Καύσωνας: Η δυσκολότερη ημέρα με 44άρια, σκόνη και μποφόρ -Εκρηκτικό κοκτέιλ, δείτε πρόβλεψη ανά περιοχή - iefimerida.gr

Καύσωνας: Η δυσκολότερη ημέρα με 44άρια, σκόνη και μποφόρ -Εκρηκτικό κοκτέιλ, δείτε πρόβλεψη ανά περιοχή

Βουτιές στη Ρόδο
Βουτιές στη Ρόδο / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καύσωνας με 44αρια και σήμερα στην ίσως πιο δύσκολη ημέρα του.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς και στα δυτικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 40 με 41 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 και στη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η πρόβλεψη καιρού της ΕΜΥ για σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 και από το βράδυ στα θαλάσσια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 40 με 41 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 42 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 41 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 και στη νότια Κρήτη έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το μεσημέρι - απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-07-2025 
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα θα φτάσει τους 39 με 40 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39, στα νησιά του Ιονίου τους 35 και την Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28-07-2025 
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ εξασθενούντες από τις μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ωστόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-07-2025 
Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές. Μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-07-2025 
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και όμβρους. 
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. .
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καύσωνας καιρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ