Πάτρα: Άλυτο μυστήριο ο θάνατος των τριών κοριτσιών -Πέθαναν σε λίγα λεπτά, χωρίς να υπάρχει εξήγηση - iefimerida.gr

Πάτρα: Άλυτο μυστήριο ο θάνατος των τριών κοριτσιών -Πέθαναν σε λίγα λεπτά, χωρίς να υπάρχει εξήγηση

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο των τριών κοριτσιών
Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τους μυστήριους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Στόχος είναι να διαλευκανθεί αν υπάρχει κάποιο κοινό αίτιο που προκάλεσε τον θάνατο των παιδιών, ή κάποια εξωτερική παρέμβαση. Γι' αυτό θα ελεγχθούν εξονυχιστικά οι τρεις ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εκθέσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ομοιότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φάκελοι για τους θανάτους των τριών κοριτσιών βρίσκονται από χθες στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να εξηγούν τον θάνατο των κοριτσιών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθεί επίσης το ιατρικό ιστορικό των παιδιών, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί ακόμα και η εκταφή των σορών, προκειμένου να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος πραγματογνωμοσύνης, γονιδιακός έλεγχος και ένας ευρύτερος κύκλος εργαστηριακών εξετάσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνεται ότι  οι γονείς των τριών κοριτσιών υποβλήθηκαν σε ενδελεχή γενετικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποιο κληρονομικό νόσημα, όμως οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές. Τόσο ο ιατροδικαστής όσο και οι γιατροί που παρακολουθούσαν την υγεία των παιδιών κάνουν λόγο για ανάγκη νέων  γονιδιακών ελέγχων για «αφανείς νόσους» που ενδεχομένως είχαν κληρονομήσει τα κορίτσια και δεν εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο εξετάσεων.

Οι γονείς των τριών κοριτσιών ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά και αναζητούν και εκείνοι απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τον θάνατο των τριών παιδιών που έχασαν.

Η προκαταρκτική έρευνα που διετάχθη προχθές και αποφασίστηκε χθες να ανατεθεί στο Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα θα αναζητήσει απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματα τόσο των γονιών όσο και της ιατρικής κοινότητας. Θα κληθούν να καταθέσουν επιστήμονες, γιατροί που φρόντισαν τα κορίτσια κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ετών, αλλά και οι γονείς και το περιβάλλον τους.

«Τα κορίτσια κατέρρεαν και σε λίγα λεπτά πέθαιναν»

Σήμερα, για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου. «Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου», είπε η κυρία Μαστοράκου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαφώς υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, σημείωσε, ωστόσο στους γιατρούς έχει μείνει ένα ερωτηματικό. «Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε». Η Τζωρτζίνα θα είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις, σύμφωνα με την κυρία Μαστοράκου, μετά και τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων.

«Κατ' αρχάς, με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, την οποία χαιρετίζουμε, θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα 3 παιδιά. Τα 3 περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου, που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση, και οδήγησε το παιδί 7 μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική. Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού. Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή, όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μία ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις», ανέφερε η κυρία Μαστοράκου.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές αναλύσεις για να αποτυπωθεί αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνοψίζοντας πάντως τι είναι μέχρι τώρα γνωστό για τις τρεις αδελφές, η κυρία Μαστοράκου επισήμανε ότι στην περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αποτυπωθεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και το πνευμονικό οίδημα, ωστόσο πάλι αφήνονται ερωτήματα για το πώς πέθανε το παιδί και στο τελευταίο παιδί δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση. «Δεν υπήρχε ουσιαστικά κάποιο αντικειμενικό εύρημα που να μπορεί να εξηγήσει την αιτία θανάτου», είπε.

«Στην περίπτωση του 7 μηνών βρέφους ήταν στο σπίτι μαζί με τη μαμά του και κατέρρευσε εκεί, ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό. Τα άλλα δύο ήταν υπό νοσηλεία και υπό παρακολούθηση», είπε η κυρία Μαστοράκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ