Πρωτομαγιά: Γεμάτη κόσμο η επαρχία -Οι 8 δημοφιλείς προορισμοί για το τριήμερο, ποιο το κόστος διαμονής - iefimerida.gr

Πρωτομαγιά: Γεμάτη κόσμο η επαρχία -Οι 8 δημοφιλείς προορισμοί για το τριήμερο, ποιο το κόστος διαμονής

Το Ναύπλιο
Την τιμητική του θα έχει το Ναύπλιο και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς / Φωτογραφία: shutterstock
ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ

Πρωτομαγιά ενόψει, και ενώ οι περισσότεροι ετοιμάζονται για ακόμα ένα τριήμερο ξεκούρασης, οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς ξεπερνούν το 90%.

Μετά τις μίνι διακοπές του Πάσχα, την τιμητική τους θα έχουν εκτός από τα νησιά και οι δημοφιλείς ηπειρωτικοί προορισμοί, όπως φαίνεται από τα στοιχεία των κρατήσεων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωτομαγιά: Το 93% φτάνουν οι προκρατήσεις για το τριήμερο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, οι προκρατήσεις σε ακίνητα, κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) κυμαίνονται από 79% έως 91%. Κινητικότητα με προκρατήσεις από 45% έως 74% καταγράφουν ηπειρωτικοί προορισμοί όπως Λεωνίδιο, Παραλία Τυρός, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας και τα παράλια του Νομού Ηλείας (Κατάκολο, Κουρούτα, Δουνέικα, Σκαφιδιά).

«Θεωρούμε ότι όσο θα πλησιάζουμε στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οι προκρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων αφορούν αποκλειστικά αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Η δυναμικότητα σε πολλούς προορισμούς είναι περιορισμένη, ενώ το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προκρατήσεων.

Ηπειρωτική Ελλάδα

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την AirDNA, 541 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η διαθεσιμότητα για το τριήμερο 29/4 έως 2/5 είναι 113 κατοικίες. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 79% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 240€ έως 390€.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεωνίδιο-Τυρός

Στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 257, με τη μεγαλύτερη δυναμική να καταγράφεται στο Λεωνίδιο (79 ακίνητα) και στη παραλία Τυρός (42 ακίνητα). Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στο Λεωνίδιο είναι 27 και στην Παραλία Τυρός 19. Οι προ-κρατήσεις στο Λεωνίδιο είναι 66% και στην Παραλία Τυρός 54%. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 170€ έως 190€ και από 150€ έως 210€, αντίστοιχα.

Καλαμπάκα-Μετέωρα

Στην Καλαμπάκα τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 200. Διαθέσιμα από 29/4 έως 2/5 είναι μόλις 26, με το ποσοστό προκρατήσεων να αγγίζει το 87%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 270€ έως 318€ για κατοικία 2Υ/Δ κατάλληλη για οικογένεια με 2 παιδιά.

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 257 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) και για το τριήμερο διατίθενται μόλις 23. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 180€ έως 330€. Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 91%.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα η δυναμική των αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna, είναι 270. Η διαθεσιμότητα στη πόλη των Ιωαννίνων για διανυκτερεύσεις από 22/4 έως 25/4 είναι μόλις 31 ακίνητα. Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 88%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 272€ έως 356€.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναύπακτος

Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 86% με μόλις 12 διαθέσιμες κατοικίες από το σύνολο των 89 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 237€ έως 360€.

Ν. Ηλείας

Η δυναμική στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 264 κατοικίες. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς κυμαίνονται στο 45%. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις είναι από 159€ έως 315€. Στη Ζαχάρω κατοικία 40τ.μ. μισθώνεται προς 159€, στα Δουναίικα κατοικία 60τμ προς 161€, στο Κατάκολο κατοικία 100τ.μ. προς 236 € και στη «Μύκονο» της Πελοποννήσου, τη γνωστή Κουρούτα, κατοικία 60τ.μ. μισθώνεται προς 315€ για το τριήμερο.

Καμένα Βούρλα/ Άγιος Κωνσταντίνος

Λόγω της μικρής δυναμικής εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, το ποσοστό προκρατήσεων για το τριήμερο 29/4-2/5 αγγίζει το 74%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις σε κατοικίες 75τμ-100τμ στον Άγιο Κωνσταντίνο κυμαίνονται από 324€ έως 441€ για το τριήμερο, ενώ στα Καμένα Βούρλα κατοικία 40τ.μ.-50τ.μ. κυμαίνεται από 212€ έως 222€ και κατοικία 135τ.μ. μισθώνεται προς 693€.

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες(όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάσει της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή. **Μικρή δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (74 ακίνητα αθροιστικά και στους 2 προορισμούς).
Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες(όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάσει της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή. **Μικρή δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (74 ακίνητα αθροιστικά και στους 2 προορισμούς).
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ