Ζέστη με σκόνη και θερμοκρασίες ως 36 βαθμούς και κάθετη πτώση από βδομάδα -Δείτε αναλυτικά - iefimerida.gr

Ζέστη με σκόνη και θερμοκρασίες ως 36 βαθμούς και κάθετη πτώση από βδομάδα -Δείτε αναλυτικά

Βουτιά στην Αρβανιτιά
Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Το meteo δημοσιεύει τη δορυφορική απεικόνιση του κύματος της αφρικανικής σκόνης, η οποία θα πλήξει αρχικά την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

«Το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 25/5, επηρεάζοντας αρχικά την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη και σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές», σημειώνει το meteo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφρικανική σκόνη: Ο χάρτης του meteo

Μαρουσάκης: Φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες την επόμενη εβδομάδα

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόβλεψή του αναφέρθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει απότομη μεταβολή του καιρού.

«Θα πάμε και 33, θα πάμε και 36, θα ανέβει η θερμοκρασία. Θα ανέβει αρκετά ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες. Την Κυριακή θα έχουμε μια απότομη μεταβολή, από τους 36 που θα έχουμε το Σάββατο αλλά και την Κυριακή ιδιαίτερα στην περιοχή της Κρήτης, θα έχουμε βροχές από τα δυτικά. Η Κυριακή δεν θα είναι τόσο καλή, παρότι θα επιμείνει η ζέστη κυρίως προς τα ανατολικά και νότια τμήματα. Θα έχουμε απότομη μεταβολή του καιρού από την Κυριακή περίπου το μεσημέρι από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου, τις πολλές βροχές και πάμε σε πιο φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες. Είναι αυτά τα σκαμπανεβάσματα της άνοιξης», είπε στο Open ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στα δυτικά και νότια θα πυκνώσουν και στα νησιά του Ιονίου (κυρίως περιοχή Κεφαλονιάς - Ζακύνθου), στη δυτική και κεντρική Στερεά καθώς και στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη τους 29 με 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καιρός του Σαββάτου

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στα νότια νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην περιοχή του Καστελλόριζου θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Ο καιρός της Κυριακής

Από τις πρωινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές, όμως στην ανατολική νησιωτική χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αλλάζει ο καιρός τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, άστατος καιρός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ