Πέραμα: Το υπόμνημα ενός εκ των 7 αστυνομικών -Τι λέει για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς [έγγραφα] - iefimerida.gr

Πέραμα: Το υπόμνημα ενός εκ των 7 αστυνομικών -Τι λέει για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς [έγγραφα]

Το υπόμνημα αστυνομικού για το Πέραμα
Το υπόμνημα αστυνομικού για το Πέραμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στην απολογία του ο ένας εκ των 7 αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 20χρονος Ρομά Νίκος Σαμπάνης, περιγράφει όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Οι 7 αστυνομικοί έφτασαν σήμερα λίγο μετά τις 8.30 στον ανακριτή Πειραιά. Εξω από το δικαστικό μέγαρο βρισκόταν κόσμος και χειροκρότησε τους αστυνομικούς μόλις έφτασαν. Στο δικαστικό μέγαρο πήγε και ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών Αλέξης Κούγιας, ενώ τα μέτρα ήταν δρακόντεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο αστυνομικός

Ο οδηγός του οχήματος αντί να διαφύγει επέλεξε να κινηθεί όπισθεν… ο οδηγός του οχήματος κινήθηκε όπισθεν σε ένα δρόμο ιδιαίτερα στενό… καθιστώντας ευάλωτους τους αστυνομικούς και παγιδεύοντας τους… Το όχημα κατευθύνθηκε πραγματοποιώντας κίνηση όπισθεν αρχικώς προς τη μηχανή του… ο… τη στιγμή που αντιλήφθηκε το όχημα να έρχεται προς το μέρος του πήδηξε από τη μηχανή… το όχημα παρέσυρε τη μηχανή με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ο αναβάτης της και η μηχανή έπεσε επάνω του καταπλακώνοντάς τον. Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε να κατευθύνει την πορεία του οχήματος προς τον… τον οποίο έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο… τραβώντας τον προς το μέρος του ακαριαία και απομακρύνοντας τον από το σημείο.
Εν συνεχεία το λευκό αυτοκίνητο, παρά το γεγονός ότι η μηχανή που οδηγούσε ο… είχε σφηνωθεί κάτω από αυτό συνέχισε να κατευθύνεται με όπισθεν προς τη μηχανή που οδηγούσε ο… Η ανωτέρω κίνηση του οχήματος είχε ως αποτέλεσμα να εμβολίσει και την δεύτερη μηχανή με οδηγό τον… ο οποίος δεν
πρόλαβε να αποβιβαστεί έγκαιρα με αποτέλεσμα ο οδηγός του οχήματος να εμβολίσει τη μηχανή, με αποτέλεσμα ο αναβάτης αυτής να βρεθεί βίαια στο οδόστρωμα. Μετά τον εμβολισμό της δεύτερης μοτοσυκλέτας το όχημα κατευθύνθηκε στον… ο οποίος ήταν πεζός και προσπάθησε να τον πατήσει, γεγονός που απεφεύχθη, διότι ο ανωτέρω κατάφερε να ξεφύγει από το όχημα.
Το όχημα συνέχισε την πορεία του κινούμενο με την όπισθεν και κατευθύνθηκε προς τον… ο οποίος ήταν επίσης πεζός και τον τραυμάτισε, με αποτέλεσμα να βρεθεί επί του οδοστρώματος και να κατρακυλήσει επί μικρή απόσταση, λόγω της κατωφέρειας της η οδού. Ο οδηγός του οχήματος δεν αρκέστηκε στον εμβολισμό των δύο μηχανών και την παράσυρση των δύο πεζών αλλά συνέχισε την πορεία του έμπροσθεν αυτή τη φορά παρασύροντας και τη μηχανή που οδηγούσε ο… ήτοι την τρίτη στη σειρά μηχανή και ο οποίος κατάφερε επίσης να ξεφύγει την τελευταία στιγμή χωρίς να χτυπηθεί από το όχημα.
Στο σημείο έφτασαν με τη μηχανή τους ο… με τον… Ο πρώτος εξ αυτών είδε το όχημα να εμβολίζει μηχανές με δολοφονική πρόθεση και μεγάλη ταχύτητα και να κατευθύνεται προς το μέρος του…
Σκοπός των δραστών ήταν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και να αχρηστεύσουν της μηχανές τους, ώστε αν κάποιος γλιτώσει να μην μπορέσει να τους ακολουθήσει. Ακολούθως το όχημα πραγματοποίησε αναστροφή και κατευθύνθηκε προς τη μηχανή στην οποία επέβαιναν ο… και ο …
Το όχημα των δραστών αφού πρώτα προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, εμβόλισε τη μηχανή του… πάνω στην οποία βρισκόταν ο ίδιος παρασύροντας τη μηχανή κάτω από τον προφυλακτήρα και ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα, ενώ συνέχισε να κινείται κατά πάνω του, σέρνοντας και τη μηχανή του.
Αυτό είχε ως επακόλουθο να μειωθεί η ταχύτητα του οχήματος και έτσι ο τραυματισμένος … να συρθεί έρποντας προκειμένου να απομακρυνθεί από την πορεία του οχήματος και να γλιτώσει από τη μανία του οδηγού του.

Οι αστυνομικοί βλέποντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο πρόταξαν τα όπλα τους προς το μέρος του οχήματος φωνάζοντας «Αστυνομία – Ακίνητοι», προκειμένου να σταματήσει το όχημα να επιτίθεται στους αστυνομικούς, αλλά αυτό συνέχισε να κινείται προς τον… και τον… με σκοπό να τους εξουδετερώσει με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι πρώτοι πυροβολισμοί από την πλευρά των κατηγορούμενων, με σκοπό την ακινητοποίηση του οχήματος και τη διακοπή της ανεξέλεγκτης πορείας του, χωρίς όμως να τραυματιστεί ο οδηγός, αφού το όχημα συνέχισε να κινείται.
Εκείνη τη στιγμή έλαβε χώρα μία παύση στα πυρά, διότι ενώ το όχημα είχε δεχθεί πυροβολισμούς και ενώ ήταν ακόμα εν κινήσει, άνοιξε κάποια στιγμή η πόρτα του συνοδηγού και εξήλθε από αυτό ένας εκ των επιβατών, ο οποίος άρχισε να τρέχει προκειμένου να διαφύγει. Αμέσως μετά το όχημα των δραστών συνέχισε να κινείται με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά του… που προσπαθούσε να ξεφύγει σερνόμενος και κατά του… ο οποίος βρισκόταν μπροστά στη μηχανή του αυτοκινήτου και έβλεπε το όχημα να επιχειρεί να τον παρασύρει και να τον σκοτώσει.
Εν όψει της ανωτέρω κατάστασης οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε πυροβολισμούς προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημα των δραστών, σημαδεύοντας χαμηλά, στον κινητήρα και τα λάστιχα. Εαν δεν ενεργούσαν με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο θα είχε μετά βεβαιότητας παρασύρει, ακόμα και θανατώσει τόσο τον… όσο και τον…
Οι κατηγορούμενοι ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμία περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβατών του οχήματος, γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εξάντλησαν όλα τα μέσα και προέβησαν στη χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, μόνο όταν το όχημα προσπάθησε να παρασύρει και τον πεζό…

Ολόκληρο το υπόμνημα του αστυνομικού

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ