Ρύθμιση οφειλών: Δεύτερη ευκαιρία για τις 100 και 120 δόσεις -Ποιοι δικαιούνται επανένταξη | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ρύθμιση οφειλών: Δεύτερη ευκαιρία για τις 100 και 120 δόσεις -Ποιοι δικαιούνται επανένταξη

Πολίτες βολτάρουν στον Φλοίσβο
Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα ευκαιρία ώστε να υπαχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών των 100 και 120 δόσεων που «έχασαν» λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας θα έχουν χιλιάδες οφειλέτες.

Πρόκειται για φορολογούμενους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για υπαγωγή στις ρυθμίσεις οφειλών και δεν υπέβαλλαν τις αναγκαίες αιτήσεις πριν τη λήξη της προθεσμίας, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020. Με την εγκύκλιο που υπογράφει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δίνεται η δυνατότητα να μπουν στις δυο ρυθμίσεις και όσοι υπέβαλλαν αίτηση επανένταξης μετά την 1η Ιανουαρίου. Προϋπόθεση γι’ αυτό θα είναι να είχαν καταβάλλει εμπρόθεσμα τη δόση του Δεκεμβρίου 2020.

Η ΑΑΔΕ, με εγκύκλιο που υπογράφει ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής, δίνει το δικαίωμα επανένταξης των οφειλετών που είτε κατέβαλλαν εμπρόθεσμα τη δόση του Δεκεμβρίουστις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρυθμίσεις οφειλών: Ποιοι δικαιούνται τη δεύτερη ευκαιρία

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην εγκύκλιο Πιτσιλή στη ρύθμιση των 100 δόσεων του ν. 4321/2015 και των 120 δόσεων του ν. 4611/2019 επανεντάσσονται:

1. Οφειλέτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης, όπως διαπιστώνεται μετά από έλεγχο που διενεργείται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., και οι οποίοι υπέβαλαν την αίτηση επανένταξης μετά την 01.01.2021. Στην περίπτωση αυτή, οι οφειλέτες δεν υποχρεούνται να υποβάλουν νέα αίτηση.
2. Οφειλέτες, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2020, αλλά δεν υπέβαλαν την αίτηση επανένταξης, εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικό Κέντρο / Ε.Μ.ΕΙΣ.) μέχρι και 29.04.2021 και:
• -είτε η προθεσμία καταβολής της δόσης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 έχει παραταθεί, σύμφωνα τις υπουργικές αποφάσεις
• -είτε έχουν εξοφλήσει τουλάχιστον τη δόση Ιανουαρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2021.

Στην περίπτωση που δεν συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις εξόφλησης ή παράτασης καταβολής των προαναφερόμενων δόσεων, οι οφειλέτες δεν δύνανται να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται όταν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει δύο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ενώ η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου οι οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων, από τον περασμένο Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο μπορούσαν μέσω του myBusinessSupport, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, για την υπολειπόμενη οφειλή και για τις δόσεις που απομένουν. Σε περίπτωση που υφίστατο αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση μπορούσε να υποβληθεί στην υπηρεσία (ΔΟΥ / Ελεγκτικό Κέντρο / ΕΜΕΙΣ) της οποίας ο προϊστάμενος είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής, κατά περίπτωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ