H κακοκαιρία Erminio «κλείνει» και σήμερα σχολεία -Οι περιοχές - iefimerida.gr

H κακοκαιρία Erminio «κλείνει» και σήμερα σχολεία -Οι περιοχές

Μαθήτριες σε σχολείο
Μαθήτριες σε σχολείο (TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία Erminio οδήγησε σε κλειστά σχολεία και την Πέμπτη 2 Απριλίου, επηρεάζοντας (και) Δήμους της Αττικής.

Επίσης, η αφρικανική σκόνη στην Κρήτη οδήγησε στην απόφαση για οριζόντιο «λουκέτο» στα σχολεία.

Αναφορικά με τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας ή λόγω της αφρικανικής σκόνης, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είχε ανακοινωθεί ήδη, τα σχολεία σε Ωρωπό (Κάλαμος, Άγιοι Απόστολοι) καθώς και όλα τα σχολεία του Μαρκόπουλου και του Δήμου Σαρωνικού θα μείνουν κλειστά.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου, κλειστές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, αθλητικές εγκαταστάσεις και ΚΔΑΠ του Δήμου Μαραθώνος, όπως τα σχολεία στον Πόρο.

Κλειστά σχολεία και εκτός Αττικής -Από την Καρδίτσα έως την Κρήτη

Με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε όλη την επικράτεια των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, και την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Καρδίτσας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ενημερώνει ότι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής θα παραμείνουν κλειστές κ την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, όπως και στον Δήμο Ελασσόνας αλλά και στην Τήνο.

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη «κοκκίνισε» το νησί και έκλεισε τα σχολεία

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει το νησί, «βάφοντας» τον ουρανό και το τοπίο σε έντονες αποχρώσεις του κόκκινου.

Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κρήτη εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών με τη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης, λόγω της έντονης παρουσίας αφρικανικής σκόνης.

Έτσι, στο Ηράκλειο, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, στον Δήμο Φαιστού, στο Ρέθυμνο, στη Σητεία, στα Χανιά, στην Ιεράπετρα, στο Λασίθι και όχι μόνο δε θα γίνουν μαθήματα σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ