Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος ελέγχει τον Νίκο Κοκλώνη -Τι απαντά ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός - iefimerida.gr

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος ελέγχει τον Νίκο Κοκλώνη -Τι απαντά ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός

Νίκος Κοκλώνης
Νίκος Κοκλώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός Νίκος Κοκλώνης δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν ως το πρόσωπο που ελέγχεται από την Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος.

Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο Ν. Κοκλώνης καταφέρεται κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει ακόμη, και καταλήγει, αναφέροντας:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα». 

Υπενθυμίζεται ότι η ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος προχώρησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων πολύ γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή, ο οποίος δραστηριοποιείται μπροστά και πίσω από τον τηλεοπτικό φακό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του παραγωγού (κινητή και ακίνητη περιουσία-τραπεζικοί λογαριασμοί), καθώς υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή, απάτες και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα, ύψους περίπου 22.000.000 ευρώ.

Δέσμευσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και τα περιουσιακά στοιχεία επτά φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και κατά των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, άνω των 80 σελίδων, περιγράφονται αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και έχει αποσταλεί στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρ. Μπαρδάκη, για τη διενέργεια έρευνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Η Εταιρεία Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9 εκατ.€ ούτε εκταμιεύτηκε κανένα ποσό

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι η εταιρεία
«Barkingwell Progress», συμφερόντων του Ν. Κοκλώνη, ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα. Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Η ανακοίνωση του Νίκου Κοκλώνη

Πέμπτη 23/02/2022
Ανακοίνωση

Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.  

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.  

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νίκος Κοκλώνης»\

Το βίντεο που ανάρτησε ο Κοκλώνης

Λίγο μετά τη δήλωσή του, ο παρουσιαστής έκανε και ένα βίντεο story στο Instagram, λέγοντας πως τον έχουν... ματιάσει από τα ψέματα που ισχυρίζεται ότι έχουν γραφτεί γι' αυτόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά ο παρουσιαστής έκανε νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά στο Twitter, όπους τόνισε πως «δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ