Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, 9 εισαγόμενα -Η γεωγραφική κατανομή τους - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, 9 εισαγόμενα -Η γεωγραφική κατανομή τους

κορωνοϊό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν ελέγχους για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο είναι ξανά το ποσοστό των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, βεβαιώθηκαν 27 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, 31 λιγότερα από χθες. Το ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα τα κρούσματα παραμένουν πολλά.

Από τη μια, στην Αττική το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8 κρούσματα, ενώ ακόμη 5 στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, τα εισαγόμενα, που καθημερινά αποτελούν την πλειονότητα των κρουσμάτων, ανέρχονται σε μόλις 9 την τελευταία ημέρα. Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και τα υπόλοιπα 5 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα, δύο εντοπίστηκαν στα Γρεβενά, ένα στην Ξάνθη, ένα στην Καστοριά και ένα στην Πάρο.

Αναλυτικά η κατανομή των 27 κρουσμάτων:

  • τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1.051 (26,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

H επιδημιολογική καμπύλη
H επιδημιολογική καμπύλη

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η έκθεση του ΕΟΔΥ σε pdf:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση εφαρμογής των υφιστάμενων μέτρων.

Οπως υπογράμμισε, πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία της υγείας των εργαζομένων ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, επίσης, την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των δήμων και των περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι ο ιός είναι εδώ, επισημαίνοντας: «Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση. Έχουμε προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να χτυπήσουμε μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου, όχι μόνο για τα εισαγόμενα κρούσματα, που λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενα, αλλά από τον εσωτερικό εφησυχασμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ