Καιρός: Επιμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό και το Σάββατο -«Η ψύχρα θα έχει διάρκεια», λέει ο Τσατραφύλλιας - iefimerida.gr

Καιρός: Επιμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό και το Σάββατο -«Η ψύχρα θα έχει διάρκεια», λέει ο Τσατραφύλλιας

Χειμωνιάτικος καιρός
Χειμωνιάτικος καιρός / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειμωνιάτικος αναμένεται ο καιρός και το Σάββατο, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το κρύο θα επιμείνει.

Ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτηση στα social media αναφέρει πως και σήμερα, Σάββατο, θα διατηρηθούν οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, παρότι ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Όσον αφορά την προοπτική του καιρού τις επόμενες ημέρες, ο έμπειρος μετεωρολόγος τονίζει πως «τα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η ψύχρα θα έχει διάρκεια», προσθέτοντας ότι ο υδράργυρος θα κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα έως και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για την προοπτική του καρού

«Πότε "μαλακώνει" ο καιρός;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα μας, με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν και αύριο, Σάββατο.

Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, χωρίς όμως να επιστρέψει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η ψύχρα θα έχει διάρκεια, καθώς αναμένεται να επιμείνει τουλάχιστον έως και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Δεν αποκλείεται να επιστρατεύσουμε τα κοντομάνικα μετά το ψήσιμο του οβελία!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο από το meteo.gr

Σύμφωνα με την πρόγνωση από το meteo.gr, το Σάββατο στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στο Νότιο Ιόνιο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά έως το μεσημέρι. Στη συνέχεια ανάλογα φαινόμενα θα υπάρχουν κυρίως στα ανατολικά της Θράκης, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης έως το πρωί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες κατά τόπους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 13, στη Θεσσαλία από 4 έως 14, στην Ήπειρο από 1 έως 15, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 12, στις Κυκλάδες από 8 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 13 και στην Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια του νομού 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ