Ανατριχίλα προκαλεί η απαγωγή και δολοφονία του 27χρονου επιχειρηματία στη Νέα Πέραμο, ο οποίος βασανίστηκε επί έξι ημέρες πριν εκτελεστεί με δέκα σφαίρες.
Η μητέρα του 27χρονου θύματος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star σχετικά με τη βάναυση δολοφονία του γιου της.
«Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν», δήλωσε η μητέρα του με λυγμούς. «Δεν είχε πειράξει, απ' ό,τι βλέπετε, κανέναν. Ψάχνω από την Αστυνομία να μάθουμε τι έχει γίνει. Δεν έχει δείξει ότι φοβόταν τίποτα. Το βλέπετε και στο βίντεο, περπατάει με το κινητό του. Είναι αμέριμνος, δεν φοβάται τίποτα. Θέλω να τους βρούνε, θέλω απλά να πάρει το παιδί μου την ψυχούλα του, να αναπαυτεί και να μου πουν γιατί», κατέληξε η μητέρα του.
Πώς έγινε η απαγωγή στη Νέα Πέραμο
Ο νεαρός άνδρας είχε απαχθεί την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ τη σκηνή παρακολούθησε η σύντροφός του, που ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία, τέσσερις άγνωστοι τον έβαλαν με τη βία σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί στη Θεσσαλονίκη και έφερε πλαστές πινακίδες, κάτι που ενδέχεται να ρίχνει φως στις ταυτότητες των δραστών.
Το Mega δημοσίευσε βίντεο-ντοκουμέντο από την αρπαγή, όπου φαίνεται ένας από τους δράστες να αρπάζει τον 27χρονο και μαζί με έναν άλλον να τον βάζουν στο αυτοκίνητο, ενώ το όχημα κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το κινητό του έκλεισε, τα ίχνη του χάθηκαν. Η κοπέλα του, το τελευταίο πρόσωπο που τον είδε ζωντανό, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.
«Στις 2:05 ο Μανώλης χτύπησε το κουδούνι γιατί είχε ξεχάσει τα κλειδιά του, ήταν στο ίντερνετ καφέ κοντά στο σπίτι μας. Εγώ του άνοιξα, αλλά δεν ανέβηκε. Ανησύχησα, κατέβηκα κάτω, δεν ήταν πουθενά», ανέφερε.
Η διαδρομή
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο 27χρονος επιχειρηματίας απήχθη κάτω από το σπίτι του στην Ελευσίνα και βρέθηκε δολοφονημένος σε ρέμα στη Νέα Πέραμο. Οι δράστες φέρεται να ακολούθησαν μια διαδρομή περίπου 21 χιλιομέτρων, όπως φαίνεται και στον χάρτη που παρουσίασε το ίδιο Μέσο. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά της διαδρομής ο δρόμος φαίνεται κακοτράχαλος.
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο επιχειρηματίας είχε δεχθεί 10 σφαίρες πισώπλατα: εννιά στην πλάτη και μία στο κεφάλι.
Προηγουμένως, φαίνεται πως το θύμα είχε ξυλοκοπηθεί, πιθανόν μέσα στο αυτοκίνητο, με εκχυμώσεις στα χείλη και στο μεσόφρυο. Το έγκλημα, που θυμίζει μαφιόζικου τύπου εκτέλεση, δείχνει έντονο μένος κατά του θύματος.
Η Αστυνομία εντόπισε δύο κάλυκες από όπλο 9 χιλιοστών, ενώ οι δράστες προσπάθησαν να κάψουν τη σορό, πιθανόν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, χωρίς όμως επιτυχία.