Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Καρακούκης διαψεύδει επισήμως δημοσίευμα για εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Τζωρτζίνας - iefimerida.gr

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Καρακούκης διαψεύδει επισήμως δημοσίευμα για εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα, μικρή Τζωρτζίνα και γονείς
Η μικρή Τζωρτζίνα, που έφυγε από τη ζωή, και οι γονείς της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει επισήμως ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Καρακούκης, δημοσίευμα που απέδιδε τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα σε εγκληματική ενέργεια.

Η διάψευση ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα πως η Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο, όπως προέκυψε από ιατροδικαστική έρευνα.

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Καρακούκη

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, οι έρευνες συνεχίζονται.
Αθήνα 21/2/2022
Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Γ. Καρακούκης
Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαψεύδει και ο Σωτ. Μπουζιάνης που έκανε τη νεκροψία στη Τζωρτζίνα

Μετά τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και ο ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, που είχε κληθεί από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού να διενεργήσει τη νεκροψία στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δηλώνει κατηγορηματικά στο iefimerida.gr ότι ο ίδιος δεν έχει επισημάνει το σχετικό εύρημα που επικαλείται το δημοσίευμα. «Δεν ξέρω από ποιον και πώς ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Ποιος έκανε αυτή τη διάγνωση. Εγώ δεν έχω κάνει σχετική αναφορά τέτοιου ευρήματος. Δεν είναι κάτι που υπάρχει και διέρρευσε. Με πήραν τηλέφωνο απορημένοι οι γονείς του παιδιού. Ήρθα σε δύσκολη θέση».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουζιάνης, που είχε εξετάσει τη μικρή Τζωρτζίνα, δεν είχε προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής. «Καλώς διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα διότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα «σκοτεινό» σημείο αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι λέμε», καταλήγει.

Από επίσημα χείλη, λοιπόν, τονίζεται πως δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που να δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από τη ζωή από δολοφονική ενέργεια. Μάλιστα, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ήρθαν σε μια περίοδο που έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση και τα οποία απαιτούν απαντήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άγνοια για το αποτέλεσμα των εξετάσεων δηλώνουν ο πατέρας των κοριτσιών και οι δικηγόροι του

Η ιστοσελίδα της Πάτρας thebest.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο Γιάννη Κόττα, ο οποίος επισήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. «Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Καράμπελας.

Στο thebest μίλησε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι αναστατωμένος από τα δημοσιεύματα. Όπως επισήμανε, προσπαθεί μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας να επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό. «Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα γι' αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, είναι fake», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν την αιτία του θανάτου της Τζωρτζίνας, αναμένονταν σύντομα, το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη (23/2).

Τα αποτελέσματα θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιατροδικαστική πηγή ανέφερε ότι η συγκεκριμένη, σπάνια υπόθεση «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων».

Παράλληλα, νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι πρέπει κάποιος να ανατρέξει με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κ.λπ.) με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών.

Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη, τόνιζαν ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού, και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ιριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα».

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι αυτός που αναμενόταν ότι θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση με τον αδόκητο θάνατο των τριών κοριτσιών. Η έρευνα έχει ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που ανακύπτουν και απασχολούν πρωταρχικά τους γονείς, που βιώνουν μια αδιανόητη τραγωδία, και μετέπειτα τους γιατρούς που τα τελευταία χρόνια παρακολούθησαν τα τρία παιδιά, αλλά και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, βρίσκονταν στις κλήσεις των Αρχών ώστε να καταθέσουν τα ευρήματά τους.

Την ίδια ώρα, τις δικές της απαντήσεις έδωσε η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα τριών ετών.

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν. Δηλαδή, η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τι υποστήριξε ο γιατρός της Τζωρτζίνας

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου, μιλώντας στο Alpha, είχε αναφέρει ότι στο παιδί δεν εντοπίστηκε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νοσηλεύσαμε το παιδί περίπου 3 με 4 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ελέγξαμε το παιδί από κάθε πλευρά όσον αφορά το καρδιολογικό κομμάτι. Δεν βρήκαμε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά. Δεν υπήρχε καμία αρρυθμία. Ο απινιδωτής μπήκε σε λειτουργία ως βηματοδότης, γιατί το παιδί εμφάνισε μια βραδυκαρδία. Όμως, κάποια στιγμή, όταν πλέον δεν υπάρχει επιπλέον οξυγόνο γιατί η μικρή είχε πάθει ανακοπή, σταματάει να μπορεί να συλλάβει το μυοκάρδιο. Δηλαδή, δίνει παλμούς, αλλά αν δεν υπάρχει οξυγόνο, δεν μπορεί να λειτουργήσει η καρδιά», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ρεπορτάζ του Μega είχε αναφέρει πως καταγράφηκε online η λειτουργία τόσο του απινιδωτή όσο και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα. Η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί με σκοπό να παρακολουθήσουν οι γιατροί τη λειτουργία της καρδιάς της μικρής, η οποία πριν από μερικούς μήνες έπαθε ανακοπή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου την επανέφεραν, αλλά έκτοτε της δημιουργήθηκε πρόβλημα τετραπληγίας.

Κατερινόπουλος: «Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, αλλά εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι»

Για την υπόθεση της Πάτρας, ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star και ερωτηθείς εάν εκτιμά πως οι απαντήσεις θα υπάρξουν από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας ή από τις αντιπαραθέσεις, απάντησε: «Θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, για τον αγώνα που δίνουν για να βγει η αλήθεια. Εύχομαι να βγει η αλήθεια. Να πιαστούν, να συλληφθούν οι δράστες…» ανέφερε στη συνέχεια, και τόνισε: «Έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου. Και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή και μίλησαν, δείχνει ότι τους ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια και ειλικρινά τους το εύχομαι να έχουν σύντομα αποτελέσματα θετικά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κατερινόπουλος συμπλήρωσε: «Όταν χάνεις το παιδί σου... Είναι μεγάλη η δύναμη που έχουν αυτά τα νέα παιδιά. Μόνο και μόνο που ήρθαν στην εκπομπή σου, θέλει φοβερή δύναμη. Εγώ δεν ήθελα να βλέπω άνθρωπο. Ούτε τον αδελφό μου δεν ήθελα να βλέπω, δεν θα έβγαινα στα κανάλια. Τους το πιστώνω ως δύναμη ψυχής. Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια, να πάρει ο κόσμος απαντήσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια, να βάλουν και κάποιοι άλλοι επίδοξοι στο μέλλον μυαλό και να μην κάνουν τα ίδια πράγματα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον προγεννητικό έλεγχο που κάνουν τα ζευγάρια τα οποία πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά. «Εάν υπήρχε γονιδιακό ή κάποιο άλλο πρόβλημα, δεν θα βρισκόταν;», διερωτήθηκε. «Χωρίς να θέλω να δώσω ιδέες σε κανέναν, ο υδράργυρος σε συγκεκριμένο μέλος του σώματος, κατά τη νεκροτομή, ανιχνεύεται; Είναι θανατηφόρος στο αυτί», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία "άνοιξε" στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα… Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό, γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ότι εδώ "μπήκε" ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος.

Δασκάλα Τζωρτζίνας: Δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα -Ήταν ένα παιδάκι μέσα στη ζωντάνια

Η δασκάλα του κοριτσιού που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 9 ετών, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα», ανέφερε πως «ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι, χαρούμενο, ζωηρό και συμμετείχε στα πάντα, ήταν πανέξυπνο παιδί».

«Όταν έφυγε η Μαλένα, κράτησαν το παιδί δύο μέρες και μετά συμφώνησα ότι έπρεπε να γυρίσει στο περιβάλλον του σχολείου. Ήταν κάπως στενοχωρημένο τον πρώτο καιρό, ήθελε να είναι κοντά μου, της κρατούσα το χέρι και μου έλεγε ότι η Μαλένα είναι ένα αγγελάκι στον ουρανό και μας βλέπει από εκεί ψηλά», σημείωσε η δασκάλα της Τζωρτζίνας στο Νηπιαγωγείο.

Όταν η ίδια πληροφορήθηκε την απώλεια της 9χρονης, ανέφερε: «Έπαθα σοκ. Έμαθα ότι το παιδάκι είχε πρόβλημα. Δεν φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα. Ήταν ένα παιδάκι μέσα στη ζωντάνια, ήταν δεμένη και με τους δύο γονείς της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ