Κλιμακώνουν οι ναυτεργάτες: Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία Πάτρας-Ηγουμενίτσας, κλειστή η γραμμή για Ιταλία - iefimerida.gr

Κλιμακώνουν οι ναυτεργάτες: Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία Πάτρας-Ηγουμενίτσας, κλειστή η γραμμή για Ιταλία

Πλοίο της γραμμής Ελλάδας-Ιταλίας στο λιμάνι της Πάτρας
Πλοίο της γραμμής Ελλάδας-Ιταλίας στο λιμάνι της Πάτρας / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνεται η κινητοποίηση των ναυτεργατών της γραμμής Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ιταλία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα.

H διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας σε έκτακτη συνεδρίασή της, που έγινε στις 17/06/2025.

Η νέα 24ωρη απεργία αρχίζει στις 06.00 ώρα το πρωί της Τετάρτης 18/6 και τελειώνει την Πέμπτη 19/6 και ώρα 06.00 π.μ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως υποστηρίζει η ΠΕΝΕΝ, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την άρνηση και την αδιαλλαξία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) να δώσει λύσεις στο σύνολο των αιτημάτων για τα οποία απεργούν.

Σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας, θα τηρηθεί ό,τι προβλέπεται από τη ναυτική νομοθεσία στις περιπτώσεις των απεργιών.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και η έκτακτη συνέλευση πραγματοποιήθηκε μπροστά στην είσοδο του λιμανιού της Πάτρας.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με προηγούμενη ανακοίνωσή του καταδίκασε την απεργία ως παράνομη και αντικοινωνική, ενώ έκανε λόγο για «όμηρους επιβάτες» και «προσβολή του κράτους δικαίου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ