«Πόλεμος» ανάμεσα στον Ακη Τσοχατζόπουλο και την εξαδέλφη του -«Λυπάμαι για την κατάντια σου» - iefimerida.gr

«Πόλεμος» ανάμεσα στον Ακη Τσοχατζόπουλο και την εξαδέλφη του -«Λυπάμαι για την κατάντια σου»

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον Ακη Τσοχατζόπουλο και την εξαδέλφη του Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου.

Βαριές οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε βάρος της εξαδέλφης του και της κόρης της σε εξώδικο που τους έστειλε, ενώ στο ίδιο ύφος απάντησε και η Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου. Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού δηλώνει ότι δεν είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκείνος που της έστειλε το εξώδικο (όπου κάνει αναφορές σε χυδαίες συμπεριφορές και «δηλητηριασμένους χιτώνες») και εκφράζει υποψίες ότι ο πρώην υπουργός είναι βαριά άρρωστος και χρειάζεται νοσηλεία για να παραμείνει ζωντανός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάποτε εσύ και η τωρινή σύζυγός σου με αποκαλούσατε φύλακα άγγελό σας», τονίζει στην απάντησή της η εξαδέλφη του Ακη Τσοχατζόπουλου και σημειώνει πως λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, την είχαν επισκεφθεί για να ζητήσουν τη βοήθειά της. Τότε, αναφέρει, «δεν μπορούσες να περπατήσεις, να πιάσεις το πιρούνι να φας».

«Δεν είναι δυνατόν να έχεις εσύ ζητήσει να γραφτούν και να έχεις εγκρίνει αυτά που περιέχονται στην εξώδικη δήλωσή σου, που φέρεσαι να μου έχεις αποστείλει, και πλέον έχω υποψίες ότι είσαι βαριά άρρωστος και χρειάζεσαι άμεση νοσηλεία για να σωθεί η υγεία και η ζωή σου», αναφέρει επίσης η εξαδέλφη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η απάντηση της Ελπινίκης Τσοχατζοπούλου

«Με μεγάλη μου έκπληξη αλλά και λύπη εγώ και η κόρη μου λάβαμε την εξώδικη διαμαρτυρία σου, που περιέχει ύβρεις και συκοφαντίες και ήταν πραγματικά κεραυνός εν αιθρία. Διαβάζοντας το περιεχόμενό της, πραγματικά αναρωτιέμαι αν εσύ έχεις ζητήσει και έχεις εγκρίνει να γραφτούν αυτά τα αποκυήματα της φαντασίας για εμάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γυρνάω λίγο πίσω και σου θυμίζω τα 30 χρόνια της άριστης συνεργασίας μας, όταν ήσουν υπουργός, διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ και της πρωθυπουργίας της χώρας και πραγματικά απορώ πώς είναι δυνατόν εσύ να εκφράζεσαι με τέτοια χυδαία λόγια για εμένα, που κάποτε εσύ και η τωρινή σύζυγός σου με αποκαλούσατε ως φύλακα άγγελό σας.

Έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή σας, εσύ και η σύζυγός σου ήρθατε στο σπίτι μου ζητώντας τη βοήθειά μου για προσωπικό σας πρόβλημα. Βλέποντας την τραγική κατάσταση που βρισκόσουν, αφού δεν μπορούσες να περπατήσεις, να πιάσεις το πιρούνι να φας, ανέλαβα με την κόρη μου να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Πράγματι, σου βρήκαμε και αναλάβαμε τη μετακίνησή σου, διότι η σύζυγός σου δήλωσε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με την αποκατάστασή σου.

Σηκώθηκες από το καροτσάκι, περπατούσες και ήσουν πλέον αυτόνομος και μου είπες ''χίλια ευχαριστώ'' για τη βοήθειά μου και ότι είμαι ο φύλακας άγγελός σου, και, επειδή σε γνωρίζω πολύ καλά, είμαι σίγουρη ότι το εννοούσες.

Για έξι χρόνια, κάθε μέρα, φρόντιζα για την καθαριότητα, το φαγητό σου και τη διεκπεραίωση όλων των θεμάτων σου και ακόμη και τη δακτυλογράφηση εγγράφων σου για τα εν εξελίξει δικαστήρια (η κόρη μου, που την αποκαλείς ως ελευθέρων ηθών, δακτυλογραφούσε τα χειρόγραφά σου αδιαμαρτύρητα, για να σε βοηθήσει στη μάχη που έδινες), και με δικά μου έξοδα έκανα δρομολόγια στον Κορυδαλλό, στο Δρομοκαΐτειο και στους δικηγόρους σου. Σας έφερνα ό,τι χρειαζόσασταν και κυρίως τα φάρμακά σας, για να κρατηθείτε στη ζωή και σε ψυχική ισορροπία. Όταν βγήκατε από τη φυλακή με ξεχάσατε, πρώτα εκείνη και μετά εσύ, διότι δεν με είχατε πλέον ανάγκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σου απαντώ λοιπόν στην εξώδικη δήλωσή σου, η οποία είναι γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες. Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια σου αυτή, ξάδερφέ μου, στα 82 σου χρόνια, και σου υπενθυμίζω ότι το 2012, όταν ήσουν στον Κορυδαλλό, κλήθηκα εγώ να αναλάβω τη φροντίδα τη δική σου και της συζύγου σου, παρότι ήμουν χτυπημένη από τη μοίρα, έχοντας χάσει ένα παιδί μου. Ανέλαβα αυτό το έργο και μπαινόβγαινα στη φυλακή με πολλή αγάπη και εκτίμηση προς εσένα και λόγω της απουσίας όλων των άλλων συγγενών σου, που είχαν εξαφανιστεί.

Τελευταία διά ζώσης επικοινωνία μας ήταν πέντε μήνες πριν, τον Ιούλιο του 2020 στο Σισμανόγλειο, όταν και συζητήσαμε πολλά πράγματα και με διαβεβαίωσες ότι μόλις βγεις από το νοσοκομείο θα εξασφαλίσεις να έχεις επικοινωνία με εμένα και όλους τους φίλους σου που με ρωτούσαν για την υγεία σου.

Σου θυμίζω όλα αυτά, για να καταλήξω ότι δεν είναι δυνατόν να έχεις εσύ ζητήσει να γραφτούν και να έχεις εγκρίνει αυτά που περιέχονται στην εξώδικη δήλωσή σου που φέρεσαι να μου έχεις αποστείλει και πλέον έχω υποψίες ότι είσαι βαριά άρρωστος και χρειάζεσαι άμεση νοσηλεία για να σωθεί η υγεία και η ζωή σου. Λυπάμαι βαθύτατα για το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσής σου, το οποίο αρνούμαι λέξη προς λέξη ως ψευδές, συκοφαντικό και αποτέλεσμα φαντασίας. Σου δηλώνω ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση με εσένα και τη σύζυγό σου, μολονότι δεν είμαι σίγουρη ότι είσαι εσύ που μου απευθύνεις αυτά τα ψεύδη».

Το εξώδικο που έστειλε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει στο εξώδικό του προς την Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου ότι «το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η σύζυγός μου κι εγώ λάβαμε τηλεφωνική κλήση και από τις δυο σας, λέγοντάς μας ότι κάποιος προσωπικός γνωστός μας θέλει να έρθει σε επαφή με εμένα αποκλειστικά. Αφού καθυβρίσατε τη σύζυγό μου και την απειλήσατε, εκείνη διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία με εσάς, όπως της υπαγόρευσαν οι ηθικές αρχές της. Με την κίνηση αυτή συμφωνώ απολύτως και εγώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από πολύ λίγη ώρα η γραμματεία του συγκεκριμένου γνωστού μου μού τηλεφώνησε ενημερώνοντάς με ότι είχατε ζητήσει με την ιδιότητα της αδελφής μου (που δεν έχω) να σας βρουν εργασία. Βεβαίως, ουδέποτε συμφώνησα να χρησιμοποιήσετε το όνομά μου προς ίδιον όφελος. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ήρθε η ώρα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά εσάς», αναφέρει Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε άλλο σημείο του εξωδίκου, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την εξαδέλφη του πως «από την εποχή που ήμουν υπουργός έως και σήμερα χρησιμοποιείτε το όνομά μου και τη μακρινή συγγένειά μας προκειμένου να προσπορίζεστε οφέλη τα οποία δεν σας ανήκουν», αλλά και ότι του έχει κλέψει από ατζέντες μέχρι έπιπλα.

«Γνωρίζω, έχετε κλέψει τις ατζέντες μου (από το γραφείο των γραμματέων μου) και απευθύνεστε σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου για να πλουτίζετε, και προσωπικά μου αντικείμενα (έπιπλα, φακέλους, έγγραφα, υλικό του προσωπικού-ιστορικού αρχείου μου, αντικείμενα αξίας κ.λπ.), τα οποία ξέρω ότι άλλα είναι στο γκαράζ σας και άλλα τα έχετε πουλήσει. Μερικά από τα έγγραφα, δε, τα έχετε πουλήσει σε αντιπάλους μου.

Άλλωστε, δεν μπορώ να παραλείψω το ''πλιάτσικο'' που έχετε κάνει όχι μόνο στο γραφείο μου (κλειδιά του οποίου έχετε παρακρατήσει) αλλά και στο σπίτι μου (στη Δ. Αρεοπαγίτου). Δεν ξεχνώ ότι, χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα από τις ατζέντες μου, είχατε απευθυνθεί σε φίλο μου στην Κύπρο προκειμένου να του αποσπάσετε χρηματικά ποσά, δήθεν για θεραπεία μου, η οποία όμως κόστιζε 150 ευρώ μόνον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κλείσατε τη Βίκυ στο Δρομοκαΐτειο»

Σε άλλο σημείο του εξώδικου, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατηγορεί τα συγγενικά του πρόσωπα ότι τον επισκέπτονταν στον Κορυδαλλό για να του δίνουν «πονηρά σκευάσματα», τα οποία είχαν στόχο να τον κρατήσουν όμηρο, αλλά κάνει λόγο και για έναν «δηλητηριασμένο χιτώνα».

«Μου είναι αδύνατο να ξεχάσω τις πολύ τακτικές επισκέψεις (που εσείς επιδιώκατε για έναν λόγο…) αμφοτέρων υμών όταν κρατούμην στο κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, που με προμηθεύατε με ύποπτα, πονηρά σκευάσματα, τα οποία με καθήλωναν στο κρεβάτι για ημέρες, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανταποκριθώ στις επαφές μου με τη στενή οικογένειά μου. Οι τακτικές επισκέψεις είχαν έναν στόχο: Να με καταστήσουν όμηρό σας σε όλα τα επίπεδα (…) και για τον δηλητηριασμένο χιτώνα (υποτίθεται πλυμένα ρούχα) που με προμηθεύσατε, κύριος λόγος των επισκέψεών σας ήταν η σατανική διαστροφή σας να με προσεγγίσετε ερωτικά και χυδαία.

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού μου περιφερόσασταν… για τα πάντα, όταν εγώ είχα την αγωνία του ανήλικου τέκνου μου και της συζύγου μου, την οποία φροντίσατε μαζί με άλλους ''εκλεκτούς'' συγγενείς να τη μεταφέρετε στο ψυχιατρείο για να χάσω το οικογενειακό επισκεπτήριο και τη διαπροσωπική μου επαφή με τη γυναίκα μου (που ήταν κάθε Κυριακή) και να έχετε μόνον εσείς τον έλεγχο. Δεν σας ενδιέφερε να βγω από τη φυλακή, σας ενδιέφερε να μείνω για πάντα εκεί και να είμαι όμηρός σας και να έχετε τον έλεγχο των πάντων και να οικειοποιηθείτε οτιδήποτε δικό μου. Μόνο αηδία μου δημιουργούν οι αναμνήσεις μου από εσάς. Όλες οι προπεριγραφόμενες συμπεριφορές σας είναι κατακριτέες από εμένα και μη αποδεκτές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ