Καταιγίδα στην Αθήνα αυτή την ώρα -Πόσο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με βροχές, τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - iefimerida.gr

Καταιγίδα στην Αθήνα αυτή την ώρα -Πόσο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με βροχές, τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Βροχές στην Αθήνα
Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ισχυρή βροχόπτωση ξεκίνησε η Τετάρτη στην Αθήνα, με τον καιρό να συνεχίζει να κινείται σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή.

Σύμφωνα με το meteo, ο καιρός στην πρωτεύουσα θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς (στα βόρεια του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου και εκεί αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού κατά τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 24, στην Ήπειρο από 4 έως 25-26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 24-25, στην Κρήτη από 14 έως 27, στα Επτάνησα από 17 έως 24-25, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 12 έως 20-22 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Αναλυτικά οι θερμοκρασίες

Θράκη: 12°C-22°C
Ανατολική Μακεδονία: 14°C-23°C
Κεντρική Μακεδονία: 16°C-24°C
Δυτική Μακεδονία: 10°C-20°C
Ήπειρος: 10°C-22°C
Θεσσαλία: 13°C-24°C
Νησιά Ιονίου: 19°C-26°C
Δυτική Στερεά: 17°C-26°C
Δυτική Πελοπόννησος: 16°C-26°C
Ανατολική Πελοπόννησος: 19°C-24°C
Κυκλάδες: 20°C-24°C
Ανατολική Στερεά – Εύβοια: 15°C-25°C
Κρήτη: 19°C-26°C
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 17°C-25°C
Δωδεκάνησα: 22°C-27°C
Αττική: 16°C-24°C
Θεσσαλονίκη: 15°C-23°C

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιορίζεται πρόσκαιρα ο φθινοπωρινός καιρός

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να φτάνει ως προς τη μέγιστη τιμή της γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά μέσα στη μέρα, ωστόσο οι βοριάδες θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι, πνέοντας με ένταση έως και 5 μποφόρ και οι ριπές του ανέμου ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και τα 55 χλμ./ώρα, κάνοντας την αίσθηση της ψύχρας πιο έντονη.

Σταδιακή βελτίωση με λιγότερες νεφώσεις και περισσότερη ηλιοφάνεια -Έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό από το Σάββατο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα δεν έχουν την ένταση της προηγούμενης ημέρας και σταδιακά θα εξασθενήσουν, καθώς η νέφωση θα κινηθεί ανατολικότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός έχει ήδη βελτιωθεί, με περιορισμένες νεφώσεις και περισσότερη ηλιοφάνεια. Στη βόρεια Ελλάδα, από τη Δυτική Μακεδονία έως την Ανατολική Μακεδονία, τα φαινόμενα υποχωρούν, ενώ στη Θράκη παραμένουν νεφώσεις και βροχές.

Νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα αναμένονται επίσης στην Κρήτη, όπου δεν αποκλείονται πρόσκαιρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Πέμπτη η βελτίωση του καιρού θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, με λίγες βροχές στα νότια και στην Κρήτη να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Καλό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας το Σάββατο, φέρνοντας καταιγίδες προς τα δυτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καιρός βροχές καταιγίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ