Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Αττικόν», όταν ένας 90χρονος επιχείρησε να εισβάλει με μαχαίρι στο δωμάτιο που νοσηλεύεται η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού.
Το νοσοκομείο κάλεσε αμέσως την αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν επιτόπου τον 90χρονο.
Είχε το μαχαίρι σε θήκη, στην πίσω τσέπη του παντελονιού
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το περιστατικό συνέβη χθες περίπου στις 10 το βράδυ. Ο ηλικιωμένος περιφερόταν στην είσοδο της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, κρατώντας μία ανθοδέσμη και ψάχνοντας το δωμάτιο της Μάρως Κοντού.
Ο 90χρονος, όταν τον ρώτησαν ποιος είναι, έδινε διαφορετικές απαντήσεις: έλεγε ότι ήταν «θαυμαστής», μετά ότι ήταν «ηθοποιός» και, τέλος, «συγγενής» της ηθοποιού, και ότι ήθελε να δει την «ξαδέρφη» του.
Ο ηλικιωμένος άντρας -ο οποίος είναι ψυχικά διαταραγμένος- κίνησε τις υποψίες των νοσηλευτών με τη συμπεριφορά του, αλλά ο συναγερμός σήμανε όταν μία νοσοκόμα της κλινικής είδε στην πίσω τσέπη του παντελονιού του μία θήκη που μέσα είχε το μαχαίρι.
Αμέσως οι νοσηλευτές κάλεσαν τη φύλαξη του νοσοκομείου και την αστυνομία, με επακόλουθο τη σύλληψη του 90χρονου.
Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού και τα κίνητρα του ηλικιωμένου άνδρα.
Σε πεντάκλινο δωμάτιο, με δική της επιθυμία, η Μάρω Κοντού
Η Μάρω Κοντού νοσηλεύεται από τις 15 Ιουνίου στο νοσοκομείο «Αττικόν», αφού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα πνευμονολογικής φύσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η αγαπημένη ηθοποιός νοσηλεύεται σε δωμάτιο μαζί με άλλους 4 ασθενείς κατόπιν δικής της επιθυμίας, καθώς είναι από τους ελάχιστους επώνυμους που δεν θέλει «προνομιακή μεταχείριση».
«Είναι η χαρά του θαλάμου, έχει έναν καλό λόγο για όλους, τους λέει ιστορίες, πραγματικά αξιοθαύμαστη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος στο Mega.
Η Μάρω Κοντού δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό και οι θεράποντες ιατροί θα κρίνουν εάν και πότε θα μάθει τον κίνδυνο που ίσως διέτρεξε η ζωή της.