Ραφήνα: Απεργία των ναυτεργατών την Παρασκευή -Ποια δρομολόγια ακυρώνονται - iefimerida.gr

Ραφήνα: Απεργία των ναυτεργατών την Παρασκευή -Ποια δρομολόγια ακυρώνονται

Πειραιάς
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ακύρωση όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων της από και προς το λιμάνι της Ραφήνας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου προχώρησε η ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries.

Ακυρώσεις δρομολογίων από και προς τη Ραφήνα

Η ακύρωση των δρομολογίων γίνεται λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατικών σωματείων, που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, καταγγέλλοντας ότι η κατάσταση στο λιμάνι έχει υπερβεί τα όρια ασφαλείας, καθώς οι υφιστάμενες λιμενικές υποδομές αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο αριθμό πλοίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ «FAST FERRIES ANDROS» από τη Ραφήνα προς 'Ανδρο, Τήνο και Μύκονο, καθώς και η επιστροφή του από τη Μύκονο, ενώ δεν θα εκτελεστεί και το απογευματινό δρομολόγιο του πλοίου.

Παράλληλα, ακυρώνεται το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» από τη Ραφήνα προς Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Τήνο. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι επιβάτες με εκδοθέντα εισιτήρια θα ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Στην απεργιακή κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει στις 06:01 το πρωί της Παρασκευής 03/07 και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουλίου, συμμετέχουν η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ενώ έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 έξω από το Ε/Γ-Ο/Γ «SUPER FERRY».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ναυτεργατικά σωματεία υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στο λιμάνι της Ραφήνας έχει υπερβεί τα όρια ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι οι υφιστάμενες λιμενικές υποδομές αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο αριθμό πλοίων.

Όπως αναφέρουν, το λιμάνι διαθέτει μόλις πέντε θέσεις πρόσδεσης, ενώ καθημερινά εξυπηρετούνται έως και έντεκα πλοία, γεγονός που, κατά την εκτίμησή τους, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για ναυτεργάτες, επιβάτες και κατοίκους της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ραφήνα Παρασκευή Απεργία Δρομολόγια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ