Meteo: Δείτε ποιες ώρες και πού θα βρέξει σήμερα και το Σάββατο [χάρτες] - iefimerida.gr

Meteo: Δείτε ποιες ώρες και πού θα βρέξει σήμερα και το Σάββατο [χάρτες]

Βροχες το διήμερο
Βροχες το διήμερο // (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναλυτικά στοιχεία ώστε να γνωρίζουμε πότε και πού αναμένονται βροχές σήμερα και αύριο, παρουσιάζει το meteo.gr.

Ειδικότερα, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο με τοπικά έντονες καταιγίδες.

Οι καταιγίδες θα «χτυπήσουν» κυρίως στα ηπειρωτικά με ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταιγίδες και χαλάζι στην πρόβλεψη του meteo

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, για την Παρασκευή 12/06 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ενώ το Σάββατο 13/06 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις:

  • τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 12/06 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως στις ορεινές περιοχές
  • τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/06 σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), Σποράδες, Βόρεια και Κεντρική Εύβοια.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών της Παρασκευής 12/06, καθώς επίσης και των πρωινών ωρών του Σαββάτου 13/06, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τους χάρτες βροχής του meteo

Το εκτιμώμενο ύψος βροχής για τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 12/06 (15:00-18:00) όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Το εκτιμώμενο ύψος βροχής τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/06/2026 (03:00-06:00) όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε φτιάχνει ο καιρός

Σύμφωνα με το meteo η αλλαγή του καιρού όμως θα είναι σύντομη, αφού το Σάββατο 13/06 στα δυτικά και την Κυριακή 14/06 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με περιορισμένη αστάθεια στα νότια ορεινά ηπειρωτικά, μικρή εξασθένηση των ανέμων και από τη Δευτέρα 15/06 βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ METEO χάρτες βροχή καιρός καταιγίδα χαλάζι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ