Kids Wallet: Πώς λειτουργεί, αναλυτικές οδηγίες για εγκατάσταση στα κινητά -Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων - iefimerida.gr

Kids Wallet: Πώς λειτουργεί, αναλυτικές οδηγίες για εγκατάσταση στα κινητά -Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων

Από την παρουσίαση της εφαρμογής Kids Wallet
Από την παρουσίαση της εφαρμογής Kids Wallet
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα την Εθνική Στρατηγική για τη βία ανηλίκων, με το Kids Wallet να αποτελεί το κύριο εργαλείο για την αποτροπή της διαδικτυακής βίας.

Η εφαρμογή Kids Wallet δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να θέτουν όρια ή και να μπλοκάρουν τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά τους, είτε το παιδί έχει δική του συσκευή είτε χρησιμοποιεί το τηλέφωνο γονέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kids Wallet: Δυνατότητα εξατομικευμένου προγράμματος από τους γονείς

Οι γονείς μπορούν να ενεργοποιήσουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που καλύπτουν διαφορετικές περιόδους της ημέρας και της εβδομάδας (π.χ. τις σχολικές ώρες ή το Σαββατοκύριακο), ή να ετοιμάσουν εξατομικευμένο πρόγραμμα για τα παιδιά τους.

Ταυτοποίηση του χρήστη μέσω του Kids Wallet

Παράλληλα, το Kids Wallet επιτρέπει την ταυτοποίηση του χρήστη, καθώς μπορεί να αποθηκεύσει την παιδική ταυτότητα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσει την ηλικία του παιδιού όποτε συνδέεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λύση που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ώστε να εφαρμόζονται αυτόματα ηλικιακά φίλτρα στο περιεχόμενο στο οποίο θα εκτίθενται οι ανήλικοι, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις με τις πλατφόρμες.

Επιπλέον, χάρη στην ταυτοποίηση του χρήστη η εφαρμογή θα χρησιμοποιείται ως επιβεβαιωτικό της ηλικίας για αγορές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, προκειμένου να μην μπορεί ένα παιδί να αγοράσει καπνικά προϊόντα ή αλκοόλ μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς γίνεται η ρύθμιση του Kids Wallet

Η ρύθμιση του Kids Wallet από τους γονείς είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ο γονέας κατεβάζει την εφαρμογή και συνδέεται μέσω των προσωπικών του κωδικών στο Taxisnet. Στη συνέχεια, επιλέγει το προστατευόμενο μέλος και ταυτοποιεί τη συσκευή που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέλος. Μετά, μπορεί να προχωρήσει στις ρυθμίσεις για την πρόσβαση του παιδιού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

To Kids Wallet τηρεί επίσης στοιχεία χρήσης, δίνοντας στους γονείς εύκολη πρόσβαση σε αναλυτικά στατιστικά δεδομένα για τον χρόνο που αφιερώνει το παιδί σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι τα εξής:

1. Εγκατάσταση: Κατεβάστε την εφαρμογή Kids Wallet στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού σας από το App Store ή το Google Play Store.

2. Δημιουργία λογαριασμού: Δημιουργήστε έναν λογαριασμό γονέα και έναν λογαριασμό παιδιού, εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

3. Ρύθμιση Γονικού Ελέγχου: Ορίστε τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας, καθώς και τον χρόνο που μπορούν να αφιερώνουν σε αυτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Επιβεβαίωση ηλικίας: Επιβεβαιώστε την ηλικία του παιδιού σας μέσω της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα έγγραφα.

5. Ψηφιακή ταυτότητα: Δημιουργήστε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας, αποθηκεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία στο Kids Wallet».

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής Kids Wallet

Οι γονείς μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης στο σάιτ kidswallet.gov.gr. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από σήμερα στις συσκευές με λειτουργικό iOS και τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμη για συσκευές τύπου Android.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βασικά σημεία από τη διυπουργική συνέντευξη Τύπου

«Είμαστε εδώ για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας τα προηγούμενα χρόνια που μπορεί να έπεσαν θύμα τέτοιων επιθέσεων και κανείς να μη μίλησε ή να μη μιλήσαμε όσο έπρεπε» δήλωσε κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος:

  • Πίσω από κάθε νέο που σηκώνει ένα όπλο ή ξεσπά σε βία, προφορική ή σωματική, υπάρχει συνήθως ένα τραύμα, μια ιστορία παραμέλησης.
  • Όλοι μαζί δίπλα στα παιδιά, δίπλα στις οικογένειες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Χρειάζεται να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα των παιδιών.
  • Η μελέτη των στοιχείων, που δεν είναι όσα θα θέλαμε, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μια δυστοπία βίας. Οι δείκτες δείχνουν ότι είμαστε στον μέσο όρο της Ευρώπης.
  • Θα είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε κάθε μέτρο που εισηγείται η Επιτροπή.

Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Παιδείας:

  • Πάνω από 1.256 περιπτώσεις είχαν καταγγελθεί στην πλατφόρμα «Σπάσε τη σιωπή».
  • Η καταπολέμηση της βίας των ανηλίκων είναι κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης.
  • 4.226 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί έχουν προσληφθεί και εργάζονται στα σχολεία.
  • Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Από ταινίες, από video games, social media τα παιδιά εκτίθενται καθημερινά σε περιεχόμενο που κάνει πολλές φορές τη βία να φαίνεται αποδεκτή. Υπάρχουν πράγματα που ήδη έχουν γίνει. Έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, ενώ έχει πραγματοποιηθεί η εισαγωγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα μέσω του εργαστηρίου δεξιοτήτων.

Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας:

  • Κανένα παιδί δεν γεννείται με φόβο ή βίαιο. Μαθαίνουν στο σπίτι τους να ανέχονται τον φόβο και τη βία.
  • Η στρατηγική που ξεκινά από την καρδιά της κοινωνίας είναι στην καρδιά του Εθνικού Σχεδίου δράσεις με 29 νέες πολιτικές και 69 μέτρα, με 23 βελτιωτικές δράσεις. Δεν ξεκινάμε σήμερα. Έχουμε ξεκινήσει από το 2019. Ο ορισμός της παιδικής κακοποίησης δεν υπήρχε. Τον ορίσαμε το 2021.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, εξειδίκευσε το εργαλείο Kids Wallet. «Πρέπει να το εγκαταστήσουν οι γονείς, οφείλουν να το κάνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε με τη σειρά του:

  • Πάρα πολλές φορές έχουν αποτραπεί επεισόδια μέσα από την παρουσία της Αστυνομίας.
  • Δημιουργήσαμε δύο νέα εργαλεία. Το ένα τηλεφωνικό εργαλείο, το 10201, και το άλλο είναι το application Safe Youth, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε γονείς και σε παιδιά να επικοινωνούν εύκολα και άμεσα από το σημείο όπου συντελείται ένα περιστατικό. Υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στο συγκεκριμένο κέντρο που απαντάει σε όλη την Ελλάδα.
  • Από τα σημαντικότερα σημεία είναι οι υποθέσεις παραμέλησης ανηλίκων.
  • Οι πολιτικές που ασκούνται δεν αφορούν μόνο τους ανηλίκους.
  • Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εντείνουμε τις δράσεις μας. Χρειάζεται μια βαθιά και σε έκταση στρατηγική που θα απαντήσει στο πρόβλημα πολύπλευρα.

Βίντεο: Η διυπουργική συνέντευξη Τύπου

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εθνική Στρατηγική για τη βία ανηλίκων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ wallet εφαρμογή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ