Πάτρα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας -Τι λένε συγγενείς της οικογένειας - iefimerida.gr

Πάτρα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας -Τι λένε συγγενείς της οικογένειας

Πάτρα, Τζωρτζίνα με τους γονείς της
Η Τζωρτζίνα με τους γονείς της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία φωτογραφία με μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας, ενός από τα 3 παιδιά από την οικογένεια στην Πάτρα που χάθηκαν σε λίγα χρόνια βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», διακρίνονται μελανιές στο χέρι της 9χρονης τις οποίες η οικογένεια φέρεται να αποδίδει στο αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε η 9χρονη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το κέντρο μας είπε ότι έγινε μία έρευνα σε σχέση με την τοποθέτηση του χεριού της μικρής στο αμαξίδιο και ότι συζητήθηκε αυτό με την οικογένεια. Με το που άλλαξαν την τοποθέτηση του χεριού σταμάτησαν να υπάρχουν», εξήγησε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων είπε: «Πρώτα πολλά φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Ωστόσο, όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μια σχετική αποδεικτική σημασία για εμάς με την έννοια ότι πολλές φορές μπορεί να είναι προϊόν αλλοίωσης είτε ηλεκτρονικής είτε από την άλλη την πλευρά, να έχει μακιγιαριστεί. Αν δεν αμφισβητείται από κανέναν η φωτογραφία προφανώς και θα πρέπει να την μελετήσει κάποιος ειδικός, πολύ εμπεριστατωμένα με ειδική ανάλυση». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για εκχυμώσεις», σημείωσε και τόνισε ότι τα μέσα όπως τα αναπηρικά αμαξίδια «έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ακριβώς να μην προκαλούν τραύματα ή συνεχείς κακώσεις».

Η οικογένεια ζήτησε από το κέντρο να απαντήσει τί σημαίνουν αυτές οι μελανιές και το κέντρο είχε απαντήσει πως είχε και σε εκείνους που το εξέτασαν προξένησε εντύπωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε εκχύμωση βλέπουμε το σχήμα της, το μέγεθός της για να δούμε ποιο όργανο το προκάλεσε (...) και όντως ένα πράγμα που βλέπουμε είναι το χρώμα τους και κάποιες από τις εκχυμώσεις είναι πιο κόκκινες. Πιθανώς να έχουν προκληθεί διαφορετικές μέρες», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Διευκρινίζεται πως η 9χρονη, επισκεπτόταν το εν λόγω κέντρο μετά την τετραπληγία της.

Πάτρα: Τι λέει άνθρωπος από το στενό συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μιλώντας στην εκπομπή σχετικά με τις μελανιές που είχαν βρεθεί στο σώμα της Τζωρτζίνας άνθρωπος από το στενό συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε: «Εννοείται και το διαψεύδω ότι είχαν χτυπήσει τη Τζωρτζίνα. Η οικογένεια δεν έχει κατηγορήσει το κέντρο, έχει ρωτήσει επειδή είχαν προκληθεί κάποιες μελανιές στο σώμα του παιδιού όταν ήταν στο κέντρο, το πώς προκλήθηκαν. Για τα αποτσίγαρα που φέρεται να είχε καταπιεί η Τζωρτζίνα δε γνωρίζουμε κάτι. Το σπίτι δεν γίνεται να έμεινε κλειστό μετά το θάνατο της Ίριδας, ψάχνοντας λίγο καλύτερα θα δουν ότι δεν ισχύει. Ζούσαν στο ίδιο σπίτι από λίγο μετά τη γέννηση της Τζωρτζίνας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν ζήτησε το πανάκι με το αίμα είχαν τελειώσει οι εξετάσεις»

Σχετικά με το πανάκι με αίμα που έχει εντοπιστεί σημείωσε: «Για το πανάκι με το αίμα, 2,5 μήνες μετά το ζήτησε γιατί είχαν τελειώσει οι εξετάσεις. Από όλα τα παιδιά έχουμε κρατήσει προσωπικά αντικείμενα και ζήτησε να το πάρει. Έχει κρατήσει πολλά και από την Ίριδα, δεν τα έχει δώσει όλα. Εμείς επιμέναμε όλοι γύρω της να δώσει τα πράγματα, γιατί δεν έπρεπε και για τη Τζωρτζίνα να μένουν τα πράγματα στο δωμάτιο».

«Η Ρούλα έχει μπει στο στόχαστρο γιατί έχει πάρει μεγάλη διάσταση το θέμα από τους δημοσιογράφους»

«Η Ρούλα είναι ράκος, κυριολεκτικά. Πιστεύω ότι έχει μπει στο στόχαστρο γιατί έχει πάρει μεγάλη διάσταση το θέμα από τους δημοσιογράφους. Προσπαθούν να πιαστούν σε διάφορα θέματα για να την ενοχοποιήσουν. Η Ρούλα δεν θέλει να απαντήσει σε αυτά που λένε ιατροδικαστές που δεν έχουν δει καν το παιδί. Αρνείται την εμπλοκή της και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος», τόνισε η ίδια πηγή στην εκπομπή του Mega.

«Οι σχέσεις της Ρούλας με τους γονείς του Μάνου ήταν και παραμένουν άριστες»

Παράλληλα, σημείωσε: «Οι σχέσεις της Ρούλας με τους γονείς του Μάνου ήταν και παραμένουν άριστες. Ξέρουν ποια είναι η Ρούλα και πώς έχει σταθεί στα εγγόνια και στο γιο τους. Τώρα είναι σε διάσταση σα ζευγάρι. Χώρισαν λίγες ημέρες μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας, αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν».

Ξάδερφος Ρούλας Πισπιρίγκου: Μου έκανε εντύπωση το θέμα με το πανάκι -Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για την οικογένεια

Από την πλευρά του ξάδερφος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας στην εκπομπή είπε: «Από τα παιδιά θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι ένα βίντεο που τράβηξα πριν πάει στο «Αγλαΐα Κυριακού» και ήταν ένα παιδάκι πολύ χαρούμενο. Όσον αφορά στην Ίριδα, ήταν ένα παιδάκι 6.5 μηνών. Ήδη είχαμε αρχίσει και προσπαθούσαμε να απαλύνουμε τον πόνο της Μαλένας, και ξαφνικά έφυγε και αυτό. Μετά από 20 ημέρες έγινε και το τραγικό συμβάν με τη Τζωρτζίνα και ολοκληρώθηκε η τραγωδία με τον θάνατό της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Η Τζωρτζίνα έπαθε μία ανακοπή στο Καραμανδάνειο πιστεύω ότι ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα πού έγινε η ανάνηψη, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην οξυγονώνεται και να μείνει σε αυτή την κατάσταση που έμεινε μετά. Έχω την εντύπωση ότι εάν είχε διασωληνωθεί είχε δώσει δηλαδή η καρδιά της δείγματα λίγο νωρίτερα, στα 15-20 λεπτά, το παιδί ίσως να βρισκόταν στη ζωή. Μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, έμεινε εκεί ένα χρονικό διάστημα, μπόρεσε και κέρδισε τη ζωή της, πιστεύω γιατί ήταν πόλύ δυνατή και φυσικά με τη βοήθεια των γιατρών. », δήλωσε αρχικά.

«Είχε μείνει τετραπληγική, και πιστεύω ήταν δύσκολο να μείνει στη ζωή, αν και κλινικά φαινόταν ότι ήταν πολύ καλά, ο γιατρός μας είπε μετά τη μαγνητική ότι ο εγκέφαλός της ήταν κατεστραμμένος», πρόσθεσε.

Για τα σημάδια στο στόμα της Ίριδας, ο ξάδερφος της μητέρας πρόσθεσε πως, «πιστεύω ότι ήταν κάποιο σημάδι από πρόβλημα στο δέρμα της, από τα σάλια ή κάτι τέτοιο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν με το πανάκι της Ίριδας. Το πανάκι αυτό παραδόθηκε από την ίδια τη μητέρα στις Αρχές. Εάν είχε συμβεί κάτι, δεν θα παρέδιδε κάτι από αυτά που βρήκαν μέσα στο δωμάτιο»

»Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι από την πλευρά των γονιών. Θέλανε όπως και θέλουμε όλοι μας να διελευκανθεί η υπόθεση, γιατί κάνει κακό και στη Ρούλα και στη Δήμητρα και σε όσους όσοι είμαστε γύρω. Δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα. Γνωρίζω και τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και τη Ρούλα και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για εμάς. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο θάνατος τους είναι ασφυκτικός ή όχι, δεν είμαι ιατροδικαστής. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας λέει απουσία φλεβοκόμβου, η οποία δεν ξέρω εάν μπορεί να επιφέρει κάποιο πνευμονικό οίδημα, δε γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ήταν αυτή η αιτία» δήλωσε ο συγγενής της μητέρας.
«Πέφτω και στο γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο»

Για την στοχοποίηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ξάδερφός της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μία μάνα πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά της. Η Ρούλα ήταν και με το παραπάνω και στα 3 παιδιά. Έκανε, πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσε. Εάν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι, γιατί να περάσει τόσο χρονικό διάστημα και να ταλαιπωρεί ένα παιδί για να κάνει κάτι τέτοιο; Πέφτω και στο γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Ρούλα ήταν πολύ προστατευτική μάνα, πολύ καθαρή, απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν δίπλα τους. Με έχει ενοχλήσει η εμμονή κάποιων ανθρώπων στα ΜΜΕ», τόνισε.

Μαρτυρία εργαζομένου: «Το παιδί έμοιαζε φοβισμένο»

Εργαζόμενος του νοσοκομείου που ήταν κοντά στην 9χρονη Τζωρτζίνα, μετά την εγκεφαλοπάθεια, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Τζωρτζίνα μία ήταν πολύ χαρούμενη και μία βυθισμένη στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δε μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά, δεν έδειχνε το κατάλληλο ενδιαφέρον. Ένα παιδί δε μπορεί να κάνει μελανιές από την μεταφορά του στο καρότσι. Πόσω μάλλον όταν το περιποιούνται εξειδικευμένα άτομα με τεράστια εμπειρία. Η Τζωρτζίνα αντιλαμβανόταν πολύ περισσότερα από όσα νομίζαμε. Την μέρα που μπήκε για μαγνητική δεν ήρθε σε μας. Όταν την ξαναείδα, είδα ένα παιδί κοιμισμένο από τη νάρκωση», δήλωσε.

«Μου έκανε εντύπωση που από τη μέρα που μας είπε η μητέρα ότι αρρώστησε, δεν έκανε καμία προσπάθεια να σηκώσει το παιδί», αποκάλυψε ο εργαζόμενος.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής της Τζωρζίνας

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής της Τζωρτζίνας, Σωτήρης Μπουζιάνης μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.
«Την επόμενη εβδομάδα κατά τις εκτιμήσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Έχουν βρεθεί ουσίες αλλά είμαστε ακόμα σε αναλύσεις για τι το παιδί έπαιρνε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή γίνεται συσχετισμός των ουρισών που έχουν εντοπιστεί. Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου, αλλά τις επόμενες μέρες πιστεύω θα έχουμε. Πάντοτε έχουμε ορισμένα ευρήματα, αλλά πρέπει να είμαστε κι εμείς σίγουροι 100%. Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο», είπε ο κ. Μπουζιάνης.

Υπενθυμίζεται ότι σε νέα ανάρτηση σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων επικαλέστηκε τη βιβλιογραφία και συγκεκριμένα το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio και ανάφερε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:
-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG)
Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση.
Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάτρα παιδιά θάνατος μελανιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ