«Η οικογένεια του Γιάννη Μπουτάρη είναι σύμφωνη με την πρόταση ονοματοδοσίας της πλατείας και ευχαριστεί τον δήμο Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία τιμής στη μνήμη του».
«Η συνεργασία μας είναι δεδομένη, όπου και εφόσον χρειαστεί, για την υλοποίηση», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση που υπογράφουν τα τρία παιδιά του επιχειρηματία, οινοποιού και πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλλιος, Φανή και Μιχάλης Μπουτάρης.
«Πάρκο Γιάννης Μπουτάρης» στη Θεσσαλονίκη
Ο δήμος Θεσσαλονίκης προτείνει να ονομαστεί «Πάρκο Γιάννης Μπουτάρης» ο χώρος πρασίνου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης και περικλείεται από τις οδούς Β. Γεωργίου Α', 3ης Σεπτεμβρίου και 30ης Οκτωβρίου 1944.
Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Πέμπτη 30 Απριλίου. Στη σχετική εισήγηση του προέδρου του Σώματος, Σπύρου Βούγια, τονίζεται πως η βούληση και πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για την ονοματοδοσία είναι σε συνεννόηση και με την οικογένεια του εκλιπόντος δημάρχου.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Νοεμβρίου 2024, ήταν ο 60ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας δύο συνεχόμενες δημοτικές εκλογές το 2010 και το 2014. Στην ίδια εισήγηση του κ. Βούγια υπογραμμίζεται πως η θητεία του στον δήμο «έχει χαρακτηριστεί ως απολύτως θετική, με περιβαλλοντική ανάπλαση της πόλης, αλλαγή νοοτροπίας, διεθνοποίηση, ποιοτική και ποσοτική τουριστική ανάπτυξη».
Επίσης, γίνεται αναφορά στους άλλους ρόλους της ζωής του Γιάννη Μπουτάρη ως οινολόγος και επιχειρηματίας, αλλά και στη σημαντική οικολογική του δράση καθώς ίδρυσε τον οργανισμό «Αρκτούρο» για την προστασία της αρκούδας, των άγριων ζώων και της φύσης των ελληνικών δασών. Επίσης, αναφορά γίνεται στην παρουσία του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στην επιτυχή εμπλοκή του στο τμήμα μπάσκετ του Άρη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ