Καρέ-καρέ η πρώτη ημέρα της έναρξης των εμβολιασμών -Τα χαμόγελα ελπίδας «έλαμψαν» μέσα από τις μάσκες [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Καρέ-καρέ η πρώτη ημέρα της έναρξης των εμβολιασμών -Τα χαμόγελα ελπίδας «έλαμψαν» μέσα από τις μάσκες [εικόνες]

εμβολιασμοί νοσοκόμες
Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της covid-19 στην Ελλάδα / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το έναυσμα προκειμένου να πάρουμε ξανά τις ζωές μας στα χέρια μας δόθηκε χθες, 27 Δεκεμβρίου, από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού ξεκίνησαν, σκορπώντας την ελπίδα στις φετινές -διαφορετικές λόγω της πανδημίας- γιορτές.

Η πρώτη γυναίκα που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 στην Ελλάδα ήταν η Ευανθία Καμπισιούλη, εργαζόμενη σε ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Είμαι η πρώτη Ελληνίδα και νοσηλευτήρια, μεγάλη τιμή, τιμάται όλος ο ιατρικός κλάδος, αποτελεί μια τιμητική επιλογή και αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας. Ιστορική μέρα, ελπίζω για μια καινούργια σελίδα», δήλωσε συγκινημένη η κυρία Καμπισιούλη, που ύψωσε το χέρι της κάνοντας το σήμα της νίκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καμπισιούλη
Η κυρία Καμπισιούλη που εμβολιάστηκε πρώτη κατά του κορωνοϊού / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Αμέσως μετά, και πάλι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το εμβόλιο έκανε ένας ηλικιωμένος, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας, ο Μιχάλης Γιοβανίδης. Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση για τον εμβολιασμό με την ονομασία «Ελευθερία» οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι έχουν προτεραιότητα.

Γιοβανίδης
O κ. Γιοβανίδης είναι ο πρώτος άνδρας που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα Φωτογραφία: EUROKINISSI<br>

Η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Τη σκυτάλη στους εμβολιασμούς πήραν στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει το εμβόλιο της Pfizer
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγο πριν κάνει το εμβόλιο της Pfizer

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το μεγαλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά και πρόσθεσε: «Δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο κατά του Covid-19», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Η στιγμή που ο πρωθυπουργός εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού
Η στιγμή που ο πρωθυπουργός εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επιτέλους ήρθε το εμβόλιο σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ, όπου κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένας πολίτης», δήλωσε από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε ωστόσο ο καθηγητής, το τέλος δεν έχει έρθει ακόμη: «Το τέλος θα έρθει με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας».

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κάνει το εμβόλιο -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κάνει το εμβόλιο / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη συνέχεια το εμβόλιο έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. «Η ελπίδα διαδέχεται τον φόβο», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τον εμβολιασμό του. Από την άλλη, ο πρώτος πολιτικός της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ήταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Κώστας Τασούλας
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό<br>
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γιάνης Βαρουφάκης
Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε το εμβόλιο της Pfizer/BionTech για τον κορωνοϊό / Φωτογραφία: Eurokinissi<br>

Η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών συνεχίστηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον μητροπολίτη Ναυπάκτου, Ιερόθεο.

Η στιγμή που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού
Η στιγμή που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό<br>
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Μαρία Θεοδωρίδου εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού
Η Μαρία Θεοδωρίδου εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Εικόνες από την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών

Σημειώνεται ότι ενδιάμεσα εμβολιάστηκαν και άλλα άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας που όλο αυτό το διάστημα από την αρχή της πανδημίας δίνουν μια πραγματική μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί
Το χαμόγελο δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα από τη μάσκα / Φωτογραφία: EUROKINSSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί / Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί
Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί
Υγειονομικοί εμβολιάζονται κατά της covid-19 / Φωτογραφία: EUROKINISSI<br>
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί
Φωτογραφία: EUROKINISSI
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί
Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Δεύτερη ημέρα των εμβολιασμών

Σήμερα συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της Covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Σήμερα γίνεται εξάλλου η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, συνεχίζονται σήμερα και οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45. 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ