Κακοκαιρία: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, προβλήματα σε Δυτική Ελλάδα, Φθιώτιδα, Μακεδονία -Δείτε φωτό - iefimerida.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, προβλήματα σε Δυτική Ελλάδα, Φθιώτιδα, Μακεδονία -Δείτε φωτό

κακοκαιρία χώρα
Κακοκαιρία πλήττει τη χώρα από την Τετάρτη (25/1) / lamiareport.gr / larissanet.gr / imerazante.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στην επικράτεια λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από χθες, Τετάρτη (25/1).

Η κακοκαιρία έφερε αναρίθμητα προβλήματα στη χώρα, καθώς σημειώθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και υποχώρηση του οδοστρώματος σε πολλά σημεία της χώρας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Ζάκυνθο

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του imerazante.gr, πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Ζάκυνθο εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί από χθες το μεσημέρι (25/1), καθώς σημειώθηκαν πλημμύρες σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το imerazante.gr, η Πυροσβεστική Ζακύνθου έλαβε 20 κλήσεις για βοήθεια, έγιναν τρεις αντλήσεις υδάτων από σπίτια, ενώ και 12 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κατολίσθηση στη Ζάκυνθο / imerazante.gr
Κατολίσθηση στη Ζάκυνθο / imerazante.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατολίσθηση και κλειστοί δρόμοι -Ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία

Χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες χθες το απόγευμα (25/1), μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις Αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για ώρα ο δρόμος προς Βασιλικό.

Το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία στη Ζάκυνθο αναφέρει:

«Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης στη Ζάκυνθο από σήμερα το πρωί, έχουν δημιουργηθεί πολλά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε κάποια σημεία του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου και σε πολλά του Δημοτικού Δικτύου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των πολιτών έκλεισαν οι κάτωθι επαρχιακοί δρόμοι:

 • Επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Βολιμών, Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου, περιοχή Πλακάκι στο ύψος της Μάντρας Στεριώτη.
 • Επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Αλυκών, περιοχή Αλυκανάς από το σημείο της επιχείρησης μαντολάτου Μαλαπέτσα έως στροφή Αρκαδινού.
 • Επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Βολιμών έως επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Αλυκών, Τ.Κ. Αγ. Κήρυκα, Δρόμος ΚΤΕΟ.

Προβλήματα με κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν σε πολλά σημεία του νησιού και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στους κάτωθι δημοτικούς δρόμους:

 • Τηγάνια Αλυκών, κεντρικός δρόμος Λαγανά, δρόμος Αεροδρομίου - ΚΤΕΟ πόλης Ζακύνθου.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί δύο μεγάλες κατολισθήσεις στις περιοχές:

 • Επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Βασιλικού, Τ.Κ. Αργασίου, περιοχή Αγούλου.
 • Δημοτική Οδός Ζακύνθου - Νερατζούες πριν τον παλιό ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέσα στη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου:

 • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές και δρόμους που έχουν προβλήματα, καθώς και σε σημεία που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων.
 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
 • Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους.
 • Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι όλων των ευαίσθητων περιοχών που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν.

Επίσης, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι, ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου βρίσκεται σε πλήρη 24ωρη ετοιμότητα, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωσή τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr ή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 199

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 100

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΥΚΩΝ 2695083217

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695028117

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, από νωρίς είχε φουσκώσει το ποτάμι του Αγίου Χαλαράμπη εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

Μήνυμα 112 στη Ζάκυνθο λόγω της κακοκαιρίας

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το μεσημέρι ήχησε και το 112 σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Πάτρα και οι πολίτες έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα που αναφερόταν σε εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και συστήθηκε ο περιορισμός των μετακινήσεων στη διάρκεια των φαινομένων, τα οποία θα συνεχιστούν και σήμερα (26/1).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειστά σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Οι Αρχές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη ανακοίνωσαν την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία για σήμερα Πέμπτη 26/1. Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα νησιά των Επτανήσων.

Κακοκαιρία προβλέπεται και σήμερα στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη -Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα παραμείνουν κλειστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεράστιες ποσότητες βροχής στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης και μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Κεφαλονιάς αρκετές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στην περιοχή του Αίνου.

Οι ποσότητες της βροχόπτωσης ήταν αρκετά υψηλές και μάλιστα σε ορισμένα τμήματα καταγράφηκαν ύψη βροχής που αντιστοιχούν στη μέση ποσότητα που ρίχνει συνήθως ολόκληρο το μήνα Ιανουάριο.

Οι ποσότητες της βροχόπτωσης που σημειώθηκαν την Τετάρτη (25/1) / kefaloniapress.gr
Οι ποσότητες της βροχόπτωσης που σημειώθηκαν την Τετάρτη (25/1) / kefaloniapress.gr

Χιόνια και προβλήματα στη Φθιώτιδα

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, αυξήθηκε η ένταση του χιονιού το βράδυ της Τετάρτης (25/1) στα ορεινά των δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, με τη χιονόστρωση να παρατηρείται έντονη και στην Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μάχη των μηχανημάτων της Περιφέρειας πριν τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας είναι εντυπωσιακή.

Εντυπωσιακή είναι η χιονόπτωση όμως και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων. Το βίντεο είναι από τον δρόμο για την όμορφη Παύλιανη, όπου η χιονόπτωση είναι έντονη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τη Φθιώτιδα, το υψόμετρο των περιοχών που θα δεχτεί χιονόπτωση έχει πέσει στα 600 μέτρα.

Εν τω μεταξύ, όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς στη Φθιώτιδα βρίσκεται στο πόδι και θα παραμείνει σε επιφυλακή σε όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, που μίλησε στο LamiaReport.gr.

Μηχανήματα υπάρχουν παντού σε όλα τα σημεία όπου ενδεχομένως θα υπάρξει έντονη χιονόπτωση, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και με την Πολιτική Προστασία των δήμων.

Κατολίσθηση στον δρόμο για Μπράλο

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην Εθνική Οδό Θερμοπυλών - Ιτέας στο ύψος του Μπράλου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του lamiareport.gr, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25/1) σημειώθηκε κατολίσθηση με πέτρες και χώματα να βρίσκονται μέσα στον δρόμο διακόπτοντας την κυκλοφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επέμβαση των μηχανημάτων έργου αλλά και της Αστυνομίας ήταν άμεση. Αρχικά δόθηκε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και η κίνηση των οχημάτων, που ήταν ευτυχώς λιγοστή, γινόταν εκ περιτροπής.

Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα το οδόστρωμα είχε καθαριστεί και δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία.

Κατολίσθηση στον Μπράλο / lamiareport.gr
Κατολίσθηση στον Μπράλο / lamiareport.gr

Χιονόπτωση στη Δυτική Μακεδονία -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Χιονίζει από τις πρώτες νυχτερινές ώρες στην περιοχή των Γρεβενών, όπου λίγο μετά τις 3 το βράδυ ισχύει η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο του Βενέτικου μέχρι και την Παναγιά Τρικάλων, όπως επίσης και στην Εθνική Οδό Γρεβενών - Τρικάλων, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, στα λευκά έχουν ντυθεί επίσης και τα ορεινά της Κοζάνης, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Στη Δεσκάτη τα σχολεία θα ξεκινήσουν, λόγω της χιονόπτωσης, στις 9 το πρωί.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στις 6:30 το πρωί έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Α. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

 • Στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου)
 • Στην Εθνική Οδό Γρεβενών - Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ό χλμ.
 • Στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 5ο χλμ. έως το 54ο χλμ.
 • Στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών - Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ.
 • Στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών - Περιβολίου - Αβδέλλας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ.
 • Η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Β. Από την 03.22΄ ώρα της Πέμπτης (26/1) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

 • Στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου).
 • Στην Εθνική Οδό Γρεβενών - Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ό χλμ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο χλμ. έως το 46ο χλμ.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), από το 26ο χλμ. έως το 35ο χλμ.
 • Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

 • Στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας - Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 30ό χλμ.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Αετού - Νυμφαίου, από το 4ο χλμ. έως το 9ο χλμ.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου - Καστοριάς (μέσω Σκλήθρου), από το 17ο χλμ. έως το 31ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Χιόνια σε Χορτιάτη και Φίλυρο στη Θεσσαλονίκη -«Αλατιέρες» στους δρόμους

Χιονόπτωση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Φιλύρου στη Θεσσαλονίκη, με το κύμα κακοκαιρίας να μεταφέρεται και στη βόρεια Ελλάδα.

Λευκό τοπίο αντίκρισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης οι κάτοικοι στον Χορτιάτη, καθώς το χιόνι είχε καλύψει σχεδόν τα πάντα, εκτός από τους κεντρικούς δρόμους, που παραμένουν ανοιχτοί χωρίς προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Φίλυρο, εθελοντικό όχημα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και αλατιέρα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη βρίσκονται από τα ξημερώματα στην πλατεία του χωριού, καθώς η χιονόπτωση αρχικά ήταν σθεναρή, ενώ σταδιακά ανέβηκε η έντασή της.

Για τη χιονόπτωση στο Φίλυρο ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, διασκορπισμένα μηχανήματα της Περιφέρειας -έργου και εκχιονοστικά- βρίσκονται ήδη επί ποδός και θα επεμβαίνουν όπου αυτό είναι αναγκαίο, ενώ 6.500 τόνοι αλατιού βρίσκονται στις αποθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χιόνια στον Χορτιάτη / thesstoday.gr
Χιόνια στον Χορτιάτη / thesstoday.gr
Χιόνια στον Χορτιάτη / thesstoday.gr
Χιόνια στον Χορτιάτη / thesstoday.gr
Αλατιέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης / thesstoday.gr
Αλατιέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης / thesstoday.gr

Χιόνια και καταιγίδες στη Λάρισα -Μήνυμα του 112

Χειμωνιάτικο είναι πλέον το σκηνικό που επικρατεί στη Λάρισα, ενώ ορεινές περιοχές έχουν ήδη «ντυθεί στα λευκά», τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/1).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του larissanet.gr, στο Λιβάδι Ελασσόνας όλα έχουν καλυφθεί από το χιόνι, ενώ νωρίτερα το πρωί η θερμοκρασία ήταν στον -1 βαθμό Κελσίου.

Φωτογραφίες: larissanet.gr
Φωτογραφίες: larissanet.gr
Φωτογραφίες: larissanet.gr
Φωτογραφίες: larissanet.gr

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα του 112 εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης (25/1), τους οποίους προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του onlarissa.gr, στο μήνυμα αναφέρεται πως τα έντονα φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι) θα επηρεάσουν την περιοχή τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/1. Στο μήνυμα αναφέρεται ισχυρή σύσταση οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λάρισας
Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λάρισας

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Άργους και Μυκηνών

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του argolikeseidhseis.gr, με απόφαση του δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των δημοτικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Άργους-Μυκηνών, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α'βάθμια και Β'βάθμια) όλων των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) αύριο Πέμπτη 26/1, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στη χώρα μας και θα επηρεάσουν και την περιοχή μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Το επόμενο 24ωρο, αφού εκτιμηθούν εκ νέου οι καιρικές συνθήκες, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήνυμα του 112 σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας χθες το μεσημέρι (25/1), καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έντονη κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Στο μήνυμα που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες - θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες οδηγίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα του 112 που στάλθηκε στην Πάτρα
Μήνυμα του 112 που στάλθηκε στην Πάτρα

Χιόνια και πτώση βράχων στα Τρίκαλα

Καταπτώσεις βράχων στον ορεινό όγκο και υποχώρηση εδαφών σε ορισμένα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, ως αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, χιονίζει σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων χωρίς να έχουν σημειωθεί προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και 15 μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων συμμετέχουν στο έργο του αποχιονισμού. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το υπέδαφος σε ένα σημείο του πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ στα Μετέωρα.

Πού θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα 26/1

Έντονη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα την Πέμπτη με επικίνδυνα φαινόμενα, έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι αλλά και πυκνό χιόνι ακόμη και μέσα σε πόλεις.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει ήδη έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε έκτακτη ενημέρωσή της κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ μήνυμα 112 έχει σταλεί σε αρκετές περιοχές (Επτάνησα, Λάρισα κ.ά.) της χώρας.

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα και στην Αττική

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα μας αναμένεται να ενισχυθεί, προκαλώντας έντονη κακοκαιρία την Πέμπτη 26/1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο Νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη κατανομή του υετού (βροχές/χιόνια) κατά το τρίωρο 17:00-20:00 της Πέμπτης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Δυτική Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα συνεχιστούν και μετά την αλλαγή της ημέρας. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη χιονιού μέχρι το πρωί της Παρασκευής 27/1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιορισμό των μετακινήσεων διαμηνύει η Πυροσβεστική

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, σε έκτακτη ενημέρωση για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Όπως τόνισε, έως και την Παρασκευή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων καθώς και χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Γι’ αυτόν τον λόγο το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ