Σοκαρισμένη παραμένει η Κίσσαμος Χανίων μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 52χρονου κτηνοτρόφου κατά τη διάρκεια της γιορτής κάστανου στο χωριό Έλος.
Η γιορτή που είχε ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής με τον γνωστό καλλιτέχνη Νίκο Ζωιδάκη, εκτυλίχθηκε σε τραγωδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο δράστης και το θύμα φαίνεται να είναι ξαδέρφια και είχαν πρόσφατα προσωπικές διαφορές. Την ώρα λοιπόν που ο 52χρονος βρισκόταν επάνω στην πίστα και χόρευε με αφορμή την ονομαστική του εορτή, ο δράστης πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος, πριν διαφύγει.
«Ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος»
«Ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Ο κόσμος φώναζε, προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε γίνει. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο συνέβη σε γιορτή με τόσο χαρούμενη ατμόσφαιρα» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο cretapost.
Ο άτυχος άνδρας έπεσε αιμόφυρτος, ενώ οι διοργανωτές ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου και οι διασώστες επιχείρησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε δυστυχώς ο θάνατός του.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος έχει ήδη ταυτοποιηθεί.