Πάτρα: «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό» έλεγε η μητέρα στη γυναίκα που φρόντιζε την Τζωρτζίνα - iefimerida.gr

Πάτρα: «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό» έλεγε η μητέρα στη γυναίκα που φρόντιζε την Τζωρτζίνα

9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλο και περισσότερες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Η γυναίκα που είχε αναλάβει τη φροντίδα της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία αδελφάκια από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους σε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega και περιέγραψε τη σχέση που είχε με το μικρό κορίτσι και τη μητέρα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ ως υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι σιτιζόταν από γαστροστομία και εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί στο κομμάτι αυτό. Ούτε νερό μπορούσα να δώσω, ούτε φαγητό», σημείωσε η γυναίκα.

«Όταν της το είπα, έγινε μια πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, και εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια... Της λέω "εάν θα έλειπε ένα μήνα, θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες". "Όχι", μου λέει, "θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη". "Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας". Γυρνάει και μου λέει: "Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω"».

Τότε ήταν που η γυναίκα έχασε τον αυτοέλεγχό της με αυτά που άκουσε από το στόμα της 33χρονης μητέρας: «Της απάντησα: "α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό"».

«Σε εμάς, στο κέντρο, το γέλιο και το κακάρισμά της ήταν απίστευτο. Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο», είπε η γυναίκα, αναφερόμενη στο πώς περνούσε η Τζωρτζίνα τον χρόνο της στο Κέντρο Αποκατάστασης. «Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όμως μπορώ να σας πω μόνο ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμμένο (το παιδί). Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά τη μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια. Δεν μπορέσαμε με τίποτα να την ενεργοποιήσουμε, να την κάνουμε να γελάσει, να την κάνουμε να ενδιαφερθεί για κάτι. Ήταν χάλια. Και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Βέβαια, είπαμε ότι μετά από μία ολική νάρκωση, γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη από τη νάρκωση», κατέληξε.

Πάτρα: «Ακούμε ότι σας σκοτώσαμε, κοριτσάρες μου μιλήστε, εσείς ξέρετε», έγραψε η θεία των νεκρών παιδιών

Θέση στην υπόθεση πήρε και η αδελφή των τριών κοριτσιών, Δήμητρα Πισπιρίγκου, μέσω ανάρτησής της στα social media. Μέσω αυτής αφήνει αιχμές για όσα ακούγονται.

«Ένας χρόνος κοπέλα μου όμορφη που μας άφησες κι εσύ. Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι σε σκοτώσαμε, ότι δεν σε αγαπούσαμε ότι, ότι, ότι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουλάχιστον καρδιά μου εσύ μίλα από εκεί που είσαι και πες ποιοι ήταν αυτοί που σε φρόντιζαν και σε λάτρευαν στο σύντομο ταξίδι της ζωής σου. Η νονόκα σου ξέρει ότι εσύ και οι άλλες δυο μεγάλες μου αγάπες θα δείξετε τι σας πήρε από κοντά μας.

Κοριτσάρες μου μιλήστε, εσείς ξέρετε. Και ξέρω ότι μας αγαπάτε και μας προστατεύετε από εκεί ψηλά» έγραφε η ανάρτησή της, την οποία αναδημοσίευσε ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης.



ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας

Μία φωτογραφία με μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας, ενός από τα τρία νεκρά κορίτσια στην Πάτρα, είδε το φως της δημοσιότητας. Στην εικόνα, που δημοσίευσε η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», διακρίνονται μελανιές στο χέρι της 9χρονης, τις οποίες η οικογένεια φέρεται να αποδίδει στο αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε η μικρή.

«Το κέντρο μάς είπε ότι έγινε μία έρευνα σε σχέση με την τοποθέτηση του χεριού της μικρής στο αμαξίδιο και ότι συζητήθηκε αυτό με την οικογένεια. Με το που άλλαξαν την τοποθέτηση του χεριού σταμάτησαν να υπάρχουν», εξήγησε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία, ο Γρηγόρης Λέων είπε: «Πρώτα πολλά φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Ωστόσο, όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μια σχετική αποδεικτική σημασία για εμάς με την έννοια ότι πολλές φορές μπορεί να είναι προϊόν αλλοίωσης είτε ηλεκτρονικής είτε από την άλλη την πλευρά, να έχει μακιγιαριστεί. Αν δεν αμφισβητείται από κανέναν η φωτογραφία προφανώς και θα πρέπει να την μελετήσει κάποιος ειδικός, πολύ εμπεριστατωμένα με ειδική ανάλυση».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για εκχυμώσεις» σημείωσε, και τόνισε ότι τα μέσα όπως τα αναπηρικά αμαξίδια «έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ακριβώς να μην προκαλούν τραύματα ή συνεχείς κακώσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διευκρινίζεται πως η 9χρονη επισκεπτόταν το εν λόγω κέντρο μετά την τετραπληγία της.

Η οικογένεια ζήτησε από το κέντρο να απαντήσει τι σημαίνουν αυτές οι μελανιές και το κέντρο είχε απαντήσει πως και σε εκείνους που το εξέτασαν προξένησε εντύπωση.

«Σε κάθε εκχύμωση βλέπουμε το σχήμα της, το μέγεθός της, για να δούμε ποιο όργανο το προκάλεσε (...) και όντως ένα πράγμα που βλέπουμε είναι το χρώμα τους και κάποιες από τις εκχυμώσεις είναι πιο κόκκινες. Πιθανώς να έχουν προκληθεί διαφορετικές μέρες», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ