Κρήτη: 1.081 παραβάσεις σε ελέγχους της Τροχαίας, το τετραήμερο του Πάσχα - iefimerida.gr

Κρήτη: 1.081 παραβάσεις σε ελέγχους της Τροχαίας, το τετραήμερο του Πάσχα

Radar ταχύτητας στην εθνική οδό
Radar ταχύτητας στην εθνική οδό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 3.431 έλεγχοι διενεργήθηκαν σε οχήματα το τετραήμερο του Πάσχα στην Κρήτη και βεβαιώθηκαν 1.081 παραβάσεις μετά από εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου αλλά και του Τμήματος Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2026, στο πλαίσιο αυξημένων μετακινήσεων για τον εορτασμό του Πάσχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλεγχοι για αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σκοπός των ελέγχων ήταν η αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Από τις παραβάσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι 138 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, 40 οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 9 μη χρήση προστατευτικού κράνους, 7 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 15 στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 5 παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Επίσης, 9 παραβάσεις αφορούσαν χρήση κινητού τηλεφώνου, 13 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 16 αντικανονικό προσπέρασμα, 47 αντικανονικούς ελιγμούς και 818 λοιπές παραβάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάσχα Κρήτη τροχαία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ