Ημερολόγια Καραντίνας -Η πρίμα μπαλαρίνα της Λυρικής Μαρία Κουσουνή σε μια καταιγίδα σκέψεων - iefimerida.gr

Ημερολόγια Καραντίνας -Η πρίμα μπαλαρίνα της Λυρικής Μαρία Κουσουνή σε μια καταιγίδα σκέψεων

Μαρία Κουσουνή
Να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε περισσότερο. Υπάρχει αρκετός χρόνος για αυτή την αλλαγή. Να ενημερωθούμε περισσότερο για τα οφέλη της κίνησης. Να ενημερωθουμε για την διατροφή και να αρχίσουμε να τρέφοματε πιο σωστά.

Κάθε φορά που η Μαρία Κουσουνή εμφανίζεται στη σκηνή Σταύρος Νιάρχος, από την πρώτη της απειροελάχιστη κίνηση, η αίθουσα ηλεκτρίζεται. Η καθηλωτική πρίμα μπαλαρίνα της Λυρικής με τις διεθνείς εμφανίσεις, γράφει τη δική της σελίδα στα Ημερολόγια Καραντίνας του iefimerida, με την κίνηση να υποχωρεί απέναντι σε μια καταιγίδα σκέψεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κανείς δεν θα ξεχάσει την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα περιορισμού στα σπίτια μας και πόσο μάλλον τη σταδιακή συνειδητοποίηση τού τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Η ζωή όλων άλλαξε τόσο ξαφνικά και ο κάθε ένας από εμάς έδωσε την προσωπική του μάχη για αυτήν τη προσαρμογή. Χρειάζεται πάντα χρόνος για κάτι τέτοιο. Όταν όλα σταματούν και η πραγματικότητα που είχες μέχρι εκείνη τη στιγμή αλλάζει, η πρώτη ανάγκη που δημιουργείται είναι αυτή της ενημέρωσης. Εχεις περιέργεια να μάθεις τι συμβαίνει και να επεξεργαστείς τα δεδομένα ώστε να μπορέσεις να βγάλεις κάποια συμπεράσματα και να μπουν σε τάξη, σε σειρά, οι ανάγκες σου. Οι πραγματικές σου ανάγκες αυτή τη φορά. Ισως για πρώτη φορά για κάποιους. Ξυπνάει θα έλεγε κανείς αυτό το ένστικτο για ζωή. Μαζί με αυτό έρχονται μια σειρά από ερωτήματα αρχικά σε προσωπικό επίπεδο και μετά σε κοινωνικό. Καλείσαι να τα απαντήσεις όσο μπορείς και να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου, τις αξίες και την ίδια τη ζωή. Ξεκινάει η εσωτερική αναζήτηση για τον επαναπροσδιορισμό του εαυτού μας, των σχέσεων μας με τους γύρω μας και των πλέον βασικών αναγκών μας. Καλούμαστε να απαντήσουμε ειλικρινά μέσα από τη ψυχή μας. Χρειάζεται εσωστρέφεια, όχι με τον εγωκεντρικό όρο. Για να βγεις από τον συναισθηματισμό και να μπορέσεις να ισορροπήσεις.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που πλέον δεν είναι μόνο το θέμα του κορωνοϊού και της υγείας, περνάς σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά. Προκειμένου να βγεις από την συναισθηματική επιρροή τους, χρειάζεται ενημέρωση και να το δεις από έξω, όσο γίνεται και μπορείς. Από το ερώτημα του ποιος πραγματικά είμαι, περνάς στο ερώτημα ποια είναι η σχέση μου με τη ζωή, γιατί το ένστικτο επιβίωσης είναι εκεί, μαζί με τις δραματικές εξελίξεις και τη μάχη που δίνεται για ζωή αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Κοιτώντας γύρω μας φαίνεται επίσης ότι ήμασταν αρκετά απασχολημένοι με τον εαυτό μας, ίσως με λάθος τρόπο. Και ποιος είναι ο σωστός; Αρχίζουν και έρχονται, ίσως, απαντήσεις με την επεξεργασία των δεδομένων και με τον διάλογο με τον ίδιο μας τον εαυτό και με αγαπημένα πρόσωπα και καταλήγεις σε κάποια συμπεράσματα. Επειδή η ανάγκη δημιουργεί συνθήκες. Συνθήκες να καταλάβουμε κάτι παραπάνω. Να εξελιχθούμε. Να γίνουμε καλύτεροι. Ισως και να σώσουμε τον εαυτό μας... μαζί και άλλους.

Η Μαρία Κουσουνή φωτογραφημένη από τον Βασίλη Μακρή
Η Μαρία Κουσουνή φωτογραφημένη από τον Βασίλη Μακρή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ειναι πιο σημαντικό απο όλα αυτή τη στιγμή; Τρεις λέξεις μου έρχονται στο μυαλό. Που είναι και τρεις ευχές. Οι πιο βασικές και συνάμα οι πιο πολύτιμες. Υγεία. Ευημερία. Ειρήνη. Θα μπορούσαμε να πούμε Ειρήνη, Ευημερία και Υγεία. Ειναι τόσο αλληλένδετα. Η υγεία ειναι ανάγκη όλων των ανθρώπων και αυτο φαίνεται τόσο πολύ σε αυτή την περίοδο που διανύουμε. Ειναι θέμα ζωής και θανάτου. Ξεκινώντας απο την στροφή που κάνει κάποιος στον εαυτό του η υγεία είναι η πιο προσωπική υπόθεση. Ξεκινάει από τι ειμαι διατεθειμένος να κάνω εγώ ο ιδιος για τον εαυτό μου. Γιατί αν δεν το κάνω εγώ ο ιδιος ποιος θα το κάνει; Και χρειάζεται προσπάθεια. Φαίνεται πως η αξία της βρίσκεται στον τρόπο ζωής που υιοθετούμε. Από αυτό που κάνουμε κάθε ημερα. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς τους ίδιους και το υπόλοιπο είναι μέρος της ιατρικής που τόσο πολυ βοηθάει με τις ανακαλύψεις, τα φάρμακα και τις έρευνες της.

Είναι λοιπόν μια ευκαιρία  για αναθεώρηση πολλών πραγμάτων. Τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτο; Η διατροφή και η άσκηση είναι τα σημεία κλειδιά ως απάντηση στο ερώτημα αυτο. Ειναι η στιγμή να κάνουμε κάτι για αυτο αν δεν το κάναμε μέχρι τωρα. Να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε περισσότερο. Υπάρχει αρκετός χρόνος για αυτή την αλλαγή. Να ενημερωθούμε περισσότερο για τα οφέλη της κίνησης. Να ενημερωθουμε για την διατροφή και να αρχίσουμε να τρεφόμαστε πιο σωστά. Ωστε αυτό το σώμα να «ελαφρύνει» και να δυναμώσει. Να είναι πιο υγιές. Η αξία της υγείας είναι στην πρόληψη. Αυτό μεταφράζεται στο ότι προσέχω τον εαυτό μου κατανοώντας και κάνοντας το καλύτερο για εμένα.

Όσον αφορά στις κοινωνικές εξελίξεις που ειναι το αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας και αγγίζει τις ζωές όλων μας, αν το δουμε απο απόσταση το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν λύσεις. Σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Μαθηματικά είναι. Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ευημερία με τον κοινωνικοοικονομικό όρο της έννοιας, για την βελτίωση και την άνεση των συνθηκών ζωής της ανθρωπότητας ωστε να τα τα καταφέρουμε. Είναι μεγαλη η ανάγκη για βοήθεια στους γύρω μας που περνάνε δύσκολα. Με οποιονδήποτε τρόπο. Και δεν υπάρχει μικρή και μεγαλη βοήθεια. Οπως και για ειρήνη οπου ειναι το αποτέλεσμα της αλληλεγγύης βάση όλων αυτών που βιώνουμε μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν ας μείνουμε σπίτια μας, ας είμαστε προσεχτικοί και χαρούμενοι όσο γίνεται και να μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας. Αυτούς που πιθανότατα να μας χρειάζονται. Με οποιονδήποτε τροπο. Ας μάθουμε να αγαπάμε ή ακόμα και να αγαπήσουμε περισσότερο και ας έχουμε το νου μας στο μέλλον αισιόδοξα για τις εξελίξεις κάνοντας όνειρα για αυτο. Για να βρεθούν οι ιδανικότερες λύσεις και ας ευχηθούμε για φώτιση σε αυτούς που θα πάρουν αυτες τις αποφάσεις για έναν καλύτερο κόσμο.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ