Κορωνοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν -Κλειστά ΚΑΠΗ, ακυρώνονται εκδρομές, χωρίς φιλάθλους οι αγώνες | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν -Κλειστά ΚΑΠΗ, ακυρώνονται εκδρομές, χωρίς φιλάθλους οι αγώνες

Κορωνοϊός απολύμανση σχολείο
Απολύμανση σε σχολείο για τον κορωνοϊό / Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα άγγιξαν τα 73.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμοξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, λαμβάνονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα:

 • Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ
 • Όλων των σχολικών εκδρομών για 2 εβδομάδες
 • Αθλητικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών  για 2 εβδομάδες
 • Για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, ανάλογα με την εμφάνιση κρουσμάτων, και όχι οριζόντια

Οπως ενημέρωσε, δεν θα κλείσουν θέατρα, κινηματογράφο, γήπεδα και εκκλησίες, ενώ θα ληφθούν μέτρα για δημόσιες συναθροίσεις. Σε συνεργασία με την Εκκλησία θα υπάρξουν ενέργειες προκειμένου να υπάρξει προτροπή των πιστών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα να μην προσέρχονται στην Εκκλησία.

Κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορωνοϊός: Η λίστα με τα σχολεία που κλείνουν από τις 9 Μαρτίου

Με απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, σχολικές μονάδες για προληπτικούς λόγους, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορωνοϊό.

 1. 1ο ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
 2. 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
 3. 13ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 4. 2ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 5. 49ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ
 6. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ
 7. ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 8. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ
 9. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 10. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 11. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
 12. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΙΜΟΥ
 13. ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
 14. 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
 15. 4ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 16. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (όλες οι βαθμίδες)
 17. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 18. ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΛ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 19. ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 20. 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 21. 1ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 22. 2ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 23. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 24. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 25. 1ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 26. 3ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 27. 4ο ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 28. 40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 29. 22ο ΓΕΛ. ΑΘΗΝΩΝ
 30. 20ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ
 31. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
 32. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 33. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΑΦΝΗΣ
 34. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
 35. ΓΕΛ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Το AMERICAN COMMUNITY SCHOOLS θα είναι κλειστό μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Κορωνοϊός: Σε ποιους δήμους κλείνουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Μαρτίου

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα σχολεία και στον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο οποίος «συνεχίζει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων με μεγαλύτερη ένταση τις απολυμάνσεις σε όλους τους δημοτικούς χώρους συνάθροισης (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, ωδεία, γήπεδα, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ). Στο πλαίσιο αυτής της δράσης όλα τα σχολεία του Δήμου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου».

Αναστέλλεται η λειτουργία και των σχολικών μονάδων στον δήμο Νέας Ιωνίας. Αναλυτικά «η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης απολύμανσης των σχολικών μονάδων ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού του κορωνοϊού αποφάσισε το κλείσιμο σχολείων στη Νέα Ιωνία. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), του Εσπερινού ΕΠΑΛ και των 2ου και 7ου Παιδικών Σταθμών για μία (1) ημέρα. Την Τρίτη 10/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), του 1ου ΕΠΑΛ , ΣΕΚ και των 1ου, 3ου και 5ου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας για μία (1) ημέρα. Τα παραπάνω σχολεία θα κλείσουν λόγω απολύμανσης των χώρων τους, στα πλαίσια μέτρων πρόληψης για την αποφυγή του COVID-19 (κορωνοϊού). Τις αντίστοιχες μέρες δεν θα πραγματοποιηθούν απογευματινές δραστηριότητες σε χώρους των σχολείων από συλλόγους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο δήμος Νέας Μάκρης αποφάσισε «την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος και Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος από την Πέμπτη 5 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 9 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνας, κ. Στέργιος Τσίρκας. Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών απουσιάζει εξαιτίας ιογενών λοιμώξεων και για την προστασία του υπόλοιπου μαθητικού πληθυσμού».

Κλειστά θα παραμείνουν «τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη όλα τα σχολεία νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Χαλκιδέων, δήλωσε στο Eviatop η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. «Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για να γίνουν απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α΄θμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία) του Δήμου Βέλου Βόχας, την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, για απολύμανση των σχολείων λόγω πρόληψης εξάπλωσης ιογενών λοιμώξεων. Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα σχολεία είναι ακόμη κλειστά λόγω κορωνοϊού

Οπως είναι ήδη, γνωστό κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους τα παρακάτω σχολεία για χρονικό διάστημα από 3/3/2020 έως και την 13/3/2020:

 • 4ου ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 • 11ου ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 • 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 • 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 • ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 13η.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων:

5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 17η.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για τα ακόλουθα αναλυτικά αναφερόμενα χρονικά διαστήματα:

του 1ου ΕΠΑΛ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020
του 8ου ΕΚ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020.

Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες για τις επόμενες δύο εβδομάδες λόγω κορωνοϊού

Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθούν όλοι οι αγώνες τις επόμενες δύο εβδομάδες ως μέτρο πρόληψης για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα, και θα κρατήσουν για 14 μέρες. Ετσι, κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει και η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League που έχει τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ΟΦΗ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Αρης.

Επίσης κόσμος δεν υπάρχει ούτε στο ΣΕΦ στον πολύ σημαντικό αγώνα της Euroleague, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ στις 20/03. Παράλληλα, κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει και το παιχνίδι του Περιστερίου με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στις 11/3 για το Basket League. Το ίδιο ισχύει και για την δράση της Basket League για τις δυο επόμενες αγωνιστικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένη η έναρξη των πλέι-οφ της Super League με περισσότερους αγώνες να είναι… ντέρμπι. Ως εκ τούτου, η Τούμπα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα είναι άδεια, όπως και το ΟΑΚΑ στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός την επόμενη Κυριακή. Φυσικά, φίλαθλοι δεν θα υπάρχουν στις κερκίδες ούτε του «Κλ. Βικελίδης» και το ματς Αρης-ΟΦΗ.

Εν αναμονή, ωστόσο, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνίζεται κόντρα στην Γουλβς για τους «16» του Europa League. Η ΠΑΕ αναμένει τη απόφαση της UEFA για το εάν θα υπάρξουν φίλαθλοι στο «Γ. Καραϊσκάκης», την Πέμπτη. Συνήθως, η Ομοσπονδία δεν διαφοροποιείται από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων.

Κορωνοϊός: Αναμένονται τα πρώτα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες α περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ