Μητέρα και γιος με «βιτρίνα» παλαιοπωλείο στα Βριλήσσια ξάφριζαν ηλικιωμένες -Πάνω από 30.000 ευρώ η λεία τους - iefimerida.gr

Μητέρα και γιος με «βιτρίνα» παλαιοπωλείο στα Βριλήσσια ξάφριζαν ηλικιωμένες -Πάνω από 30.000 ευρώ η λεία τους

Μητέρα και γιος ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες στα βόρεια προάστια
Μητέρα και γιος ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες στα βόρεια προάστια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες ευρώ φέρονται να απέσπασαν μια 45χρονη και ο 25χρονος γιος της, μέσα σε λίγους μήνες, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες στα βόρεια προάστια της Αττικής.

«Βιτρίνα» τους φέρεται να ήταν ένα παλαιοπωλείο που διατηρούσαν στα Βριλήσσια.

Πώς η «κυρία Φρόσω» και ο γιος της ξάφριζαν σπίτια

Η γυναίκα, γνωστή ως «κυρία Φρόσω», λειτουργούσε κατάστημα επί της λεωφόρου Πεντέλης και μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια σε γειτονικές περιοχές, μέσω των οποίων δήλωνε ενδιαφέρον για την αγορά παλαιών αντικειμένων και κοσμημάτων. Όταν τα υποψήφια θύματα επικοινωνούσαν, η ίδια και ο γιος της επισκέπτονταν τα σπίτια τους και, με τη μέθοδο της παραπλάνησης, αποσπούσαν μετρητά και κοσμήματα και έφευγαν ανενόχλητοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ έχουν καταγραφεί η μητέρα και ο γιος της να αποχωρούν... φορτωμένοι από σπίτι ανυποψίαστου θύματος.

Η δράση τους άρχισε να αποκαλύπτεται όταν συσσωρεύτηκαν οι πρώτες καταγγελίες, με τις περιγραφές των θυμάτων να οδηγούν, τελικά, στην ταυτοποίησή τους από τις αστυνομικές αρχές.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κηφισιάς συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 11ης/7/2025, 2 άτομα, 42χρονη και 25χρονος, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Επιπρόσθετα, εις βάρος της 42χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, και εις βάρος του 25χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο μέλη της συμμορίας εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κηφισιάς μεσημβρινές ώρες της 11ης/7/2025 να κινούνται με όχημα στην περιοχή της Εκάλης και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • πολυτελές ρολόι,
  • 4 χρυσά δαχτυλίδια,
  • χρυσό βραχιόλι και αλυσίδα,
  • ξύλινο ρόπαλο,
  • 13 ναρκωτικά δισκία,
  • τα χρηματικά ποσά των 5.490 ευρώ, 720 δολαρίων ΗΠΑ και 10 φράγκων Ελβετίας.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κηφισιάς διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη συμμορίας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές εις βάρος ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, με το πρόσχημα επαγγελματικής τους απασχόλησης με το εμπόριο παλαιών αντικειμένων, κινούμενοι με όχημα διαμοίραζαν σε ηλικιωμένες φυλλάδια επιχείρησης παλαιοπωλείου.

Όταν οι ηλικιωμένες τούς καλούσαν στις οικίες τους για εκτίμηση παλαιών αντικειμένων, οι συλληφθέντες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν κοσμήματα και αντικείμενα αξίας. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 3 υποθέσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης σε Εκάλη, Κηφισιά και Μελίσσια, ενώ το οικονομικό όφελος ξεπερνά τα 31.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα».

Κλοπές
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ