Ο πιλότος που έσωσε την Αθήνα σε 93 δευτερόλεπτα: Η άγνωστη ιστορία του Σήφη Μιγάδη - iefimerida.gr

Ο πιλότος που έσωσε την Αθήνα σε 93 δευτερόλεπτα: Η άγνωστη ιστορία του Σήφη Μιγάδη

ταμπέλα αεροδρομίου Ελ.. Βενιζέλος
Φωτογραφία Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόσφατο μπλακάουτ στον αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος έφερε ξανά στην επικαιρότητα μια από τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία της ελληνικής αεροπορίας.

Μια ιστορία που έχει όνομα: Σήφης Μιγάδης, ο πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που το 1978 απέτρεψε μια ανείπωτη τραγωδία πάνω από την Αθήνα.

Ήταν 9 Αυγούστου, όταν ο Μιγάδης ετοιμαζόταν να απογειώσει ένα Boeing 747 με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Η πτήση 411 μετέφερε 418 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Αμερικανούς που επέστρεφαν από τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Λίγο μετά την απογείωση, ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα απείλησε όχι μόνο τη ζωή επιβατών και πληρώματος, αλλά και χιλιάδων κατοίκων της πρωτεύουσας.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα πιλότος ιστορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ