Πάτρα: «Δεν αποκλείω τίποτα, δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα η Τζωρτζίνα», λέει γιατρός -Ιατροδικαστής: «Υπάρχουν κενά» - iefimerida.gr

Πάτρα: «Δεν αποκλείω τίποτα, δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα η Τζωρτζίνα», λέει γιατρός -Ιατροδικαστής: «Υπάρχουν κενά»

θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα
Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη συγκλονιστική υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην ίδια οικογένεια στην Πάτρα, την ώρα που αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει αναλάβει την τριπλή τραγωδία στην Πάτρα.

Ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που είχε εξετάσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, τόνισε πως το παιδί δεν εμφάνιζε κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Και δομικά και λειτουργικά, η καρδιά του παιδιού ήταν άριστη», επισήμανε ο παιδοκαρδιολόγος. Ερωτηθείς για το τι μπορεί να οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, απάντησε: «Εγώ μπορώ να σας απαντήσω μόνο στα καρδιολογικά, γιατί αυτά είναι η αρμοδιότητά μου. Το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα εμφανές, που να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω οτιδήποτε άλλο», είπε.

Ο κ. Παπαγιάννης σημείωσε ακόμη ότι η ανακοπή καρδιάς, που ήταν και η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, είναι «το τελικό συμβάν που ακολουθεί μετά από οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει να λειτουργεί η καρδιά του».

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 9χρονη δεν κατάφερε να διαγνώσει τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή της και, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ανέφερε πως «ο θάνατος της Τζωρτζίνας χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια. Θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και από τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα».

Η Τζωρτζίνα, που τα προηγούμενα χρόνια βίωσε τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της, της 3χρονης Μαλένας και της μερικών μηνών Ίριδας, την άνοιξη του 2021 είχε νοσηλευθεί στην Πάτρα, με τους γιατρούς να λένε χαρακτηριστικά ότι είχε κερδίσει την πρώτη της μάχη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά, στο Ωνάσειο, είχε τοποθετηθεί απινιδωτής στην καρδιά της. Οι γιατροί έκαναν όλους τους απαραίτητους ελέγχους, χωρίς ωστόσο να διαγνώσουν κάποιο γενετικό πρόβλημα.

«Το παιδί ελέγχθηκε στο Ωνάσειο για καρδιακό νόσημα, ο έλεγχος ήταν λεπτομερής. Έγινε και γενετικός έλεγχος και δεν βρέθηκε τίποτα», δήλωσε ο Ιωάννης Μπολέτης, πρόεδρος του καρδιοχειρουργικού κέντρου του Ωνασείου.

Συνολικά, όπως σημειώνεται στο Mega, θα εξεταστούν από τις Αρχές πάνω από 10 γιατροί και ιατροδικαστές, ενώ αναμένεται να κληθούν και οι γονείς, για να περιγράψουν τα όσα έζησαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της, η ιατροδικαστής στο νοσοκομείο της Βούλας, Άννα Ράζου, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: 

«Είναι πάρα πολύ σημαντική η διερεύνηση, γιατί είναι τρεις θάνατοι οι οποίοι δεν συνδέονται σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του κάθε παιδιού, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια κενά τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Σίγουρα η διερεύνηση του τρίτου θανάτου σε αυτή την οικογένεια έχει ιδιαίτερη σημασία για πολλούς λόγους και πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτηματικά».

«Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί είναι ότι οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν τώρα στο παιδί είναι μια πλήρης ανάλυση ιστολογική, η οποία θα μας πει αν κρυβόταν κάποια άλλη παθολογία. Η τοξικολογική ανάλυση, επίσης, θα δώσει απαντήσεις για τον τρίτο θάνατο, και, αφού ολοκληρωθούν αυτές οι εξετάσεις και οι γενετικές φυσικά αναλύσεις, θα δούμε αν συνδέεται με κάποιον τρόπο ο τρίτος θάνατος με τις προηγούμενες δύο απώλειες που είχε αυτή η οικογένεια», συμπλήρωσε.

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε το 2019

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019, όταν η 3 ετών Μαλένα διαγνώστηκε με λευχαιμία και μία ημέρα μετά τη χημειοθεραπεία της εξέπνευσε αιφνιδίως από ανακοπή καρδίας, με τη μητέρα της στο προσκεφάλι της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μακροσκοπικά, δεν προέκυψε κάποια εμφανής αιτία θανάτου. Γι' αυτό ελήφθη δείγμα από τα σπλάχνα, καθώς και βιολογικά υγρά, για να διενεργηθεί εργαστηριακός και παθολογοανατομικός έλεγχος. Από την παθολογοανατομική εξέταση διαπιστώθηκε έντονο πνευμονικό οίδημα και προέκυψε ως αιτία θανάτου η ηπατική ανεπάρκεια», δήλωσε ο ιατροδικαστής για τον αιφνίδιο θάνατο της 3χρονης Μαλένας.

Οι γονείς, λίγους μήνες μετά, υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς η κλινική εικόνα της 3χρονης ήταν άριστη.

Η οικογένεια είδε το τρίτο του παιδί, την Ίριδα, να γεννιέται τον Σεπτέμβριο του 2020 και μισό χρόνο μετά έφυγε αιφνιδίως στην κούνια της.

«Ύστερα από την παθολογοανατομική εξέταση που διενεργήθηκε, προέκυψε ως αιτία θανάτου ''αγενεσία φλεβοκόμβου''», δήλωσε ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

Η παθολογοανατόμος που εξέτασε την καρδιά του βρέφους διέγνωσε μια σπάνια καρδιακή ασθένεια και, μιλώντας στο «Live Νews», ανέφερε: «Είναι οδυνηρό και περίεργο να φεύγει ένα μικρό παιδί έτσι. Ύστερα από ενδελεχή έλεγχο της καρδιάς του βρέφους και με πολύ προσεκτική και λεπτομερή εξέταση ανιχνεύσαμε αγενεσία φλεβοκόμβου. Είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και ο ασθενής που το παρουσιάζει έχει διάρκεια ζωής από λίγες μέρες έως λίγα χρόνια. Ο φλεβόκομβος είναι το σημείο που δημιουργούνται οι παλμοί της καρδιάς. Αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι είτε εκ γενετής είτε να προκληθεί κατά τη διάπλαση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως σπάνιο να ανιχνευθεί εν ζωή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε έναν μήνα οι απαντήσεις»

«Όλοι λένε τα δικά τους. Ο καθένας λέει το σενάριό του. Το θέμα είναι οι γιατροί τι λένε. Ούτε αυτοί ξέρουν, θεωρούν ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός, αυτό λένε και οι γιατροί, δεν ξέρουν ακριβώς και το ψάχνουν μέχρι τώρα», δήλωσε οικογενειακός φίλος.

«Θεωρώ πως το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε απαντήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, στο «Live News».

Το τελευταίο βράδυ της μικρής Ίριδας

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», το τελευταίο βράδυ ζωής της μικρής Ίριδας, μέσα στο σπίτι ήταν η μητέρα και η αδελφή της. Ο πατέρας δεν ήταν μαζί τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο γυναίκες ήταν μαζί και φρόντιζαν τη μικρή Ίριδα, η οποία ξύπνησε στις 17.30 και αφού την τάισε η μητέρα βρεφική κρέμα, κάθισαν μαζί με τη θεία της στον καναπέ. Το μωρό δεν γκρίνιαζε, δεν έδειχνε να το απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετο. Λίγο αργότερα, πριν νυχτώσει, η μητέρα και η θεία το έκαναν μπάνιο. Στη συνέχεια, της έδωσαν γάλα και αμέσως μετά η μητέρα την έβαλε στην κούνια για να κοιμηθεί. Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις 2.30, και, σύμφωνα με το «Live News», η μητέρα του πήγε από πάνω του, του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε. Την επόμενη μέρα αποκαλύφθηκε η τραγωδία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ