Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες -Πότε θα έχουμε τα πρώτα 39άρια - iefimerida.gr

Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες -Πότε θα έχουμε τα πρώτα 39άρια

Ζεστός και σήμερα ο καιρός
Ζεστός και σήμερα ο καιρός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλοκαιρινός θα είναι και σήμερα ο καιρός, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (9/6).

Έντονο κύμα ζέστης αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τα μέσα της εβδομάδας, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά ή και να ξεπερνούν τους 39 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με προειδοποίηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, ο οποίος επισημαίνει ότι το φαινόμενο οφείλεται σε έναν «θερμικό θόλο» που θα δημιουργηθεί από υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θερμικός θόλος θα εγκλωβίσει θερμό αέρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, προκαλώντας παρατεταμένη άνοδο της θερμοκρασίας για τουλάχιστον επτά ημέρες. Οι πρώτες ενδείξεις της ζέστης αναμένεται να γίνουν αισθητές από την Τετάρτη, με περιοχές όπως η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Πελοπόννησος να επηρεάζονται ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ. γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Τρίτη 3 Ιουνίου ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά και είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στη νησιωτική Ελλάδα τους 27 με 29 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο Καιρός σήμερα ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην ανατολική Κρήτη 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης 4 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ορατότητα νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο κατά τόπους 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στην νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης 5 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Ενδεικτικά θα φτάσει στην Αθήνα τους 35 και στη Θεσσαλονίκη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Παρασκευής 6 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, ενώ είναι πιθανόν στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη κατά τόπους 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός του Σαββάτου 7 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Meteo: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη (3/6)

Καλές γενικά καιρικές συνθήκες σήμερα, σύμφωνα με το meteo.gr. Όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το μεσημέρι και μετά. Άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα νότια πελάγη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 3 Ιουνίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 30-32, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 14 έως 29-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31-33 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 28 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια τμήματα έως 5 μποφόρ. Στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31-32 βαθμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καιρός ζέστη θερμοκρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ