεωφορεία είτε με ΙΧ, για να συμμετάσχουν το απόγευμα, στις 6:30, στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στο κέντρο της Αθήνας και θα αναχωρήσουν αύριο, συντεταγμένα, και πάλι συνοδεία της αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To κέντρο της Αθήνας είναι αυτή την ώρα κλειστό. Η Βασιλίσσης Σοφίας έχει κλείσει από το ύψος των Λουλουδάδικων.

Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν την πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Ο Σωτήρης Γιαννακός, αντιπρόεδρος ομοσπονδίας αγροτών από την Καρδίτσα, δήλωσε πως «δεν θα αποκλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Θα κάνουμε το συλλαλητήριο και θα συνεχίσουμε πίσω στο μπλόκο. Τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι αγρότες».

Δείτε εικόνες και βίντεο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα / Φωτογραφία: Eurokinissi
Αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To μήνυμα Μητσοτάκη

Μήνυμα στον αγροτικό κόσμο έστειλε ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Έκανε λόγο για δικαίωμα στις διαδηλώσεις, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομία. Χαρακτήρισε «δίκαια» πολλά από τα αιτήματά τους. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί συντεταγμένοι οι αγρότες μας με αυτό το οποίο γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θέλουν να κάνουν μία συμβολική παράσταση στο κέντρο της Αθήνας», είπε  και διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τον τύπο του νόμου «τα αγροτικά μηχανήματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ούτε στις Εθνικές Οδούς, ούτε στα κέντρα των πόλεων».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως όταν πάει για διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες θα πει «ξέρετε, και εμείς στη χώρα μας είχαμε διαδηλώσεις και από αυτές τις διαδηλώσεις ειδικά ως προς τη γραφειοκρατία και την ταχύτητα του "πρασινίσματος" για να το πω με απλά λόγια, τη μετάβαση δηλαδή σε μία γεωργία πιο φιλική προς το περιβάλλον, εκεί πρέπει να γίνουν προσαρμογές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική».

Η εκτίμηση της κυβέρνησης, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr και την διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι πως μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον μέτρα προς τον αγροτικό κόσμο και επέμεινε στη συνέχιση του διαλόγου για τα θεσμικά ζητήματα, όπου υπάρχει κοινός τόπος των δύο πλευρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εντάξει την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στην δική της στρατηγική για την επικείμενη επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ. Εξ ου και το «καλωσόρισμα» των τρακτέρ. «Είναι ένα μέσο πίεσης και δικό μου. Όταν εγώ θα πάω στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτώ θα πω «ξέρετε, και εμείς στη χώρα μας είχαμε διαδηλώσεις και πρέπει να γίνουν προσαρμογές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διαδήλωσης των αγροτών με τα τρακτέρ τους

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχωράει σε πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αρχίζουν σιγά-σιγά να καταφθάνουν και άλλα τρακτέρ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμο Β' Κωνσταντία Δημογλίδου, θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δημογλίδου:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ