Το πρόγραμμα του συνδυασμού του παρουσίασε ο Πατούλης -Για τι δεσμεύτηκε | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Το πρόγραμμα του συνδυασμού του παρουσίασε ο Πατούλης -Για τι δεσμεύτηκε

Ο Γιώργος Πατούλης στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του
Ο Γιώργος Πατούλης στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους βασικούς άξονες αλλά και τις προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική», παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Cαravel.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε και το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους πολίτες για της στήριξη τους και έστειλε, εν μέσω χειροκροτημάτων, μήνυμα νίκης ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι πλησιάζει η ώρα που θα αλλάξει η Αττική και οι ζωές μας και ανέπτυξε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του έναντι των ζητημάτων που βαρύνουν την Αττική με συνοπτική αναφορά των επιμέρους δράσεων επί των βασικών πυλώνων του περιφερειακού σχεδιασμού που κατάρτισε ο συνδυασμός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να σας δώσω μια διαβεβαίωση. Θα σας υποσχεθώ, μόνον όσα μπορώ να κάνω. Τίποτα παραπάνω» διαμήνυσε ο κ. Πατούλης και επισήμανε πως οι προγραμματικές δεσμεύσεις του «απαντούν στις μεγάλες αγωνίες των πολιτών και προτείνουν λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα.

Στις βασικές προτεραιότητες και στόχους είναι η αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, η διασφάλιση της προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές, η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μέσα από 19 εμβληματικά έργα και παρεμβάσεις, η δημιουργία πάνω από 100.000 θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, η επένδυση σε προγράμματα για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την πρόληψη υγείας.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την παρουσιάση του προγράμματος της «Νέας Αρχής για την Αττική»
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την παρουσιάση του προγράμματος της «Νέας Αρχής για την Αττική»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας που θα έχει ως αυριανός περιφερειάρχης και με τους 66 Δήμους της Αττικής προκειμένου «από κοινού να δίνουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στο προβλήματα του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού κέντρου της χώρας που είναι η Αττική». Όπως σημείωσε, οι λύσεις θα δίνονται μέσα από τη «συλλογικότητα και τη σύνθεση με δράσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών».

Ειδικότερα για την «υιοθέτηση» ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης, μεταξύ άλλων είπε ότι θα βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα προωθηθεί η «πράσινη επιχειρηματικότητα», με συνέργειες με επαγγελματικούς φορείς , αλλά και τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη χρηματοδότηση νέων έργων.

Ο Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα, και ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα, και ο Κώστας Μπακογιάννης

«Αυτό που δεν κατάφεραν Δούρου και Σγουρός θα το καταφέρουμε εμείς» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και σημείωσε πως στόχος είναι να αξιοποιηθούν πηγές χρηματοδότησης όπως οι  πόροι του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί, πόροι από το κεντρικό κράτος αλλά και πρόσθετοι πόροι από  την Ευρωπαική Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα της πολιτικής προστασίας, θα δοθεί βάρος στην πρόληψη και θα σχεδιαστεί με προσοχή και συγκεκριμένες απαραίτητες παρεμβάσεις μεταξύ των οποίων και η αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων και τεχνολογιών, με εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης.

Αναφορικά με τη θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, δεσμεύθηκε για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και τη μείωση των συνεπειών τους. Για την ασφάλεια των πολιτών ανακοίνωσε την πρόθεση για «έμπρακτη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μέσα και εξοπλισμό».

Ο Χάρης Ρώμας με τον Γιώργο Πατούλη
Ο Χάρης Ρώμας με τον Γιώργο Πατούλη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεσμεύτηκε να καταστήσει την Αττική πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη με «μακροπρόθεσμο σχεδιασμό συγκροτημένο στρατηγικό, αναπτυξιακό πλάνο και αξιοποίηση των ευρωπαικών πόρων, αντί «ουραγό στην απορρόφηση κονδυλίων» που είναι σήμερα όπως είπε. Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι το «αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας υπονομεύεται από τη σημερινή Διοίκηση» και δεσμεύτηκε ότι θα ανατρέψει την εικόνα αυτή. Αφενός με τη παροχή διευκολύνσεων και κινήτρων σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Αττική αφετέρου με τη δημιουργία άνω των 100.000 νέων θέσεων εργασίας στην Αττική.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκανε λόγο για ίδρυση και λειτουργία του Πρώτου Περιφερειακού Πανεπιστημίου της Αττικής και τόνισε τη σημασία του Τουρισμού, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού ως ισχυρούς αναπτυξιακούς πυλώνες για την Αττική.

Μαρίνα Πατούλη, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Μπακογιάννης
Μαρίνα Πατούλη, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Μπακογιάννης

Ως γιατρός ο ίδιος έθεσε ψηλά στην ατζέντα, τις πολιτικές για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και την υλοποίηση Στρατηγικής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε συνεργασία με τους Δήμους αλλά και τους κρατικούς φορείς:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβεβαίωσε ότι ως δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έκανε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούσε και ότι το ίδιο θα κάνει και ως Περιφερειάρχης Αττικής. Το πρόγραμμα μας, πρόσθεσε προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ενεργητικές πολιτικές για την ένταξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, τη στέγαση, τη μόρφωση, τη διαβίωση τους.

Ο Γιώργος Πατούλης παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του
Ο Γιώργος Πατούλης παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του

Τέλος, τόνισε ότι η απάντηση στα προβλήματα του σήμερα, δεν μπορεί να είναι πρόσωπα που εκφράζουν την απραξία του χθες αλλά το «δικό μας ρεαλιστικό πρόγραμμα» και έκλεισε ζητώντας να του δώσουν οι πολίτες την ευκαιρία να δουλέψει για την Αττική και τους κατοίκους της.

«Δώστε μου την ευκαιρία να δουλέψω για την Αττική»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών .

«Στις 26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. κάνουμε μια νέα αρχή. Έχω αποδείξει, από όποια θέση ευθύνης κι αν πέρασα, ότι μπορώ να κάνω έργο. Ο κ. Σγουρός, και η κα Δούρου, αποτελούν τη διαφορετική όψη, του ίδιου κάλπικου νομίσματος. Η απάντηση στα προβλήματα δεν μπορεί να είναι πρόσωπα που εκφράζουν την απραξία του χθες. Η απάντηση είναι το δικό μας ρεαλιστικό πρόγραμμα. Αυτό που ζητώ είναι να μου δώσετε την ευκαιρία να δουλέψω για την Αττική και τους κατοίκους της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γιώργος Πατούλης, Κώστας Μπακογιάννης
Γιώργος Πατούλης, Κώστας Μπακογιάννης
Γιώργος Πατούλης, Κώστας Μπακογιάννης
Γιώργος Πατούλης, Κώστας Μπακογιάννης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Κ. Μπακογιάννης, ο βουλευτής ΝΔ Ι. Τραγάκης, η βουλευτής της ΝΔ Ζωή Ράπτη,οι υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ Σ. Ιωαννίδης, Δ. Καλογερόπουλος, Γ. Γιακουμάτος, Δ. Παπανικολάου, Δ. Ιατρίδης, Φ. Καρύδας, Γ. Καλιάνος, Ι. Καλαντζάκου, Τ. Γαϊτάνης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μ. ΑγγελόπουλοςΓ .ΑμοιράςΒ. ΜιχαλολιάκοςΓ. Βακόνδιος, ο πρώην υφ. Υγείας, Α. Γιαννόπουλος,  ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θ. Δαμιανός, ο πολιτευτής Λέσβου ΝΔ Δ. Παπαγιαννίδης, ο πολιτευτής ΝΔ Αλ. Μωραϊτάκης, ο πολιτευτής ΝΔ Σ. Σπυρίδων,   ο πρώην βουλευτής Ποταμιού  Ν. Ορφανός, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Ν. Χαρδαλιάς, η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μ. Σταυράκη -Πατούλη, ο Δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού και υποψήφιος βουλευτής Μ. Σταυριανουδάκης, οι Δήμαρχοι Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλος,  Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Φιλοθέης-Ψυχικού Π. Ξυριδάκης, ΚαλλιθέαςΔ. Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Ζ. Πατεράκη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Αλ. Αρβανιτάκης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της κας Μπακογιάννη Π. Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ 2ου Διαμερίσματος Αθηνών Π. Ευθυβουλίδης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Βύρωνα Β. Δεμπόνος, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Λαυρεωτικής Κ. Λιούμης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κορωπίου Ρ. Καρβεντούζη, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ 6ου Διαμερίσματος Αθηνών Κ. Πλατόπουλος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη Ινές -Αγγελή Λυκούδη, Β. Αθανασοπούλου, Α. Γκαγκάκη, Α. Παπαδάκης, Κ. Νικηφόρου, Κ. Τσώλος, Ζ. Λεβής, Γ. Λέων, Ν. Αβραμίδης και οι υποψήφιοι 3ης  Κοινότητας με το συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη Β. Ξυδέας και Μ. Βωβός, ο τέως διευθυντής της ΝΔ Κ. Τζημάρας.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI
 
 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ